SON DAKİKA
SON DEPREMLER

3 Telefon Gaspçısına Gözaltı

A- A+ PAYLAŞ

Gençlere "kız arkadaşlarını ya da kız kardeşlerini rahatsız ettikleri" suçlamasıyla yaklaşıp, daha sonra telefonlarını gasbettikleri öne sürülen 3 kişilik şebekenin polis tarafından gözaltına alındığı bildirildi.

Son günlerde özellikle Atatürk (Kışla) Caddesi'nde yoğunlaşan, yolda yürümekte olan gençlerin hedef seçilip, "kız arkadaş ya da kız kardeş" senaryosuyla telefonlarının gasbedilmesi olayının faillerinin yakalanmasıyla ilgili Emniyet Müdürlüğü'nün açıklaması şöyle:

"Son günlerde ilimizde bir grup suç şebekesinin halkın yoğun olarak bulunduğu caddelerde vatandaşlarımıza suç isnadı ile yaklaşarak cep telefonlarını emniyeti suiistimal yolu ile Dolandırdıkları veya tehditle gasp ettiklerinin tespiti üzerine olay mahallinde olay mağdurlarının eşkal tanımlamalarından da yararlanmak suretiyle olay faillerinin yakalanması amacıyla görevlendirilen ekiplerimizin yapmış olduğu çalışmalar neticesinde;

1. 06.08.2006 Günü Kışla caddesi üzerinde bir vatandaşımızın 66 00 marka cep telefonunun gasp edilmesi,

2. 15.08.2006 Günü Kışla caddesi üzerinde bir vatandaşımızın cep telefonunun çalınması,

3. 17.08.2006 Günü Fuzuli caddesi üzerinde bir vatandaşın cep telefonunun gasp edilmesi,

4. 18.08.2006 Günü Kışla caddesi üzerinde bir vatandaşımızın cep telefonunun çalınması,

5. 20.08.2006 Günü İnönü caddesi Öğretmen evi önünde bir vatandaşın cep telefonunun çalınması olayını gerçekleştiren F.A., Ö.B. ve S.S. İsimli 3 şahıs 22.08.2006 Günü yakalanarak gözaltına alınmışlardır.

Yakalanan şüpheliler olay mağdurlarına teşhis ettirilmiş ayrıca üzerinden gasp edilen telefonlar ele geçirilmiştir.

Vatandaşlarımıza kız kardeşlerini veya kız arkadaşlarını telefonla rahatsız ettiği gerekçesiyle yaklaşıp telefonunu kontrol edeceği bahanesiyle telefonunu alıp daha sonrada tehdit suretiyle telefonlarını geri vermeyerek gasp eden şahısların bu tür suç taktiklerine karşı vatandaşlarımızın duyarlı bulunmalarını istiyoruz.

Halkın huzur ve güveninin sağlanabilmesi amacıyla bu ve benzeri mal ve can emniyetine yönelik suç şebekelerine karşı daha etkin ve verimli çalışmalara devam edilecektir.
Sizlere daha fazla yardımcı olabilmemiz için bize sırdaş telefonumuz 155 Polis İmdat telefonundan ulaşabileceğiniz gibi www.malatya.pol.tr. ve 155@malatya.pol.tr İhbar adreslerinden de ulaşabilirsiniz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız