SON DAKİKA
SON DEPREMLER

3 Paşa İçin İtiraza 2. Red

A- A+ PAYLAŞ

YAŞ’ta terfi aldıkları halde hükümet kararnamesinde yer almayan 3 paşanın açtığı davada çıkan yürütmeyi durdurma kararına Başbakanlık’tan 2’nci kez itiraz geldi. Askeri Yüksek İdare Mahkemesi (AYİM) bu itirazı da, ilkinde olduğu gibi oybirliğiyle reddetti. AYİM 3’üncü Dairesi, önümüzdeki günlerde davayı esastan görüşerek, karara bağlayacak.

YÜKSEK Askeri Şûra’da (YAŞ) terfi ettikleri halde atama kararnamesinde hükümet tarafından isimlerine yer verilmeyen Tümgeneral Gürbüz Kaya, Tümgeneral Halil Helvacıoğlu ve Tuğamiral Abdullah Gavremoğlu’nun açtığı davada, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi’nin (AYİM) yürütmeyi durdurma kararına Başbakanlık’tan sürpriz itiraz geldi. Başbakanlık 2’nci kez ‘yürütmeyi durdurma’ kararının kaldırılmasını istedi.

Oybirliğiyle karar

Başbakan Tayyip Erdoğan ve dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’a Gediktepe’de brifing veren iki generalle, bir amiralin açtığı davada AYİM, 27 Eylül’de oybirliğiyle yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Davacıları haklı bulan karar, bu konuda verilmiş ilk örnek olma niteliği taşıyordu. Yürütmeyi durdurmaya, davalı Başbakanlık, Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı itiraz etmiş ve kaldırılmasını istemişti. AYİM de üç davalı idarenin birlikte yaptığı itirazı oybirliği ile reddetmişti.

Başbakanlık’tan itiraz

Hükümetin generallerin terfi ettirilmesi anlamına geldiği savunulan bu kararı nasıl uygulayacağı beklenirken, Başbakanlık AYİM’ye bu kez tek başına başvurdu. Başbakanlık, referandumla kabul edilen Anayasa değişikliğinin ardından çıkarılacak uyum yasalarının ‘bekletici sorun’ yapılmasını ve dairenin verdiği yürütmenin durdurulması kararının kaldırılmasını istedi.

Yine oybirliğiyle

AYİM Daireler Kurulu, 5 Kasım Cuma günü Başbakanlığın itirazını yine oybirliğiyle reddetti. Yürütmenin durdurulmasına yapılan 2’nci itiraza ret kararı da Başbakanlık’a tebliğ edildi. AYİM 3’üncü Dairesi önümüzdeki günlerde kritik davayı esastan görüşerek, karara bağlayacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız