SON DAKİKA
SON DEPREMLER

3. Şirketten Tanıtım Toplantısı

A- A+ PAYLAŞ

THY'nin dışında, Malatya'ya uçak seferi düzenleyen özel havayolu şirketleri Onur Air ve Atlas Jet'ten sonra 3. özel havayolu şirketi olan Pegasus Hava Yolları, 1 Aralık'tan itibaren Malatya'ya haftada 4 gün sefer yapacak. Pegasus yönetim kurulu başkanı Ali Sabancı, Türk özel sektöründe ilk kez 12 adet Boeing uçak siparişi verdiklerini söyledi.

Pegasus'un 1 Aralık 2006 tarihinden itibaren Malatya'ya düzenleyeceği seferler nedeniyle Malatya Altın Kayısı Oteli'nde bir tanıtım toplantısı yapıldı. Vali Yardımcısı Bayram Öz, Belediye Başkanı Cemal Akın, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Recep Özmen ile birlikte çok sayıda işadamı ve davetlinin katıldığı toplantıda Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, şirketle ilgili bir sunum yaptı.

Pegasus'un arkasında Sabancı ailesinin fertleri tarafından kurulan Esas Holding'in bulunduğunu belirten Sabancı, "Biz 16 yıllık geçmişi olan Türkiye'nin en köklü ve güvenilir havayolu şirketiyiz. Yaş ortalaması 6.5 olan toplam 19 adet uçağımız bulunmakta. Filomuza 2007 yılında 12 yeni uçak daha dahil edeceğiz. Türk özel sektöründe en büyük uçak siparişini verdik. 12 adet Boeing 737 için yatırımımız 825 milyon dolar tutarındadır" dedi.

16 noktada günde 70 uçuş yaptıklarını söyleyen Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, "1 Kasım 2005'te seferlere başladık. 1 yılda 1 milyon 500 bine yakın yolcu taşıdık. Bunun 200 bin yolcusunu en düşük tarifeden taşıdık. Zamanında kalkış oranımız yüzde 94.7'dir. 3 saati aşan gecikmelerimizde yolcularımız seyahatlerini gerçekleştirseler bile bilet ücretini iade ediyoruz. 5 saat aşan gecikmelerde ise bilet ücretini iade etmemizle beraber, 1 adet ücretsiz iç hat tek yön bilet takdim ediyoruz" diye konuştu.

Pegasus Genel Müdürü Sertaç Haybat ise, Pegasus Havayolları'nın 1 Aralık 2006 tarihinden itibaren haftada 4 gün İstanbul'dan Malatya'ya sefer düzenleyeceğini belirtti. Haybat, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nın da oluşturulan İç Hat B Terminali'ni uçuş merkezi olarak kullandıklarını belirterek, vermiş oldukları hizmetlerle sektörde öncü olduklarını belirtti. Haybat, yolcular için 35 YTL'den başlayan fiyatlar sunduklarını da sözlerine ekledi.

AKIN'I ZİYARET..
Öte yandan, Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ile bazı yöneticiler, belediye başkanı Cemal Akın'ı makamında ziyaret ettiler.

Ziyaretle ilgili Belediye Basın bürosunun bülteni şöyle:

"..1 Aralık 2006 tarihinden itibaren karşılıklı Malatya-İstanbul seferlerine başlayacak olan Özel Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ile Genel Müdür Sertaç Haybat Belediye Başkanı H.Cemal Akın’ı makamında ziyaret etti.

20 Kasım Pazartesi günü saat 15.30’da gerçekleşen ziyarette şirket hakkında bilgiler veren Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, 16 yıllık bir şirket olduklarını, Malatya’nın ise uçacakları 16. il olduklarını belirterek, yılda ortalama 2 milyon yolcu taşıdıklarını söyledi. Sabancı ayrıca uçuş ücretlerinin ise çok ucuz olacağını kaydetti.

Türk Hava Yolları’ndan sonra iki özel havayolu sirketinin ardından, üçüncü bir havayolu şirketinin Malatya’da seferlerine başlamasının Malatya açısından sevindirici olduğunu söyleyen Belediye Başkanı H.Cemal Akın ise, 8. Cumhurbaşkanı hemşehrimiz merhum Turgut Özal’ın bu iş için büyük gayret sarfettiğini belirtti.

Özel Havayolları şirketleri arasındaki bu rekabetin kalite ve ucuzluğu getireceğini kaydeden Akın, 2004 mahalli genel seçimleri sırasında Malatya’ya hava taşımacılığı yapacakları şeklinde vaadleri olduğunu, ancak özel hayvayolu şirketlerinin Malatya’ya gelmesi ve fiyatların ucuzlaması nedeniyle buna gerek kalmadığından vazgeçtiklerini söyledi.

Malatya’nın Türkiye’nin 14. büyük kenti olduğunu, yolcu kapasitesinin de çok olduğunu kaydeden Başkan Akın, Malatya’da uçuş seferlerine başlamasından dolayı Pegasus yetkililerine teşekkür etti.

Ziyaret sırasında Belediye Başkanı H.Cemal Akın Pegasus Havayolları yetkililerine kayısı hediye ederken, Ali Sabancı da Belediye Başkanı H.Cemal Akın’a, uçak rozeti hediye etti.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız