SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"3 Partinin Listesi Değişecek"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:34:37
A- A+ PAYLAŞ

1 Kasım'da yapılacak olan TBMM 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin siyasi partiler, aday listelerini bugün saat 17.00'ye kadar Yüksek Seçim Kurulu'na iletecekler.  AKP, CHP ve MHP'nin Malatya aday listelerinde, 7 Haziran seçimlerindeki listelere göre önemli değişiklikler olacağı ifade ediliyor.

AKP'DE EN AZ İKİ İSİM DEĞİŞECEK İDDİASI..

2011 seçimlerine göre 7 Haziran 2015 seçimlerinde, oy miktarı ve oranı düşen, 5 milletvekilliğini kazanmasına rağmen 5'inci milletvekilini kılpayı çıkaran AKP'nin, 7 Haziran'daki listesinden seçilen 5 isimden 2'sinin liste dışı kalacağı öne sürülüyor. Listede Taha Özhan ve Öznur Çalık'ın olmalarına kesin gözüyle bakıldığı, diğer isimlerin yeniden değerlendirileceği ve en az 2 ismin çıkarılarak yeni isimlerin listeye dahil edilebileceği belirtiliyor. 7 Haziran'da aday gösterilmeyen eski milletvekili Ömer Faruk Öz'ün de, geçen dönem liste dışı bırakılmasına olan partili tepkisinin değerlendirilmesiyle, listeye girebileceği ifade ediliyor.

7 Haziran'da yapılan 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde AKP'den sırasıyla; Öznur Çalık, Taha Özhan, Mustafa Şahin, Nurettin Yaşar ve Bülent Tüfenkci milletvekili seçilmişlerdi.

1 Kasım için AKP'ye başvurarak aday adayı olan 32 isim şunlardı:

1.Abdullah Eraslan

2.Ahmet Ercan Uçkan

3.Betül Birer

4.Bülent Tüfenkci (Mevcut Milletvekili)

5.Cemal Taşdemir

6.Emine Akkurt

7.Ergül Zelyurt

8.Erol Demirtaş

9.Hayrullah Keleş

10.Hüseyin Cemal Akın

11.Mahmut Mücahit Fındıklı

12.Mehmet Akgül

13.Mehmet Sonkaya

14.Mehmet Görgeç

15.Mehmet Naci Şavata

16.Metin Çetin

17.Metin Tay

18.Muharrem Edip Şahin

19.Mustafa Şahin (Mevcut Milletvekili)

20.Mustafa Bingöl

21.Nebahat Bakırcı

22.Nurettin Yaşar (Mevcut Milletvekili)

23.Okan Karakuş

24.Orhan Feyzi Kazanç

25.Ömer Faruk Öz

26.Özcan Çetin

27.Öznur Çalık (Mevcut Milletvekili)

28.Ramazan Karaca

29.Selma Güner

30.Taha Özhan (Mevcut Milletvekili)

31.Ufuk Önalan

32.Yusuf Özdemir

CHP'DE ASLANOĞLU LİSTEYE GİRECEK..

7 Haziran'da Veli Ağbaba'nın milletvekili seçildiği CHP'de de listenin değişeceği, ilk sırada Ağbaba'nın yeralacağı, ancak sonraki sıralarda düzenleme yapılacağı, eski Milletvekili merhum Mevlüt Aslanoğlu'nun oğlu Erdem Aslanoğlu'nun da listeye gireceği, muhtemelen de ikinci sırada yeralmasının beklendiği öğrenildi.

CHP'nin 1 Kasım seçimleri için başvuran, Aslanoğlu dahil 11 aday adayı şunlar:

1. Veli Ağbaba (Mevcut Milletvekili-CHP Genel Başkan Yardımcısı),

2. Erdem Aslanoğlu

3. Ethem Körükmez

4. Yusuf Sürücü

5. Hulisi Porgalı

6. Berna Karadaş

7. Memba Kuşçu

8. Hasan Bülent Özkan

9. Havana Başaran

10. Ahmet Küçükşahin

11. Bayram Özcan

MHP'DE İSE..

Bir milletvekilliğini 7 Haziran'da AKP'ye bin 400 oy farkla kaptıran MHP'nin de aday listesinde önemli değişiklikler olması bekleniyor. 7 Haziran'da Arif Yıldız'ı ilk sırada aday gösteren MHP'nin, 1 Kasım'da ilk sıra tercihinin bu isim olmayacağı öne sürülüyor.

MHP'nin 1 Kasım seçimleri için başvuran aday adayları şunlar:

1 Güzin Koçak 

2 Arif Yıldız 

3 Hakan Yılmaz 

4 Hakan Kalkan 

5 Mehmet Avcı 

6 Serdar Yıldız 

7 Mehmet Ali Özpolat

8 Ali Eroğlu 

9 Şinasi Kazancıoğlu 

10 Mehmet Çakantimur 

11 Şefik Candemir

12 Süleyman Sarıbaş 

13 Mehmet Arıkan 

14 Abuzer Duran 

15 Gökhan Ürkmez 

16 Harun Porgalı 

17 Mahmut Kürşat Öndeş 

18 Abdullah Korucu 

19 Cumali Ünaldı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız