SON DAKİKA
SON DEPREMLER

3'ünü de Yıkmakta Israrlılar.. "Orayı Tertemiz Edeceğiz"!.

A- A+ PAYLAŞ

Yaklaşık 55 yıllık bir geçmişi olan İnönü Stadyumu’nun kapalı tribünü ile Atatürk Spor Salonu ve Osman Çağlı Kapalı Yüzme Havuzu'nun yıkılmaması, Millet Parkı içerisinde muhafaza edilerek çeşitli etkinliklerde kullanılması yönünde kamuoyundaki taleplere rağmen Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Biz Millet Bahçesi projesi kapsamında daha çok park ve rekreasyon olarak öne çıkarmamız lazım, o yüzden orayı tertemiz edeceğiz” dedi.

“Havuz depreme dayanıksız” iddiası

Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, yeni stadyum yapılması karşılığında TOKİ’ye devredilen,  ancak Millet Parkı projesi kapsamında yeşil alan olarak düzenlenmesine karar verilen İnönü Stadyumu’nun kapalı tribünü ile Atatürk Spor Salonu ve kapalı yüzme havuzunun yıkılmaması yönünde kamuoyunun taleplerinin dikkate alınıp alınmayacağına ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Biz Millet Bahçesini daha çok park ve rekreasyon alanı  olarak öne çıkarmamız lazım, o yüzden orayı tertemiz edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Spor Salonu’ndan ziyade havuzu yıkmamak için çalışma yaptıklarını ancak yapılan incelemelerde havuzun depreme dayanıksız çıktığını belirten Başkan Polat “Millet Parkı, Sanat Okulu, Atatürk Kız Lisesi, Hürriyet Parkı gibi alanlar bir bütün. Alan olarak bir bütün. Millet parkında bina yoğunluklu çalışmalar yerine rekreasyon alan eksenli bir çalışmamız olacak. Bu yönüyle öndeki havuzun depreme karşı dayanıklığının olması gerekir. Kapalı salonundan ziyade acaba havuzu tutabilir miyiz diye düşündük. Havuzun testlerini yaptık. O inşaatı deprem açısında yıkmamız gerektiği için havuzu da yıkmaya karar verdik.  Spor Salonu kalırsa Millet Bahçesinin görüntüsünü kapatmış olur. Biz Millet Bahçesini daha çok park ve rekreasyon alanı  olarak öne çıkarmamız lazım, o yüzden orayı da tertemiz edeceğiz. Orayı da bir düzenleyeceğiz, fakat asıl Millet Bahçesi olarak yapılması da önümüzdeki döneme (yerel seçim sonrasına) kalacak” diye konuştu.

Battalgazi Bölgesinde sportif tesis kalmıyor

Malatya İnönü Stadı’nın da bulunduğu spor tesislerinin yer aldığı yaklaşık 40 dönümlük alan, yeni bir stadyum yaptırılması karşılığında TOKİ’ye devredilmiş, TOKİ bu kapsamda İnönü Üniversitesi Kampüsü karşısında ‘Yeni Malatya Stadyumu’nu inşa etmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski stadyumların ‘Millet Bahçesi’ olacağını açıklamasından sonra,TOKİ tarafından Büyükşehir Belediyesi’ne yıkılması için yetki verilen İnönü Stadyumu, Atatürk Spor Salonu ve yüzme havuzunun yıkılmasıyla Battalgazi bölgesinde sportif tesis kalmıyor.

Bu arada, stad ve diğer tesislerin yıkımı ile ilgili ihale 4 Ekim Perşembe günü Büyükşehir Belediyesi'nde yapılacak.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • kemal (5 yıl önce)
    O bölgeye mutlaka yeraltı ve üstü 2000 3000 araçlık otopark yapılmalı.inşallah yapılır.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (5 yıl önce)
    doğru karar hepsinin de yıkılması lazım ,insanların hava alacağı sadece yeşilin olacağı bir alan olsun .tek düşüncem bu alanı yıkıp tekrar başka inşaatlar yapmasınlar. sosyal tesis adı altında tekrar betona gömülmeyelim.sadece yeşil olsun .hiç bir tesise ihtiyacımız yok.hürriyet parkında ki eski nikah salonuda yıkılmalıydı.yanlış yaptılar.şehir merkezinde yıkılması gereken ne kadar belediyeye ait yer olursa ,hemen yeşil alana çevrilmeli.yeni bir inşaat yapılmamalıdır.şahıs mallarından bunu bekleyemeyiz.kamu mallarından bu beklenir.eğer yapılmazsa emin olun işin ucunda bir rant var demektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı44 (5 yıl önce)
    Çocuklarımızı merkeze en yakın spor salonu ve yüzme havuzuna gönderiyorduk onada göz dikti yıkım ekibi. Bu konuda yıkıcı ve Art niyetli olanların inşallah Allah hakkından gelecek. Biz Malatya'da hizmet değil de rant peşinde biliyoruz onları Allah'a havale ettik, o bildiğini yapar sayın Uğur Polat...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (5 yıl önce)
    Yıkmak en iyi işiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdulvahap gulezgin (5 yıl önce)
    doğal yeşili bitir millet bahçesi diyerek ucubeleri dik bekleyip göreceğiz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ergün (5 yıl önce)
    Niye bu kadar bazı insanların zoruna gidiyor, eskimiş yapılar, hiçbir tarihi eser dokusu yok. İçiçe girmiş yapılar üstelik. Bırakın tertemiz yaşam yeri olsun. Sormak lazım buraya karşı çıkanlar, hala eski yapıda mı oturuyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (5 yıl önce)
    350 bin nüfuslu ilçenin devlet hastanesi yok, kapalı spor salonu yok, yüzme havuzu yok, köprülü kavşağı yok. her şey yeşilyurt tarafında şehir tek merkezli büyüyor, herkes mecburen yeşilyurt tarafına yöneliyor, sonra da trafik sıkışıklığından dert yanıyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (5 yıl önce)
    Parlar bahceler spor ile guzel olur.oturup miskin miskin aycekirdegi çıtayıp çimlerde miskin miskin yatmayla olmaz.yada yapilacak elit kafelerde 1 bardak çayı 5 tl.icmekse hemen yikalim.havuz guclendirilmeli.Battalgazi ilcesine devredilmeli bolge spor alansiz kalmamali.karari verirken genclik spora kayitli lisansli sporcu sayisina bakildimi.yeni havuz yilan hikayesi teslim tarhi ustune yillar gecti.ihale ustune ihale ortada birsey yok.yapilmis olsa dahi illlahi ariza bakim sikintisinda osman cagli devreye giecek yedek havuz olarak kalmali.
    0
    0
    Yanıtla
  • arda (5 yıl önce)
    o zaman satacakları arsalardan birine hemen yüzme havuzu yapsınlar. zaten malatyada havuz yok. belediye kendi imkanları ile bir yüzme havuzu yapsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • serkan karadağ (5 yıl önce)
    Bu proje battalgazi belediye başkanı selahattin GÜRKANIN girişimiyle ortaya çıkmış bir fikirdi seçimden sonra yeşil kuşak projesiydi sayın Recep Tayip erdoğan başbakan iken selahattin gürkana yeşil kuşak için uygun demişti demekki sayın 14 şehirde şehrin ortasında kalan eski statyum ların millet parkı olması başkan gürkanın sayesinde yeşil alan olmuştur başkan gürkan tokiden istemeseydi şimdi devasa gökdelenler her şehrin ortasında yükselecekti yeşil alan olacağına kimse inanmıyordu ama aklın yolu birdir Sayın Recep Tayip Erdoğanda 14 şehirn nefes alması için bu alanları yeşil alan olmasına izin verdi ama şimdi bakıyorumda selahattin gürkanın o çabasına rağmen hiç ismi geçmiyor bizde bir laf vardır yiğidi öldür hakkını yeme derler bilmem anlata bildimmi
    0
    0
    Yanıtla
  • ALİ (5 yıl önce)
    DSİ nin yeri de yeşil alan olacaktı.Belediye binaları yeşili bozmuyor heralde. Sayın başkan oraya da belediye ek hizmet binalarını yapsın.Yeşil diye diye memlekette ağaç koymadınız.Tecde, Karakavak, Barguzu şimdi sırada konak var.HA GAYRET
    0
    0
    Yanıtla
  • Furkan (5 yıl önce)
    Saçmalamayın yav ne koruması. Yıkın gitsin milletin aklını bulandırmayın. Yeni ve modern tesisler var.
    0
    0
    Yanıtla
  • remzi (5 yıl önce)
    sayın başkana sorarım madem yeşil alana bu kadar önem veriyorsun. bizler ise çöşnük necip fazıl kısakürek caminin bahcesinin yeşil alan olarak kalması icin o kadar mücadele edıyoruz üstelik beledıye ile mahkemelik olduk yeşil alan icin. nerdesin başkan secim geliyor....
    0
    0
    Yanıtla