SON DAKİKA
SON DEPREMLER

3 Polisin Şehit Olduğu Kazada Şoföre Ceza

0
Güncellendi - 2016-02-24 22:14:00
3 Polisin Şehit Olduğu Kazada Şoföre Ceza
A- A+ PAYLAŞ

  • 2014'te Erdoğan'ın Gümüşhane gezisi için görevlendirilen Malatya Polis grubunun bulunduğu otobüsün Sivas sınırlarında kaza geçirmesi ve 3 polisin şehit olmasıyla ilgili davada karar çıktı. Tutuksuz yargılanan şoför hapis cezasına mahkum edildi ve tutuklandı.

Sivas'ın İmranlı ilçesinde 3 polisin şehit olduğu, çoğu polis 41 kişinin yaralandığı otobüs kazasında asli kusurlu bulunan otobüs şoförü 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

13 Ekim 2014'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gümüşhane programında takviye güvenlik gücü görev yaptıktan sonra Malatya'ya dönen polis memurlarını taşıyan, Malatya Emniyet Müdürlüğü'nce bu göreve gidiş dönüş için servis aracı piyasasından kiralanan Mehmet U. yönetimindeki 44 PP 260 plakalı servis otobüsü, sabaha karşı Sivas'ın İmranlı ilçesi Kızıldağ mevkisinde devrilmişti.

Kazada Malatya Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memurları Emrah Horoz, Beşir Kurt ve Fatih Çevik şehit olurken 41 polis de yaralanmıştı.

6’NCI DURUŞMADA CEZA ÇIKTI, ŞOFÖR TUTUKLANDI

Kazanın ardından Sivas 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde otobüs şoförü Mehmet U. hakkında açılan davada karar çıktı. Olaydan sonra kaza yerinde yapılan keşif ve bilirkişi raporları doğrultusunda otobüs sürücüsü Mehmet U.’nun asli kusurlu olduğu kanaatine varıldı. 6'ncı duruşması görülen davada karar karar verildi.

Mahkeme heyeti sanık Mehmet U.’ya birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olmak suçundan 10 yıl hapis cezası verdi.

Tutuksuz yargılanan şoförün tutuklanarak cezaevine konulması kararlaştırıldı.

iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız