SON DAKİKA
SON DEPREMLER

3. Takım Eskişehir Oldu

A- A+ PAYLAŞ

Bank Asya 1. Lig play off final maçında Boluspor'u 2-0 mağlup eden Eskişehirspor, 12 yıl aradan sonra Turkcell Süper Lig'e yükseldi. Karşılaşmayı Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ile Maliye Bakanı Kemal Unakıtan da izledi.

Boluspor'dan 2. ve 88. dakikalarda iki futbolcunun kırmızı kart gördüğü karşılaşmanın ardından BJK İnönü Stadı'nda taraftarlarıyla şampiyonluk coşkusunu paylaşan Eskişehirspor'a kupasını Maliye Bakanı Kemal Unakıtan verdi. Kupa töreninin ardından havai fişek gösterileri yapılırken, Kırmızılı-siyahlı futbolcular kupayla birlikte şampiyonluk turu attı.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, maç sonrası yaptığı açıklamada, Turkcell Süper Ligi'ne yükselen Eskişehirspor'u kutlayarak, "Eskişehirspor eski yıllarda da 1. Lig'de oynamış ve önemli bir performans sergilemişti. İnşallah geçmişte yakaladığı başarıları Süper Lig'de de yakalar diye düşünüyorum. Tansiyonu biraz yüksek bir maç oldu. Boluspor da iyi oynadı, eğer kırmızı kart görmeseydi farklı bir sonuç da çıkabilirdi. Her iki takım da Süper Lig'e çıkma heyecanıyla sahada yer aldılar. Süper Lig'e çıkabilmek
çok önemli. Doğal olarak bunun da stresi vardı. Seyirci ilgisi son derece güzeldi. Boluspor da inşallah geçmişte olduğu gibi Süper Lig'e çıkma şansını önümüzdeki yılda elde eder" dedi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ise, şampiyonluğun uzun bir çalışma neticesinde geldiğini, bunun bütün Eskişehirlilerin zaferi olduğunu söyleyerek, "Bütün Eskişehir'i kutluyorum" dedi. Boluspor taraftarlarının tepkisinin hatırlatılması üzerine Bakan Unakıtan, "İlk başlarda hakem bir kırmızı kart gösterdi, herhalde onlardan dolayı olabilir" ifadelerini kullandı. Bir basın mensubunun 'Takıma kazandırdığınız Sergen Yalçın takımdan ayrıldı' sözleri üzerine Bakan Unakıtan, "Takımı bırakıp gidenler oluyor ama
esas olan takımdır. Takım devam ediyor" dedi. Bakan Unakıtan, "Eskişehirspor'un Süper Lig'de ne kadar bütçe ayrılacak" şeklindeki soruya da "Süper Lig'in takımlarının bütçesi fazla oluyor" şeklinde cevap verdi.

Boluspor Kulübü Başkanı Necip Çarıkçı da, maçın hakemi Selçuk Dereli'ye tepki göstererek, "Boluspor taraftarı, yöneticisi, altyapısıyla örnek bir kulüp. Biz bugün Eskişehirspor'u yeneceğimize inanıyorduk, ama maçın başındaki pozisyonda oyuncumuzun kırmızı kart görmesi bütün planlarımızı alt üst etti. Boluspor'un iyi bir takım olduğunu herkes gördü. 4 topumuz direkten döndü. Maçın hakemi hakkında artık söyleyecek bir şey yok. Bank Asya 1. Ligi final maçında bir futbolcunun maçın hemen başında kırmızı kart görmesi ne ölçüde doğru. Hakemle maç sonunda konuştuk, oyuncumuzun rakip oyuncunun ayağına vurduğunu söylüyor. Aynı hakemin Fenerbahçe-Galatasaray maçında birinci dakikada oyuncu atmaya cesareti olabilir mi ? Ben inanmıyorum. Turkcell Süper Lig bu sene bize nasip olmadı, ama önümüzdeki sene mutlaka Süper Lig'e yükseleceğiz" diye konuştu.

Boluspor Teknik Direktörü Serhat Güller ise, "3 hatta 4 topumuz direkten döndü. Maçın ilk dakikasında gördüğümüz kırmızı kartla uzun bir süre 10 kişi mücadele etmek zorunda kaldık. Aslında 10 kişi kalmış olmamıza rağmen yine de yenmemiz lazımdı. Bugün gol yolarında şansızlık yaşadık. Toplarımız direkten döndü. Eskişehirspor, daha şanslıydı bu konuda. Çok fazla pozisyona girmeden maçı kazandı. Bizim 46. dakikada direkten dönen topumuz gol olsa ki boş kaleydi, kalede kaleci de yoktu, öne geçecektik ama
olmadı. O dönen top bize gol oldu. Bizi şampiyon oldurtmadılar. Şampiyon olmak istiyorduk, ama oldurtmadılar. Yapacak bir şey yok. Tüm hedefimiz artık gelecek yıl Süper Lig'e çıkmak olacak. Bu doğrultuda planlarımızı yapacağız. Bolu halkının da çok üzülmesini istemiyorum. Aslan gibi oynayan oyuncularımız vardı bu akşam sahada. Ama yanlı yansız, taraflı tarafsız herkesin aslında şampiyonluğun Boluspor'un hak ettiğini, kalplerinde Boluspor'un yer aldığını biliyoruz" dedi.

Eskişehirspor Teknik Direktörü Nejat Biyediç, Eskişehirspor'un Süper Lig'e renk katacağını belirterek, "Oyuncularıma inanıyordum. Arkamızda çok güzel bir camia var. İki takım da maça stresli başladı. Bu stresten dolayı oyundan atılan oyuncu oldu. Ne yazık ki rakip oyuncunun atılması bizde tam ters etki yaptı. Biz o sayısal fazlalığı kullanmamız gerekirken onlar biraz daha iyi göründüler. Kaçan gol pozisyonları vardı. Biz de bu sayısal fazlalığı zaman zaman kullandık. Akıllı oynamaya çalıştık, ama daha iyi kullanmamız gerekiyordu. Bilhassa onlar stresten dolayı sert oynadılar ve kırmızı kart gördüler. Bizim çocuklar da istediğimiz gibi oynamadı. Daha iyi oynayabilirlerdi. Belki de oyun olarak bu galibiyeti hak etmedik ama bu camia ve bu taraftar uzun bir süredir bunu bekliyordu. Eskişehirspor'un çok büyük bir taraftar kitlesi, tarihi var. Çok güzel bir yönetimi ve ekibi var. Süper Lig'e renk katacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.
Eskişehirsporlu futbolcular Doğa, Emre Toraman, Ferhat ve Coşkun ise, Turkcell Süper Lig'e yükseldikleri için çok mutlu olduklarını söyleyerek, şampiyonluğu Eskişehirspor camiasına armağan ettiklerini söyledi.

Bank Asya 1. Liginde ilk iki sırayı alan Kocaelispor ve Antalyaspor'un direkt Süper Lige yükselmelerinin ardından, Eskişehirspor play-off sonucu lige yükselen üçüncü takım aldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız