SON DAKİKA
SON DEPREMLER

3 Mahalle Ortak Kullanacak

0
Güncellendi - 2016-08-03 20:54:32
3 Mahalle Ortak Kullanacak
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “İlçe sınırlarımızda bulunan riskli ve tehlike arz eden binaları yıkıp, yerlerine modern binalar inşa ederek ilçemizin hem bugüne hem de geleceğine yatırım yapmaya devam ediyoruz. Vizyon projelerle ilçemizdeki yaşam kalitesi her geçen gün yükseliyor” dedi.

İki yıl boyunca yol açma, genişletme, park alanlarına engel teşkil eden, metruk, sosyal yaşamı olumsuz etkileyen toplam 114 binanın yıkımını gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Polat, Yeşiltepe’de üç mahalle muhtarının ortaklaşa kullandıkları binanın yıkımı esnasında yaptığı konuşmada, “Aynı alana üç ay içerisinde modern ve kaliteli bir Muhtar Evi inşa edeceğiz” dedi.

ESKİ BİNALAR YERİNİ MODERN BİNALARA BIRAKIYOR

İki yıl boyunca toplam 114 binanın yıkımını sonuçlandırarak ulaşım ağını güçlendirecek kaliteli yollar ve modern yaşam alanlarını hizmete sunan Yeşilyurt Belediyesi, yıkılma riski bulunup tehlike arz eden, artık kullanılamaz hale gelen binaları yıkarak yerlerine daha modern binalar inşa ediyor.

Yeşiltepe bölgesindeki Cumhuriyet, Gazi ve Atatürk mahalle muhtarlıklarının ortaklaşa kullandıkları ancak uzun yıllar hizmet vermesinden dolayı artık işlevselliğini yitiren ve yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan Muhtar Evi, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan teknik analizler ve alt yapı incelemelerin ardından gerekli prosedürler yerine getirildikten sonra yıkıldı.

Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Başkan Yardımcıları, Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri ve mahalle muhtarlarıyla birlikte yıkım işlemlerini takip etti.

BAŞKAN POLAT, “ÜÇ AY İÇERİSİNDE TAMAMLANACAK”

Vizyon projelerle ilçedeki yaşam kalitesini artırmaya çalıştıklarına vurgu yapan Başkan Polat, “İlçemizin hem bugüne hem de yarınlarına hizmet edecek, standardı yüksek, halkımızın daha güzel mekânlarda hizmet alacağı binaları hizmete sunmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda riskli yapıları ortadan kaldırarak ilçe halkımıza yakışan projeleri teker teker hayata geçiyoruz. Yeşiltepe’deki Gazi, Atatürk ve Cumhuriyet Mahalle Muhtarlarının bize ilettikleri talebin ardından buradaki binanın yıkılmasına karar verdik. Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından yıkım işlemleri tamamlanan binanın yerine üç mahalle muhtarımızın daha kaliteli ortamda halkımıza hizmet sunacakları güzel bir Muhtar Evi yapacağız.  Üç ay içerisinde iki katlı yeni binamızı hizmete sunmayı hedefliyoruz. Hem semt konağı hem de muhtar evi şeklinde projelendirilen binamızda her muhtarımız için ayrı bir oda, toplantı salonları, mescit, lavabo ve wc bulunacak. Muhtarlarımız bizim mahallelerdeki gözümüz, kulağımızdır. Onların çalışma alanlarını kaliteli seviyeye ulaştırmak halkımızın da daha hızlı, kaliteli hizmetler almasına vesile olacak. Bize her türlü konuda yardımcı olan, projelerimize fikirleriyle katkı sağlayan mahalle muhtarlarımıza ve çalışmalarımıza her zaman destek veren ilçe sakinlerimize teşekkürlerimi sunarım. Vatandaşlarımızın ‘Allah razı olsun’ demesi bizi milletimize hizmet yolunda daha fazla motive ediyor” dedi.

Yeni Muhtar Evinin yapım işini üstlenen firmanın yetkilisiyle yaptığı görüşmede binanın 90 gün içinde teslim edilmesini isteyen Başkan Polat, Yeşilyurt Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Muhtar Evi’ projesiyle ilgili mahalle muhtarlarına ve mahalle sakinlerine bilgiler verdi.

Gazi, Atatürk ve Cumhuriyet Mahallelerinin Muhtarları ise, ilettikleri taleplere her zaman olumlu yanıt veren Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a ‘Muhtar Evi’ projesinden dolayı teşekkür ettiler.

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

muhtar2

muhtar3

muhtarevi1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • ali basri tezel (7 yıl önce)
    Salköprü Mahallesi Boztepe Caddesine de el atın tüm yükü çekiyor o cadde yollar kapanınca hali perişan o cadde üzerinde bir çocuk parkı istiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI (7 yıl önce)
    O KONAĞIN ÜZERİNE ELİF VAV YAZACAĞINIZA TÜRKİYE CUMHURİYETİ YAZMAK ZORUNUZA MI GİTTİ , ARAP HAYRANLIĞINIZ YÜZÜNDEN BAŞIMIZA GELMEYEN KALMADI , BU MEMLEKETİN HASBE HAS EVLATLARI ARAPÇA TABELALARINIZI OKUMAK ZORUNDA MI , DEVLETİN TA KENDİSİ DEVLETİN RESMİ DİLİNİ DIŞLAMA KONUSUNDA YARIŞA GİRMİŞLER BAKIYORUMDA , BU YAPTIĞINIZ YASADIŞIDIR , BU MEMLEKET VE TÜRKÇE SİZİN BU HAKARETLERİNİZDEN BIKTI , AYAĞINIZI DENK ALIN SANDIKLA GELEN SANDIKLA GİDER , OY PUSULASI BİZİM ELİMİZDE ARAPLARIN ELİNDE DEĞİL ..........
    0
    0
    Yanıtla
  • HASAN (7 yıl önce)
    aynen bostanbaşın da kanalı da geçtik şuan çamurlu su içiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Rmz (7 yıl önce)
    Bu 3 ay lafini unutmasinlar. Ihtimal vermiyorum bostanbasi kanali da 90 gundu 390 gunu gecti suanda.
    0
    0
    Yanıtla