SON DAKİKA
SON DEPREMLER

3 Milletvekilinden Değerlendirmeler

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Ali Osman Başkurt, CHP Malatya Milletvekili Muharrem Kılıç, ve Anavatan Partisi Malatya Milletvekili Miraç Akdoğan, TV Malatya'da Murat Yürekli'nin hazırlayıp sunduğu programda 4 yıllık süreçteki çalışmalarını değerlendirdi.

Anavatan Partisi Malatya Milletvekili Miraç Akdoğan, 23 yıldır siyasetin içinde olduğunu ve bunu 10 yılını milletvekili olarak sürdürdüğünü belirterek, "Maalesef 3 seçim geçirdim, bugüne kadar Türk siyasetinde olduğu gibi Malatya siyasetinde de suni gündemler gerçek gündemlerin önüne geçti. Kendimi tarttığım zaman elimden geldiği kadar hizmet vermeye çalıştım. Ben yaptıklarını basını karşısına çıkarak anlatan siyasetçi değilim. Ancak bana şimdiye kadar gelen hiçbir yazılı talebi atmadım ve sakladım. Şimdiye kadar bana getirilen 300 sorundan 240 tanesini çözdüm. Bunların hepsi belgeli. Milletvekili elinde sihirli değneği olan değildir. Ben hizmet konusunda sonuna kadar rahatım, veremeyeceğim hiçbir hesabım yoktur" dedi.

AKP Malatya Milletvekili Ali Osman Başkurt ise, "Ben seçildiğim günden beri 4 yılda yarın seçim olacakmış gibi çalışıyorum. 4 yılda tüm ilçe ve beldeleri her yıl gezdim. Ancak basına haber vermediğimiz için bunlar kamuoyuna yansımadı. Pütürge'nin Kubbe Dağı'nda da soruluyor, Darende'nin Ayvalı Kasabası'nda da vatandaşlar soruyor, vekiller bir araya gelmiyor diye. Bence bütün milletvekillerimiz niteliklidir. Ben şimdiye kadar hayal ettiğim projelerden Beylerderesi Viyadüğü'ne başlandı. Malatya'daki tarihi eserlere 62 trilyonluk proje yapıldı, 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin alt yapısında sıkıntılar çözümlendi ve Vagon Onarım Fabrikası, TCDD'den alınarak Maliye'ye verildi. Bunlarda az da olsa benim katkım bulunmaktadır. Sadece sorunlar söyleniyor, ama hükümetimizin çok sayıda Malatya'ya hizmeti bulunmaktadır" diye konuştu. Başkurt, İnönü Üniversitesi rektörü Fatih Hilmioğlu'yla ilgili yaşanan konulara da değinerek, rektörü parti lideri gibi davranmakla suçlayıp, rektörün senatoyu da meclis gibi kullandığını iddia etti.

Malatya'da açılan özel hastanelerle övünen, Ankara'da bile olmadığı iddiasında bulunan Başkurt'un, üniversite ile ilgili konularda söyledikleri özetle şöyle:

"Antep’e gidenler bugün Malatya’ya geliyorlar. Özel hastanelere geliyorlar, Ankara’da olmayan özel hastaneler açtılar. “Kadro konusunda şunun altını çizmek istiyorum. Ebe, hemşire, yardımcı hizmetler.. Bu konuda ben diğer milletvekillerimle hemfikirim. Bunu da açık açık grup başkanlarına, ‘Ya Allah aşkına etmeyin tutmayın. Bu arkadaşımızı (Münir Erkal) ikna edelim, bu vekilimizi de..' dedim. Sayın rektör de bu noktada üstüne düşeni yapmıyor. Ben burada tekrar rektör meselesini gündeme getirmek istemiyorum. Yani bir adım atmıyor iktidara, bize, iktidar milletvekillerine. ‘Bir milletvekili hariç, diğerlerinin ismini bile ağzıma almak istemiyorum’ diyor. Benim olduğum, medyanın olduğu bir yerde söylüyor. Başbakana başbayi diyor. Maalesef.. Benim görevim Malatya’yı germek değil. Geren kesimler, yanlar kimse onu kamuoyu biliyor. Ben de burada isim söylemek istemiyor. Bir siyasi parti genel başkanının takınmayacağı tavrı rektör gösteriyor.. Senatoyu adeta bir meclis gibi.. Yani ilin bilimle ilgili karar alacağına, Malatya’nın organizesiyle, çevre kirliliğiyle, kayısısıyla ilgili bir kararını gördünüz mü? Sayın rektörün bir gün organize sanayiyi ziyaret ettiğini gördünüz mü? Odalarımıza.. Ben kendisini ziyarete gittim. Öyle bir kaprisim yok. Benim seçilmiş rektörümdür ya. Sırtıma alıp götürecek halim yok. Ben Malatya’yı germek istemiyorum. Ama bir siyasi partinin genel başkanının kullanmadığı üslubu, benim partime, benim genel başkanıma.. ‘Burda bulunan milletvekillerini ağzıma almak istemiyorum’ diyor. Bu nasıl rektör yahu? Sen padişah mısın kardeşim!.. Kimsin ya!.. Sen seçilmiş devletin bir memurusun. Onun üslubu ile konuşmak istemiyorum. Konuşsam, eğer konuşsaydım onun üslubuyla, Arapgir’de, Allah korusun hiç kimsenin arzu etmediği sahneler ortaya çıkardı. Eğer onun tahrikine kansaydım..”

CHP Malatya Milletvekili Muharrem Kılıç ise, kendisin sürekli olarak ilçe ve köyleri dolaşarak vatandaşın içinde olduğunu ifade ederek, "Malatya'nın en önemli sorunlarını sürekli olarak yazılı ve sözlü soru önergeleri ile TBMM gündemine taşıdık. AKP çok güçlü bir iktidar olarak geldi. Ancak Malatya iktidarın bu ağırlığını hissetmedi ve göremedi. Malatya Milletvekilleri birlik ve beraberliği oluşturamadı. Malatya son dönemdeki kadar hiçbir dönemde bu kadar kötüye gitmedi" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız