SON DAKİKA
SON DEPREMLER

3 Şehidin Kimliği Açıklandı

A- A+ PAYLAŞ
 
Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi kırsalında askeri aracın geçişi sırasında pusu kuran PKK’lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 1’i yüzbaşı 3 asker şehit düştü, 3 asker de yaralandı.şehit olan askerlerin Yüzbaşı Erdal Okul (Tokat-Turhal), Er Yusuf Aktan (Adana-Yüreğir) ve Er Onur Karakuş (İstanbul-Edirnekapı) olduğu açıklandı.
 
Beytüşşebap yakınlarındaki Ayvalık Köyü’nde dün akşam saatlerinde askeri araçla görevden dönen askerlere PKK’lı teröristler tarafından pusu kuruldu. Askeri aracın geçişi sırasında önce roketatarlı ardından da uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Güvenlik güçleri de saldırıya karşılık verdi. PKK’lı teröristlerin açtığı ilk ateş sırasında pusuya düşürülen birlikten yaralananlar oldu. Saldırı ve çatışma sonucunda 1’i yüzbaşı, 2’si er 3 asker şehit oldu, 3 asker de yaralandı. Yaralanan askerler Şırnak Asker Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Bölgeye başta Beytüşşebap olmak üzere çevredeki birliklerden takviye askerler sevkedildi. Bölgede yer yer çatışmaların gece geç saatlere kadar devam ettiği öğrenildi.
 
ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ AÇIKLANDI
 
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde şehit olan üç askerin kimlikleri belirlendi.
 
Beytüşşebap ilçesinde terör örgütü PKK'nın silahlı saldırısı sonucu şehit olan askerlerin Yüzbaşı Erdal Okul (Tokat-Turhal), Er Yusuf Aktan (Adana-Yüreğir) ve Er Onur Karakuş (İstanbul-Edirnekapı) olduğu açıklandı.
 
Şırnak'tan Diyarbakır'a helikopterle getirilen şehitlerin cenazesi, Diyarbakır Asker Hastanesinde düzenlenecek törenin ardından memleketlerine gönderilecek.
 
Törene, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de katılacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız