SON DAKİKA
SON DEPREMLER

3 Projeye Onay

A- A+ PAYLAŞ

 

Malatya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından, Valilik Sodes Proje Birimi'ne sunulan 3 projenin kabul edildiği bildirildi. 

Vakıf Müdürü Hidayet Bozkurt, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Malatya Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak Sosyal Destek Programının (SODES) 2011 teklif çağrısı kapsamında Malatya Valiliği Sodes Proje Koordinasyon Birimi’ne sunulan 3 proje kabul edildi.
 
Kabul edilen proje detayları aşağıda belirtilmiştir.
 
 “HAYATA PEDAL ÇEVİR” adlı ve 78.800 tl bütçeye sahip Projemiz kapsamında ilimizin arka mahallelerinde sosyal desteğe ihtiyacı olan, çocuklara bisiklet alımı yapılacaktır. Eğitim sonunda çocuklarla birlikte çeşitli etkinlikler yapılacak ve ilimizdeki diğer çocuklarla birlikte 1 hafta boyunca bisiklet şenliği düzenlenecektir. Şenliğin son gününde ise isteyen her bisiklet severin katılabileceği bir bisiklet yarışması yapılacaktır. Ayrıca düzenlenen bu faaliyetlerin her yıl geleneksel bisiklet şenliği halinde tüm Malatya halkına açık olacak şekilde tertip edilmesi sağlanacaktır.
 
 “EVİMİ ONARIYORUM” adlı ve 97.900 tl bütçeye sahip olmakla beraber, 3294 sayılı kanun ile tanımlanan sosyal güvenceden yoksun fakir ve yoksul dosyası kurumumuzda bulunan 30 ailenin evleri tamir ettirilerek, tamir ve tadilat için gerekli inşaat malzemeleri, malzemelerin yerlerine nakliyeleri ayrıca çalışan işçilerimizin iaşe giderleri de proje süresince proje bütçemizden karşılanacaktır.  Bu konutların yine vakfımızda ve İş-kur veri tabanında kayıtlı işsiz inşaat işçileri eliyle onarımlarının yapılması projemizin temel amacıdır.
 
 “MEKTUBA GİZLENEN HAYALLER” adlı ve 65.700 tl bütçeye sahip olmakla beraber proje kapsamında Ebeveynleri olmayan anne -baba sevgisinden yoksun büyüyen ilköğretim çocukları arasından vakfımızın verileri baz alınarak seçilen 45 çocuğun oynaması için sabit oyuncakların bulunduğu bir mekan, sevgi ile rehabilite edilebilmeleri için hazırlanmış yer, sportif ve kültürel faaliyetlerin de yapılabileceği bir çocuk merkezi olarak düzenlenecektir. Bu merkezde hafta içi maddi durumu iyi olmayan öğrenciler oyuncaklardan faydalanacak, hafta sonları da tespit edilen tek ebeveynli çocuklar buraya gelerek sportif ve kültürel faaliyetlere katılacak ve etkinlik yapacaklardır. Ayrıca anne veya babası olmayan çocuklara düzenli olarak mektup yazmaları ve yazdıkları mektuplarda onlardan neler isterlerdi,hayalleri ve istekleri nelerdir bunları içeren mektuplarını proje koordinatörüne yazacaklardır.Proje koordinatörü mektupların içeriğini gizli tutarak çocukların isteklerini projenin sportif ve kültürel kursların ödül kalemi bütçesinden karşılayarak çocuklara ödül olarak vereceklerdir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız