SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'3. Organize Durma Noktasında'

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:08:28
'3. Organize Durma Noktasında'
A- A+ PAYLAŞ

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, 3. Organize Sanayi Bölgesi konusunda, MÜSİAD, Ticaret ve Sanayi Odası, ilgili kurumlar olarak çok ciddi manada eksik kaldığımızı düşünüyoruz” diyerek, gecikmesinin Malatya’nın ayıbı olduğunu belirtti. 

Malatya’da 1. Organize Sanayi Bölgesi devamı Özal Köyü’ne uzanan bölgede 12 milyon metrekare alanda oluşturulan 3. Organize Sanayi Bölgesi’nin durumu hakkında açıklama yapan MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, “3. Organize Sanayi Bölgesi yapımı durmuş gibi. Bu konu gerçekten çok önemli. Biz bu konuda öncelikle bizlerin ve bundan sorumlu olan bütün kurumların üzerine düşen görevi yapmalarını bekliyoruz. Yanılmıyorsam 2004 yılında 5084 sayılı diye Türkiye’de bir yasa çıktı. Bu yasa ile birlikte Malatya ciddi teşvikler aldı. O hız ile 2. Organize Sanayi Bölgesi kuruldu. 156 parsel üretildi. Bu parseller dağıtıldı ve şu anda 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde yaklaşık 7 bin istihdamla çok ciddi manada değişik sektörlerde faaliyette olan fabrikalarımız var. Daha sonra burada yer bitti. Yaklaşık 7 yıldır 3. Organize Sanayi Bölgesi’nden bahsediyoruz” ifadelerini kullandı.

“3. Organize Sanayi Bölgesi’nin yerinin tahsisi o kadar çok uzun sürdü ki, tahsis yapıldıktan sonra da biliyorsunuz, daha önceki valilerimizden birisi oradaki arsaların dağıtımıyla alakalı bir proje yarışması yapmıştı. Bu yarışmaya 300 firma başvurmuştu. Bu firmalar arasından 50 firma seçilerek arsa tahsislerinin yapılacağını söylemişlerdi. Ama her nedense bu arsa tahsisleri bir türlü yapılamadı” diyen Balin, açıklamasını şöyle tamamladı: 

“300 girişimci Malatya’da iş yapmak isteyecek ve siz bunlara bir arsa tahsisi yapamayacaksınız. Aslında bu Malatya’nın çok ciddi bir ayıbı. Artık bunları konuşmamız lazım. Neden bu 3. Organize Sanayi Bölgesi’nin altyapısını bir türlü yapıp da insanların emrine veremiyoruz. Bunları konuşmak lazım. Biz bu konuda MÜSİAD, Sanayi Odası, ilgili kurumlar olarak çok ciddi manada eksik kaldığımızı düşünüyoruz. Bu konuda gerçekten 3. Organize Sanayi Bölgesi’nin bir ivme kazanması yolunda inşallah çalışmalar yapacağız.“

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız