SON DAKİKA
SON DEPREMLER

3 Şehide Malatya'da Tören..

A- A+ PAYLAŞ

Erzincan'ın Sansa Boğazı mevkiinde, görev dönüşü düşen UH-1 tipi askeri helikopterin şehit olan 2 pilotu ile teknisyen astsubayı için, Malatya'da askeri tören yapıldı. Malatya'daki 2'nci Kara Havacılık Alayı'na bağlı olan helikopterin, merkezi Erzincan'da bulunan 3. Ordu Komutanlığı emrinde görevliyken kaza yaptığı belirtilirken, kazada helikopterin pilotları Yüzbaşı Yusuf Ziya Ertem, Pilot Teğmen Rafet Özsoy ile Teknisyen Astsubay Çavuş Fatih Ayhan'ın yanı sıra, denetleme heyetinde görevli Topçu Albay Ömer Bora, Piyade Yarbay Suat Coşkunalp da şehit olmuşlar, İstihkam Yüzbaşı Cemal Kamacı ise ağır yaralanmıştı.

MALATYA'DA TÖREN..
Helikopter kazası şehitleri için Erzincan'daki 3. Ordu Karargahı'nda düzenlenen askeri törenin ardından, birlikleri Malatya olan 2 pilot ve 1 teknisyen astsubayın cenazeleri helikopterle Malatya'ya getirildi.

Askeri Lojmanların bitişiğinde konuşlanmış olan 2'nci Kara Havacılık Alayı Komutanlığı'nda düzenlenen törene; şehitlerin yakınları, Vali Vekili Bayram Öz, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık, Belediye Başkanı Cemal Akın ile askeri ve mülki erkan katıldı.

"ACIMIZ SONSUZ.."
Cenazelerin helikopterden indirilip katafalka konulmasının ardından, şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve şehitleri özgeçmişleri okundu.

Daha sonra konuşan 2'nci Kara Havacılık Alay Komutanı Albay Serdar Dönmez, "Helikopter kazasında birliğimizden 3 seçkin arkadaşımızı kaybettik. Acımız sonsuz. Onlar vazife uğruna, görev uğruna canlarını feda ettiler. Ruhları şad olsun. Kendilerine Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı yaralı arkadaşımıza acil şifalar diliyorum.

Ey bu topraklar için toprağa düşmüş silah arkadaşlarım. Ecdat kanıyla kazanılan ve istiklalini şehit kanıyla muhafaza eden , aziz Türk vatanının uğruna seve seve canını feda eden siz şehitlerimizi son yolculuğuna uğurlamak için huzurunuzdayız. Vatan ve millet aşkının en güzel ifadesi ve bir Türk evladı için en yüksek mertebe olan şehitlik mertebesine ulaştınız. Mekanınız cennet olsun.

Asırlardır varlığını sürdüren Türk ulusu bağımsız ve özgür yaşayabiliyorsan, Bayrağımız gönderinde gururla dalgalanıyorsa, evlatlarımıza güvenli bir gelecek vaat edebiliyorsak, bütün bunları siz aziz şehitlerimize borçluyuz.

Şimdi uğruna can verdiğiniz kutsal vatan toprağında ay yıldızlı al bayrağımızın gölgesinde sonsuza dek huzur içerisinde uyuyunuz.

Hepimiz Türk Sancağının şanını canımızdan aziz bilip icabında vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda canımızı seve seve feda edeceğimize namusumuz üzerine and içtik. Sizlerde ettiğiniz yemine bağlılığınızı bütün cihana gösterdiniz.

Şimdi sizi ebediyete, saygı ve gıpta ile uğurluyoruz. Gözleriniz arkada kalmasın. Aziz Türk Vatanı , şanlı sancağımız ve geride bıraktıklarınız bizim için en kutsal emanetlerdir."dedi.

Alay Komutanının konuşmasının ardından; cenazeler subay ve astubaylardan oluşan mangalar tarafından omuzlarda taşınarak, memleketlerine gönderilmek üzere helikoptere yerleştirildiler. Helikopter havalanana kadar, törene katılanlarca havada selamlandı.

ŞEHİTLERİN ÖZGEÇMİŞİ..
• Kara Pilot Yüzbaşı Yusuf Ziya ERTEM: 1972 yılında Ankara’da doğdu. 1995 yılında Kara Harp Okulu’ndan mezun oldu. 1997’de uçak subay temel kursunu bitirdi ve 2004 yılında Malatya’daki 2’nci Kara Havacılık Alayı Birlik Bakım Tabur Komutanlığı emrine atandı. Ertem, evli ve 1 çocuk babasıydı.

• Kara Pilot Tegmen Rafet ÖZSOY: 1981 yılında Trabzon’da doğdu. 2003 yılında Kara Harp Okulu’ndan mezun oldu. 2004’de Malatya’daki 2’nci Havacılık Alay Komutanlığı 2’nci Hücum Helikopter Tabur Komutanlığı emrine bölük pilotu olarak atandı. Özsoy, bekardı.

• Teknisyen Astsubay Çavuş Fatih AYHAN: 1984 yılında Konya’da doğdu. 2002 yılında Astsubay Hazırlama Okulu'ndan U/H teknisyeni olarak mezun oldu. 2003 yılında ilk görev yeri olarak Malatya’daki 2’nci Kara Havacılık Alayı Birlik Bakım Tabur Komutanlığı emrine atandı. Ayhan, bekardı.

HABER-FOTO: Selahattin GÖKATALAY

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız