SON DAKİKA
SON DEPREMLER

3 Mahallede 4.5 Milyonluk İçmesuyu Yatırımı

0
Güncellendi - 2016-11-16 03:42:49
3 Mahallede 4.5 Milyonluk İçmesuyu Yatırımı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Ölçülebilir Alt Bölge (DMA) çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Zaviye, Hacıabdi ve Şeyhbayram Mahallesi’nde maliyeti 4.5 milyon TL olan 23 bin metrelik içmesuyu hattı çalışması yapılıyor.

Konuyla ilgili bilgiler veren Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, şehrin tamamında Ölçülebilir Alt bölge (DMA) sistemine geçileceğini belirterek, “Alt yapı ne kadar sağlam olursa üst yapıda o kadar kalıcı olur” dedi. Dr. Özdemir, “Bir çok mahallemizde Ölçülebilir Alt Bölge (DMA) çalışmalarımız devam ediyor. Zaviye, Hacıabdi ve Şeyhbayram Mahallesi’nde maliyeti 4.5 milyon TL olan yaklaşık 23 bin metrelik bir içmesuyu hat çalışması ve yenileme çalışması gerçekleştiriyoruz. Şu ana kadar 8 bin 200 metrelik kısmını tamamladık. Ayrıca 1035 abone bağlantısı ve 2 adet debimetre odası yapacağız. Abone bağlantı çalışmalarında ise şu ana kadar 45 bağlantı yaptık. Çalışmaların bitmesiyle birlikte eskiden yaşanan sıkıntıları tamamen çözmüş olacağız. Eskiden bir sokakta arıza meydana geldiği zaman tüm mahallenin yada komşu mahallelerin suyunu kesmek zorunda kalıyorduk. Ölçülebilir Alt Bölge (DMA) sisteminin hayata geçmesiyle birlikte arızalar en aza indirgenmiş olacak ve sadece arızanın olduğu sokakta kesinti olacak. Çalışmaların şehrimize hayırlı olmasını temenni ederek, çalışmalarda emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Bülten    

pano02

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Asas44 (7 yıl önce)
    Helal olsun belediyeye kazmadik yol birakmadiniz bide kazdiğınız yollari yapin ondan sonra havanizi atin bence her yer toz bulutuydu yagmurlarla beraber camur deryasi olur zaten araclara verilen hasarlari saymaya gerek yok nede olsa sizin cebinizden tamir parasi cikmiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • ERSİN TEMEL (7 yıl önce)
    lütfen sokakları kış gelmeden onarımını yapalım vatandaşı daha fazla çileye sürüklemeyelim . malatyanın her yeri kazılı vaziyette yaya ve araçlar güçlükle ilerliyor çukurlar insanları ve araçları çileden çıkarıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • ÖZAL KÖYÜ (7 yıl önce)
    sıra bize ne zaman gelecek? şebeke hattının yenileyerek kayıp-kaçağın önüne geçerseniz yüzde 70 tasarruf ile iki senede amorti edersiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • tura (7 yıl önce)
    kontrol yok denetim yok herşey mütehhitin insafına bırakılmış bir çalışma izliyoruz maski genel müdürü oturduğun yerde kontrol olmaz
    0
    0
    Yanıtla