SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'3 Puanla Tanışabilsek!..'

A- A+ PAYLAŞ

Eskişehirspor'a deplasmanda 2-0 yenilerek 18 takımlı ligde 15. sıraya düşen ve tehlike sinyalleri veren Malatyaspor taraftarını endişelendirirken, kulübün Basın Sözcüsü ve Genel Sekreteri Ali Cengiz, kulübün resmi internet sitesine bir açıklama yaparak son gelişmeleri değerlendirdi.

Malatyaspor’un durumunun günübirlik, alınan sonuçlara göre değerlendirilmemesi gerektiğinin altını daha önce de çizdiklerini belirten Cengiz şöyle dedi:

“Takımımızın aldığı başarısız sonuçlardan dolayı hepimiz üzgünüz. Ancak Malatyaspor olgusunun sonuçlara göre değil her yönüyle değerlendirilmesini istiyoruz.

Pazar günü Eskişehirspor’la oynadığımız maçta, naklen yayın olmasına karşın, maçta takımını destekleyen biletli 15 bin kişi vardı. Bütün şehrin Eskişehirspor’un üzerine odaklandığını gördük. Malatyaspor’un daha düne kadar 30-40 taneden fazla kombine kart satamadığı gerçeğini unutmayalım. Fakirlik edebiyatı yapmıyoruz ama Malatyaspor’un durumu da budur. Tüm bunları görmezden gelip, skora bağlı değerlendirme yapmanın iyi niyetli olmadığını düşünüyoruz.

Evet, Malatyaspor ikinci yarıya iyi başlayamadı. Bu her şeyin sonu değil. Panik yapmaya gerek yok. Bu işin üstesinden gelecek bir yönetim ve kaliteli bir futbolcu kadromuz var. Sıkıntımız 3 puanla tanışamamak. 3 puanla tanıştığımızda üzerimizdeki stresin kalkacağına ve çıkışa geçeceğimize inanıyoruz. İnşallah Kartal maçıyla bu çıkışı yakalayacağız.

Malatyaspor yönetim kurulu üyeleri bir bir göz önüne getirildiğinde, hepsinin alanlarında başarılı işadamı ve bürokratlar olduğunu görüyoruz. Kimse yönetim kurulu üyelerinin Malatyaspor’un içinde bulunduğu bu durumdan rahatsız olmadığını sanmasın. Hepimiz bilgi ve birikimimizle Malatyaspor’u sıkıntılı durumdan kurtarmak için elimizden geleni yapıyoruz, yapacağız.

Başkanımız Sayın İlhan Kavuk’un kongrede söylediklerini burada tekrarlamak istiyorum: Neticelere dayalı bir yönetim için gelmedik. Sahada başarılı ve başarısız neticeler alınabilir; normaldir. Geçmişte Malatyaspor adına Malatya’da neler yapılmış bunları irdelemek için bir çalışma yapılmalı Malatya’da spor adına faaliyet gösteren tüm kişi ve kuruluşların, sivil toplum kuruluşlarının, bu işle ilgilenen tüm bireylerin, yazılı ve görsel basının ortak araştırma ve önerisiyle Malatyaspor’un durumunu ele almalı, kulübü nasıl sağlam temeller üzerine oturtacağımızı konuşmak zorundayız. Yoksa Malatyaspor’dan teknik heyet değişikliği istemek, sahaya sürülen kadroyu eleştirmek faydadan çok zarar getirir.

Eskişehir’de, Valilik, Belediye, sivil toplum kuruluşları, sporla ilgilenen herkes tek vücut olmuş. Bu birlikteliğin başarı için sahaya nasıl yansıtıldığını gördük. Malatya bunu neden yapmasın, neden yapamasın?

Gelin Malatya olarak; 25 yıl önce yapılmış antrenman sahası ve tesislerin daha fazlasını nasıl yapabiliriz, Malatya’ya, Malatyaspor’a, Malatya sporuna neler kazandırabiliriz, bunların çalışmasını yapalım. Bugünün değil, 15 gün sonrasının değil, 25 yıl sonrasının Malatyaspor’u için el ele verelim.

Tekrar söylüyorum: Panik yapmayalım. İyi bir kadromuz var. Birlik ve beraberliğimizi sağlarsak başarılı neticeler önümüzdeki haftadan itibaren gelecektir.”

Bu arada Cengiz, Eskişehir’de takımı yalnız bırakmayan Malatyalılar ile Malatyaspor’u ağırlayan ve deplasman masraflarını karşılayan Eskişehir Polis Okulu Müdürü 1. Sınıf Emniyet Müdürü Ekrem Nalcı, Asya Halı Yönetim Kurulu Başkanı Mulla Şahbaz, Kilim Ufuklar Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Yılmaz, işadamı Göral Çatak, Dr. Ayhan İnan, işletmeci Yavuz Yıldız, İşadamı Mehmet Sonkaya, İnan Ecza Deposu Sahibi Ali İnan ve Müteahhit işadamı Osman Şahin’e teşekkür etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız