SON DAKİKA
SON DEPREMLER

3 Köylünün Vurulduğu Olaya 4 Gözaltı..

A- A+ PAYLAŞ

Kürecik Şet Yaylası'ndaki mermer işletmesi ile köylü arasındaki gerginliğin son perdesinde 3 köylünün yaralanması ile ilgili olarak şirkette görevli 4 kişinin gözaltına alındığı açıklandı. Bu arada, mermer şirketi de olayla ilgili açıklama yaparak karşı iddialarda bulundu.

JANDARMA AÇIKLAMASI..
Kürecik bölgesindeki Şet Yaylası'nda, Perşembe günü öğle saatlerinde meydana gelen ve 3 köylünün yaralandığı olay ile ilgili olarak Jandarma tarafından şu bilgi verildi:

"18.08.2005 günü saat: 11.45 sıralarında Malatya-Akçadağ-Kadiruşağı Köyü Şet Yaylası mevkiinde faaliyet gösteren Alacakaya Mermer Arama Firmasının yaklaşık 150 m. kadar batı istikametinde bulunan su kuyularının kapatılmasına nezaret edildiği esnada; mermer ocağına gelen bir grup sivil vatandaşın av tüfeği ile şantiyeye girip şantiyede görevli, Murat K. (Elazığ nf.kyt.), Muzaffer S. (Diyarbakır-Dicle nf.kyt.), Raif T. ve Hasan H. (Diyarbakır-Dicle nf.kyt.) isimli şahısların üzerlerine yürümesi neticesinde adı geçen şahısların ellerinde bulunan av tüfekleriyle dört el ateş açtıkları, açılan ateş sonucunda Hüseyin HONAY , Alibey AKSU ve Kadir AKSU 'nun yaralandıklarını, yaralıların olayı müteakip Akçadağ Devlet Hastanesine sevk edildiklerini, hayati tehlikelerinin bulunmadığını. Şüphelilerin yakalandıklarını."

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA..
Yaylada mermer işletmesi bulunan şirketten de "Akçadağ İlçesinde Meydana gelen olaylar" başlığıyla yapılan yazılı açıklamada; bölgede 2001 yılında başlattıkları çalışma, açılan dava nedeniyle durdurulduğunu, 2005 Haziran'ında mera tahsis değişikliğinin yapılmasının ardından maden sahasında gerekli yasal yükümlülüklerin yerine getirilip çalışmaya başlandığı, bundan sonraki süreçte bazı olaylar olduğu, son olarak da 90-100 kişilik bir grubun şantiyeye gelip, işçilere tehdit ve hakaretlerde bulunduğu, gruptan bazı kişilerce taciz ateşi açıldığı, bunun üzerine av tüfeği ile yere doğru 1 el ateş açıldığı ve seken saçmalardan 3 kişinin yaralandığı, olayın jandarmaca da bu şekilde saptandığı öne sürüldü. Açıklamada, az sayıda kişinin çevre köylülerle şirketi karşı karşıya getirmek istedikleri, planlı bir saldırı ile karşı karşıya bulunulduğu da iddialar arasında yeraldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız