SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''3. OSB'yi Engelleyenleri Perişan Edeceğim..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Mücahit Fındıklı, Türkiye'de kişi başına düşen milli gelirin artmaya başladığı dönemlerde istikrarsızlıkların yaşandığını söyledi. Fındıklı, Malatya 3. Organize Sanayi Bölgesi (OSB)'nin engellenmek istendiğini de ileri sürdü.

Meclis Başkanı Sami Payza'nın başkanlığında yapılan toplantı, Malatya TSO binasında yapıldı. Malatya TSO Başkanı Mücahit Fındıklı, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile İran arasındaki gerginliğin, Irak'taki yeni yapılanmayla ortaya çıkan bölünme senaryolarının ve ABD ile Suriye arasındaki ilişkilerin ciddi anlamda ileriki dönemde Türkiye için siyasi ve ekonomik tehdit oluşturduğunu söyledi. Fındıklı, bölgedeki gelişmelerin Türkiye ekonomisini yakından ilgilendirdiğini bildirerek, 2006 yılı sonu ve 2007 yılı başlarında Türkiye'nin bir ateş çemberinin içinde kalacağını ileri sürdü.

Fındıklı, "Türkiye kendini koruyacak, kollayacak ama bunlarında mutlaka bir bedeli olacak" dedi. Bölgedeki olumsuzlukların artacağı zaman Türkiye'nin seçim dönemine gireceğini ifade eden TSO Başkanı Fındıklı, "Bu sebeple Türkiye'de iktidarın, muhalefetin ve sivil toplum kuruluşlarının önümüzdeki 1.5-2 yılı destek ve dayanışma içerisinde geçirmesi lazım" diye konuştu.

Türkiye'de kişi başına düşen milli gelirin artmaya başladığı dönemlerde ülkede istikrarsızlıkların yaşandığını iddia eden Fındıklı, "Türkiye'de ne zaman kişi başına düşen milli gelir artmaya başlasa; istikrarsızlık, kavgalar, suni gündemler ortaya çıkıyor" diye konuştu.

Malatya 3. Organize Sanayi Bölgesi'nin yapımının engellenmesiyle ilgili olarak bazı girişimlerin olduğunu öne süren Fındıklı, Teşvik Yasası 2 yıl sonra bittiği için 3. OSB'yi kurmalıyız. Teşvik Yasası'nda, 'Teşvikli bölgelerde Organize Sanayi Bölgesi'ni kurmak istediğinizde, Hazine arazileri bila bedel verilir' diyor. Bu büyük bir imkandır. Şu anda üzerinde çalışılan yerde 9 milyon metre kare hazine arazisi var. Biz bunu bila bedel Malatya'nın sanayisine kazandırmak zorundayız.

Ama üzülerek şunu ifade ediyorum ki, 3. OSB'nin engellenmesi için el altından faaliyet gösteren bir çok insan var. Başbakana yazı yazılıyor, Sayıştay'a yazı yazılıyor, buraya müfettiş getirtip, 'Acaba 3. OSB'ye ihtiyaç var mı' diye rapor tutturuluyor. Eğer bu böyle devam ederse, önümüzdeki günlerde de engeller kesilmezse, kamuoyu önünde onları resmen perişan edeceğim. 3. OSB'yi engellemeye çalışanları belgeleriyle açıklayacağım" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız