SON DAKİKA
SON DEPREMLER

3 Milletvekilinden Açıklamalar..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Milletvekilleri AKP'li Ali Osman Başkurt, CHP'li Muharrem Kılıç ve AKP'li Münir Erkal'ın, yaptığı yazılı açıklamaların konuları farklıydı.

BAŞKURT'UN DON ZARARI AÇIKLAMASI..
AKP Milletvekili ve TBMM Tarım Komisyonu Üyesi Ali Osman Başkurt'un "kayısı ve diğer meyvelerdeki don zararı" ile ilgili açıklaması şöyle:

“..Valimiz H.İbrahim Daşöz’le de yapılan istişarelerimiz sonucunda konu Tarım ve Köyişleri Bakanımız sayın Mehdi Eker’e iletilmiş, meydana gelen zararın tespit çalışmalarına başladıkları tarafımıza ifade idilmiştir. Yine yapılan görüşmelerimiz sonucunda sayın Mehdi Eker, konunun sadece Malatya ilimiz için değil daha geniş çaplı bir hadise olduğunu vurgulayarak konuya münferit bir hadise olarak bakmadıklarını, en kısa sürede zarar tespit çalışmalarını bitirerek (ki kanunun ilgili hükmü gereği 15 gün içerisinde bu zararın tespit edilmesi gerekmektedir) üreticilerimize destek olarak gerekli yardımı yapacaklarını bildirmişlerdir. Bu vesileyle kayısının ilimiz ve üreticilerimiz için arz ettiği öneminin idrakine haiz bir temsilciniz olarak meydana gelen don olayı nedeniyle zarar gören hemşerilerimin sıkıntı ve üzüntüsünü paylaştığımı belirtmek isterim..

..Sayın bakanla yaptığımız görüşme sonucunda yaşanılan don afeti gibi afetlerin tekrarlanması neticesinde durumun geçici tedbirlerle bertaraf edilemeyeceğini ifade etmemiz üzerine sayın bakan, Tarım Sigortası Kanununu en kısa sürede ülke genelinde hayata geçireceklerini ifade etmiştir. Halihazırda sayın bakan Mehdi Eker’den aldığımız bilgi neticesinde ülke genelinde 90’a yakın ilçede pilot çalışmaları başlatılmış olan Tarım Sigorta Kanunuyla; devlet, sigorta bedelinin yarısını karşılayarak çiftçimize destek olacaktır. Ayrıca çiftçimizin bankalara olan borçlarının ertelenmesi ve Doğrudan Gelir Desteği’nin öne alınması için çalışmalarım devam etmektedir.

Don olayının gerçekleştiği ilk günden itibaren Malatya’nın yoğun olarak zarar gören ilçeleri başta olmak üzere tüm ilçelerinde meydana gelen zarar oranları hakkında bilgi alarak, üreticilerimizle de birebir görüşerek konu şahsım tarafından bizzat takip edilmiş, devletimizin ve hükümetimizin en üst birimlerine intikal ettirilmiştir. Hasar tespit çalışmalarınn başlamış ve en kısa sürede bitirilecek olmasıyla birlikte oluşan zarar ve ziyanın karşılanacak olmazı bizleri bir nebze olsun memnun etmiştir.

İlimizin kalkınmasında önemli bir rol üstlenen, şartların zorluklarına aldırmadan çalışan, milletimin efendisi ünvanına layık olan çiftçi kardeşlerime bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletir, mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik olarak her türlü çalışmanın şahsım tarafından sonuç alınıncayla kadar yapılacağını ifade ederim.”

KILIÇ'TAN GÖREVDEN ALMALARA TEPKİ..
CHP Milletvekili Muharrem Kılıç da, Beydağı Devlet Hastanesi Başhekimi ile Emniyet Müdürünün görevden alınmalarına tepki gösterdi ve şöyle dedi:

“AKP iktidarında Malatya’ya yapılan en büyük icraat, görev yapan kamu görevlilerinin yerlerinin değiştirilmesi ve kendi siyasi anlayışına göre kadrolar oluşturmak olmuştur.

AKP son olarak 11.02.2005 tarihinden bu yana Beydağı Devlet Hastanesi’nde asaleten Başhekimlik görevini sürdüren Nail Derelioğlu’nu başhekimlikten almış, Malatya’da başarıyla görev yapan Emniyet Müdürü Orhan Savaşı da bu görevinden alarak merkezde görevlendirilmiştir..

..AKP’nin kamu görevlisi anlayışı, atanan görevlilerinin AKP kadrolarının taleplerine itiraz etmemesi ve verilen talimatları uygulaması olarak belirginleşmektedir. Bu talepler, basında sıkça izlediğimiz gibi ihalelerde istenilen doğrultuda davranılması ve ihalelerin belirlenen kişilere verilmesi yönündedir. Nitekim aynı anlayış sadece Malatya’da değil, yurdun her yerinde görülmektedir. Malatya kamuoyunda da başhekimin, iktidarın ihale ve diğer alanmarındaki taleplerine uymaması nedeniyle görevden alındığı hususunda bir kanaat yaygındır..

..AKP’nin gerek Malatya’da, gerekse ilçelerindeki uygulamaları dikkatle izlenmektedir. Türkiye bir hukuk devletidir. Bu yanlış ve yanlı uygulamaları yapan AKP’lilerden ve haksız talepleri yerine getiren görevlilerden bunların hesabı mutlaka sorulacaktır. Ana muhalefet partisi olan CHP’nin bir milletvekili olarak bu durumları Malatya kamuoyunun dikkatine saygıyla sunarım.”

ÇALIK AÇIKLAMASI..
AKP Milletvekili Münir Erkal ise, TBMM Üstün Hizmet Ödülü verilen Malatyalı işadamı Ahmet Çalık'la ilgili yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“Malatyalı işadamı Ahmet Çalık’a ‘Türkiye Büyük Millet Meclisi üstün Hizmet Ödülü’ verilmesi tarafımdan büyük bir memnuniyetle karşılanmıştır. Sayın Çalık’a Berat’ını tüm Malatya’lılar adına takdim ettim. Böylece bağrından büyük siyaset ve devlet adamları çıkaran Malatya’mız, şimdi de bir büyük işadamını ülkemize kazandırmış oldu. Bu ödül Malatya7lılar ve bizim için ayrı bir kıvanç vesilesi olmuştur.

Bu vesile ile birçok Malatya’lı işadamımızın aynı ödülü hak edeceğine olan inancımı belirtiyor, bu güzelliği tüm Malatya’lı hemşehrilerim ile paylaşıyorum.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız