SON DAKİKA
SON DEPREMLER

3 Profesör Kaza Kurbanı

A- A+ PAYLAŞ

Bolu'nun Yeniçağa İlçesi'nde, TEM'de bariyerlerin olmadığı kısımda yamaca çıkan otomobil su kuyusuna çarptıktan sonra yola uçtu. Paramparça olan otomobilde bulunan İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Asuman Efe (55) 5 metre derinliğindeki su kuyusuna düşerek ölürken, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof.Dr. Ahmet Hızal (64) ile bir inşaat firmasının yönetim kurulu başkanı olan Prof.Dr. Necdet Aral (61) yaşamlarını kaybettiler.

Kaza saat 16.45 sıralarında, TEM'in Yeniçağa İlçesi gişelerine 2 kilometre kala meydana geldi. İstanbul'dan Ankara istikametine gitmekte olan İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof.Dr. Ahmet Hızal idaresindeki 34 TM 0026 plakalı Wolksvagen Passat marka otomobil aşırı hız nedeniyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yolun sağ kısmında bulunan yamaca çıktı. Hızla yamaçta ilerleyen otomobil yol kenarında bulunan su kanalına giden 5 metre derinliğindeki su kuyusuna çarptıktan sonra yola uçtu.

Yaklaşık 100 metre sürüklenen aracın su kuyusuna çarptığı sırada araçta bulunan İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Asuman Efe su kuyusuna düşerek öldü. Ahmet Hızal ile Besa İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Necdet Aral ise hurdaya dönen araçta sıkışarak yaşamlarını kaybettiler.

Kaza nedeniyle aracın motoru dışarı fırlarken, yaklaşık 100 metrelik yere aracın parçaları dağıldı. Kaza nedeniyle trafik tek şeritten verilirken, olay yerine gelen Cumhuriyet Savcısı incelemede bulundu.

Bu arada, 3 profesörün Bartın Üniversitesi'nde bulunan arkadaşlarını ziyarete gittiği öğrenilirken, Ahmet Hızal'ın İstanbul'a yapılacak 3'üncü köprü ile ilgili rapor hazırlayan ekibin içerisinde olduğu, Necdet Aral'ın yönetim kurulu başkanı olduğu Besa İnşaat'ın ise bir çok ünlü alışveriş merkezinin yapımını üstlendiği, ayrıca daha önce İGDAŞ Genel Müdürü olarak görev yaptığı öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız