SON DAKİKA
SON DEPREMLER

3. Lige Galibiyetle Veda: 2-0

A- A+ PAYLAŞ

Matematiksel olarak 2. lige yükselmeyi geçtiğimiz 2 hafta önce garantileyen Malatya Belediyespor, 3. lig 1. gruptaki son maçını İnönü Stadı’nda Diyarbakır Kayapınar Belediyespor ile oynadı ve elde ettiği 2-0’lık galibiyetle puanını 52’ye yükseltti. İki takım arasında oynanan maçlarda bir galibiyet, bir beraberlikle averajı daha iyi olan Belediye Vanspor, 1. grubu 52 puanla şampiyon tamamlarken, Malatya Belediye aynı puanla ikinci sırayı aldı. Üç takımın 2. lige yükseldiği grupta üçüncü takım da Karsspor oldu.

Maçtan sonra Malatya Belediyespor stadda şampiyonluk kutlamaları yaptı. Belediye Başkanı Cemal Akın da, ilk golün atılmasından hemen sonra stada gelerek maçı izlemeye başladı. Karşılaşmayı Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Malatyaspor Başkanı İlhan Kavuk, M.Belediyespor Başkanı Fahrettin Eserdi, AKP Merkez İlçe Başkanı Celal Ekici’nin yanı sıra 1000 dolayında taraftar izledi.

Maç sonrasında konuşan Belediye Başkanı Cemal Akın, yönetim, teknik heyet ve futbolcuları kutladı. "Anadolu takımları içerisinde Trabzon'un yakalamış olduğu başarıyı biz Malatya olarak yakalayacağız" diyen Akın, Malatya Belediyespor'un Malatyaspor'un alt yapısı olacağını dile getirdi.

MAÇTAN NOTLAR..

STAD: İnönü

HAKEMLER: İrfan Gilli, Vedat Karaca, Mehmet Dönmezal, 4. hakem Mehmet Bayraktaroğlu,

MALATYA BELEDİYESPOR: Ahmet, Yunus Emre, Engin Fırat, Murat Özdemir, Cuma, Gökhan, Tuncay, Murat Kurt (Dk.80 Engin Bilici), Kazım, Ahmet Filiz (Dk.70 Salih), Kürşat (Dk.64 Yalçın),

DİYARBAKIR KAYAPINAR BELEDİYE: Serkan Koşar, Oktay (Dk.74 Ayhan), Ramazan, Murat, Fariz, Serkan Akyüz, Zeki, Mesut (Dk.56 Mehmet Ali), Kemal (Dk.73 Eren), İsa, Abdi,

SARI KARTLAR: Cuma, Murat Kurt, Kazım, Ahmet Filiz, Salih (Malatya Belediye), Serkan Koşar, Zeki, Ayhan (Diyarbakır)

GOLLER: Dk. 9. ve Dk.51 Tuncay.

9. dakikada Malatya Belediye atağında Kazım, Tuncay’a pas çıkardı. Bu oyuncunun cezaalanı dışından attığı sert şutta top filelerle buluştu: 1-0

51. dakikada Gökhan’ın sağdan attığı pasla buluşan Tuncay, korner köşesine yakın bir yere kadar indi ve orta şut karışımı topu kaleye gönderdi. Kaleciyi aşan top ağlara gitti: 2-0

57. dakikada gelişen Malatya Belediye atağında, Diyarbakır kalecisi Kürşat’ı yere indirince hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanan Kazım, topu kalecinin ellerine teslim etti.

Karşılaşma Malatya Belediye'nin 2-0 galibiyetiyle son buldu.

BELEDİYE ÖNÜNDE..
Maçın bitimiyle sahada adeta karnaval görüntüleri yaşandı. Futbolcular ve yöneticiler ile teknik sorumluların yanı sıra taraftarlar, Belediyespor bayraklarıyla sevinç görüntüleri yansıtırken, maçtan önce süslenen İnönü Stadı'nda da konfetiler bağdı, balonlar uçuruldu.

Daha sonra Belediyespor'lular, şehirde sevinç turu atıp, Belediye önündeki törene katıldılar. Belediye önündeki törende Mehteran takımı marşlar çalarken, Belediye Başkanı Akın, futbolcuların boyunlarına çiçek ve ayrıca da altın taktı.

Malatya Belediyespor Kulüp Başkanı Fahrettin Eserdi, kendilerine sadece Belediye Başkanı Akın’ın katkı sağladığını belirterek “Bu mutluluğu bize yaşatan, bu ortamı hazırlayan, Malatyamızın birçok hizmetlerine, gelişmesine damga vuran, gerek Malatyaspor, gerek Belediyespora destek veren, Belediyespor bünyesinde 15 branşta hizmetlerini 500 sporcuyla yürütmemize sebep olan, en büyük katkıyı, tek katkıyı sağlayan Belediye Başkanımıza Malatya’nın sporu adına, Malatyalılar adına teşekkür etmek istiyorum. Sayın İsmail Tekin ile ekibine, bu işin kahramanları, bu güzelliği bizlere yaşatan sporcu kardeşlerime, bizleri müsabakalarda yalnız bırakmayan taraftarlarımıza teşekkür etmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Akın ise, mutlulukların paylaştıkça arttığını belirterek, Malatya olarak mutlu bir gün yaşadıklarını söyledi. Malatya olarak bir rüyayı gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Akın, “ Bütün Malatya halkı 2. bir profesyonel takımın olmasını istiyordu. Çok şükür buna muvaffak olduk.

Biz Malatya Belediyespor olarak, Malatyaspora bir altyapı olsun, Malatyalı gençler bu altyapılarda eğitilsinler diye bu gayreti gösterdik” dedi.

Özellikle futbolculara teşekkür ettiğini belirten Başkan Akın, bu futbolcuların amatör ruhla futbol oynadıklarını belirterek, en kısa bir zamanda bir Anadolu Takımının Türkiye Şampiyonluğu yaşayacağını ümit ettiğine söyleyerek, “neden ikinci bir Trabzon olmayalım?” şeklinde konuştu.

Yakaladıkları başarının temelinde Malatya halkının kendilerine verdiği destek olduğunu belirten Belediye Başkanı Akın, ayrıca Kulübü gerektiği gibi yöneten Kulüp Başkanı Fahrettin Eserdi ile Yönetim Kurulu üyelerinin de büyük katkısı olduğunu söyledi.

Başkan Akın, “Yine İsmail hocam ve ekibi engin tecrübesiyle Malatya Belediyesporun bu başarıyı yakalamasında fevkalade hizmet etmiştir. Asıl başarı futbolcu kardeşlerimindir. Onlar bir takım oluşturdular, birbirlerine güvenip destek oldular ve bu güzel başarıyı elde ettiler. Ben futbolcularımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca bu başarının temelinde futbolcu kardeşlerimin eşleri ve çocukları var. Onlar futbolculara destek verdiler, futbolcular da başarılı oldular.

Belediyesporlu futbolcuların kahve köşelerinde zaman öldüren gençlere en güzel örneği sergilediklerini belirten Başkan Akın, “Malatya Belediyesi olarak çeşitli dallarda, futbolundan kickboksuna, masa tenisinden voleyboluna kadar bütün dallarda 500 ün üzerinde gencimizi eğitiyoruz. Bunlar da diğer gençlere örnek teşkil ediyorlar. Bu örneklerin çoğaltılması halinde kahve köşelerindeki gençlerimiz kurtulacak, derslerinde ve işlerinde başarılı olup, sıhhatli yaşayacaklar” dedi.

Başta takım oyuncuları olmak üzere bu başarının elde edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Belediye Başkanı Akın, “Özellikle desteklerini esirgemeyen bütün Malatyalılara da teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra Malatyasporumuz ve Malatya Belediyesporumuz, en güzel neticeleri almak için gayret göstereceklerdir” şeklinde konuşmasını tamamladı.

HABER-FOTO: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız