SON DAKİKA
SON DEPREMLER

3 Örgüte Eş Zamanlı Operasyon

0
Güncellendi - 2016-11-02 00:00:12
3 Örgüte Eş Zamanlı Operasyon
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Emniyet TEM Şubesi ekiplerince FETÖ, MLKP ve Suriye'deki çatışma bölgelerinde bulunan terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen 3 ayrı operasyonda bu örgütlerle bağlantılı toplam 29 şüpheli gözaltına alındı. Haklarında gözaltı kararı bulunan 7 şüpheli ise aranıyor.

MALATY AMERKEZLİ 4 İLDE FETÖ OPERASYONU: 19 GÖZALTI

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik Malatya merkezli 4 ilde gerçekleştirilen operasyonda kamu görevinden ihraç edilmiş olan 19 şüpheli gözaltına alındı.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/ PDY terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi ekiplerince Malatya merkezli Şanlıurfa, Balıkesir ve Osmaniye’deki 23 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

TEM ekiplerinin operasyonu sonucunda haklarında gözaltı kararı bulunan 23 şüpheliden 19'u yakalanarak gözaltına alındı. Haklarında gözaltı kararı verilmiş olan 4 şüphelinin ise yakalanmasına çalışıldığı belirtildi.

-Kamu görevinden ihraç olanlar…

Operasyonun İl Jandarma komutanlığı,  PTT, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Polis Meslek Yüksekokulu, Göç İdaresi, Kayısı Araştırma Enstitüsü, Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Sultansuyu Tarım İşletmesi, Büyükşehir Belediyesi'nde çalışırken, FETÖ/PDY Terör Örgütüne üyeliği, mensubiyeti, iltisaki veya irtibatı olduğu iddiasıyla kamu görevinden ihraç edilen şüphelilere yönelik gerçekleştirildiği öğrenildi.

MLPK OPERASYONU: 6 GÖZALTI

Malatya’da Terör örgütü MLKP ile ESP'ye yönelik düzenlenen operasyon kapsamında 6 şüpheli gözaltına alındı.

Cumhuriyet Başsavcılığının terör örgütü MLKP’ye yönelik soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi ekiplerince eş zamanlı olarak önceden belirlenen 7 adrese operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 6 şüpheli gözaltına alınırken, 1 şüphelinin ise firarda olduğu belirlendi.

ESP İL BİNASI DA ARANDI

Operasyon kapsamında şüphelilerin ikametleri ile birlikte ESP İl Başkanlığı binasında da aramalar yapıldı.

Gerçekleştirilen aramalar da haklarında mahkemelerce toplatma ve yasaklama kararı bulunan çok sayıda kitap ve örgütsel içerikli afiş, pankart, kitap, dergi, doküman ile dijital malzemelerin ele geçirildiği öğrenildi.

SURİYE’DEKİ ÖRGÜTLE BAĞLANTILI ŞÜPHELİLER

Emniyet TEM Şubesi ekiplerince Suriye’deki çatışma bölgelerindeki terör örgütüyle bağlantılı olan ve bu örgüte eleman kazandırmaya çalışanlara yönelik operasyonda ise 4 şüpheli gözaltına alındı, 2 şüpheli ise aranıyor.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Suriye’deki çatışma bölgelerinde faaliyet yürüten terör örgütüyle irtibatlı olan ve bu örgüte eleman kazandırma faaliyeti içinde bulunanlara yönelik soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi ekiplerince eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Önceden belirlenen adreslere baskın yapan TEM ekipleri, haklarında gözaltı kararı bulunan 6 şüpheliden 4’ünü gözaltına aldı. Gözaltı kararı bulunan 2 şüphelinin ise adreslerinde bulunmadığı ve yakalanmalarına çalışıldığı öğrenildi.

Şüphelilerin ev ve işyerlerindeki aramalarda örgütsel dokümanlara el konulduğu belirtildi.

Burhan KARADUMAN- Yeni Malatya Gazetesi, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız