SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''3. OSB Alanında Kaçak Yapılaşma''

A- A+ PAYLAŞ

3. Organize Sanayi Bölgesi'nde kaçak yapılaşmanın olduğunu bildiren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Mücahit Fındıklı, havaalanının uluslararası trafiğe açılması için de çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

İl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mücahit Fındıklı, Türk Telekom'un Öğretmenevi'ndeki ödül töreninden sonra basın mensuplarının il gündemindeki gelişmelerle ilgili sorularını cevaplandırdı. Belediye Başkanı Cemal Akın'ın, "Şeker fabrikasını belediye olarak bize verirlerse çalıştırırız" şeklindeki açıklamasını değerlendiren Fındıklı, "Ankara'da geçenlerde bakanla da görüştük. Şeker fabrikasının kapatılmayacağını söyledi.
Ancak, belediyenin şeker fabrikası arazisinin yanı sıra fabrikayı da istediği basında yer aldı. Benim görüşüm, belediye şeker fabrikasını sıkıntıya sokacak girişimlerde bulunmamalı. Fabrikanın çalışmasına yetecek kadar alan bırakmalı, bu konuda uzlaşmacı davranılmalı" dedi.

1. Organize Sanayi Bölgesi'nin havaalanı yolu üzerinde devamı olan alanı Devlet Su İşleri'nin borularının geçmesi nedeniyle henüz hukuken 3. Organize Sanayi Bölgesi olarak ilan edemediklerini dile getiren Fındıklı, "Ancak bu bölgeye kaçak inşaatlar ve akaryakıt istasyonları yapılıyor. Bunlar ruhsatlı mı değil mi öğrenemedik. Malatya Belediyesi mücavir alanında olan bu bölgede gelişigüzel inşaatlar yapılmamalı. Çünkü, biz burayı sanayi bölgesi yapacağız" şeklinde konuştu.

2. Organize Sanayi Bölgesi'nin altyapı eksikliği konusundaki soruyu da cevaplandıran Fındıklı, "Bu yılki 2 milyon YTL ödeneğe ek ödenek istedik. Ağustos ayından sonra 2 milyon YTL daha gönderilecek. Kuruluşların işbirliğiyle, altyapı sorununu gidermeye çalışıyoruz. Yollarını da bakanlık önümüzdeki yıl yapacak" diye konuştu.

Malatya Erhaç Havaalanı'nın uluslararası trafiğe açılması için girişimlerinin sürdüğünü söyleyen Mücahit Fındıklı, öncelikle hacı adaylarının Malatya'dan direkt uçakla gitmeleri ve Almanya'dan Malatya'ya geleceklerin direkt gelmeleri konusunda yoğun çalışmaları olduğunu kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız