SON DAKİKA
SON DEPREMLER

3. Turizm Şurası Ankara'da Yapılacak

0
Güncellendi - 2017-10-26 02:17:24
3. Turizm Şurası Ankara'da Yapılacak
A- A+ PAYLAŞ

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin turizm sektörünün stratejik, çok canlı bir sektör haline dönüştürülmesi ve turizmin yumuşak bir güç olarak öne çıkartılması gerektiğini dile getirerek, ‘Tam Zamanı’ sloganı ile düzenlenecek 3. Turizm Şûrası’nın turizmdeki bu yeni hamle dönemlerine olumlu yansıyacağına inandıklarını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının geniş katılımlı olarak 1-3 Kasım tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirileceği 3. Turizm Şûrası, Bakan Kurtulmuş tarafından basına tanıtıldı. Türkiye Ekonomi Gazetecileri Derneği üyeleri ile İstanbul Çırağan Palace Kempinski’de bir araya gelen Bakan Kurtulmuş, şûra hazırlıkları ve komisyonlar hakkında basın mensuplarına bilgi aktardı. 3. Turizm Şûrası için 13 komisyona bin 500 kişilik havuzdan 325 üyenin seçildiğini, komisyonlarda 26 raportörün görev aldığını ve bin 400 saatlik çalışma yapıldığını aktaran Bakan Kurtulmuş, ön hazırlık çalışmalarının sonucunda 150 sayfalık rapor hazırlandığını, komisyon üyelerinin 50 sayfalık öneri, akademisyenlerin ise 185 tebliğ sunduğunu kaydetti. Türkiye’nin rahmetli Turgut Özal döneminde turizmde çok önemli bir hamle yaptığına vurgu yapan Bakan Kurtulmuş, ikinci hamle olarak nitelendirdiği dönemin ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde gerçekleştiğini dile getirdi.

Turistlerin daha fazla Türkiye’ye gelmesini sağlayacak altyapı imkânlarının bu dönemde geliştirildiğini belirten Bakan Kurtulmuş, Türkiye turizmini daha ileriye taşımak üzere Bakanlığın sürdürdüğü çalışmaları anlattı. İlk şûranın merhum eski Turizm Bakanı Mustafa Rüştü Taşar zamanında yapıldığına işaret eden Bakan Kurtulmuş, bu yeni buluşmanın 15 yıl sonra gerçekleştirilmesinin önemli olduğuna vurgu yaptı. Sektörün ve kamunun bütün temsilcilerinin bu toplantıda bir araya geleceğini söyleyen Bakan Kurtulmuş, “Özellikle içinde bulunduğumuz şartlar bakımından stratejik bir sektör haline gelebilmesi için turizmle ilgili üçüncü evreye, hamle dönemine geçişi bu Şûra ile sağlamayı ümit ediyoruz” dedi.

Bu yeni dönemde turizm pazar ve ürün çeşitlendirmesini gerçekleştirmenin öncelikli hedefleri olduğunu kaydeden Bakan Kurtulmuş, başta Çin, Hindistan, Güney Kore ve Japonya’dan oluşan Uzak Doğu Asya’nın yeni alternatif pazarları olduğunu dile getirdi. Önümüzdeki günlerde Hindistan’dan yaklaşık 600 kişilik tur operatörlerinin katılacağı bir toplantının Dalaman’da gerçekleştirileceğini belirten Bakan Kurtulmuş, Uzak Doğu Asya’ya yönelik tüm kapıları açmak üzere gayret sarf edeceklerini söyledi.

Türkiye’yi deniz, kum ve güneş turizminin ötesinde bir noktaya taşıyarak sağlık, spor, inanç, doğa, dağ ve kış turizmi gibi çeşitli alanlardaki ürünleri çeşitlendireceklerinin altını da çizen Kurtulmuş, geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan Sağlık Turizminin Tanıtılması Protokolü’nün bu doğrultudaki çalışmalardan bir tanesi olduğuna vurgu yaptı. Bakanlığının genel bütçeden aldığı paya da değinen Bakan Kurtulmuş, “Kültür Bakanlığının bütçesi genel bütçenin binde 5’i kadardır. Yıllar içinde bunun arttırılması gerekiyor. Güçlü bir bütçeyle kültürümüzün tanıtılması gerekiyor” dedi.

Seyahat acentalarına destek

Türkiye ve İslam karşıtlığının dağıtılabilmesi için kültür ve turizmi bir yumuşak güç enstrümanı olarak kullanacaklarını söyleyen Bakan Kurtulmuş, “Türkiye’nin uluslararası alanda tanıtımı ve önemli bir kısmı kasıtlı olarak oluşturulan Türkiye karşıtı havanın dağıtılabilmesi için gayret sarf edeceğiz” diye konuştu.

Seyahat acentalarına desteklerinin turizmle ilgili olarak süreceğini sözlerine ekleyen Bakan Kurtulmuş, bununla ilgili yeni bir model üzerinde çalıştıklarını dile getirdi. Kurtulmuş, bu modelin yüksek sezonda değil, daha düşük sezonlarda da turizm acentalarını destekleyebilecek bir plan olduğunu söyledi.

Eylül’de doluluk oranları yüzde 90

Türkiye’nin ilk 8 ayda 21 milyon 983 bin turist ağırladığının altını çizen Bakan Kurtulmuş, 2016 yılındaki çöküş noktasından yukarı doğru çıktıklarını ve bir önceki yıla göre yüzde 26.4’lük bir artış yaşandığını, yıl sonu itibariyle de 30 milyon turist hedefini yakalayacaklarını söyledi. İstanbul ve Antalya’daki doluluk oranlarının Eylül ayında yüzde 90 seviyelerine ulaşmasının ümit verici olduğunu ifade eden Bakan Kurtulmuş, dünya turizmindeki gelişim hızını da rakamlarla anlatarak, Türkiye’nin artık krizlere karşı dayanıklı bir ülke haline geldiğine vurgu yaptı. Yabancı ülkelerin artık turizm eğitimi talep ettiklerini, Rusya ile yaşanılan krizlerin kısa sürede atlatıldığını, Almanya’da yapılan olumsuz yayınlara rağmen gelen Alman turist sayısında artış yaşanmaya devam ettiğini belirten Kurtulmuş, turizmde kültürel diplomasiyi etkin kılacaklarını söyledi.

Türkiye’nin kongre turizmi

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, 3. Turizm Şûrası’nı basına tanıttığı toplantıda basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Türkiye’nin kongre turizmi ile ilgili olarak 15 Temmuz sürecinde ve öncesinde bazı kongrelerin Türkiye’de gerçekleştirilmesinin önlenmesi için FETÖ unsurlarının ciddi şekilde devreye girdiklerini belirten Bakan Kurtulmuş, ancak bu organizasyonların düzenlenmesi için mücadele ettiklerini ve düzenlenmesini sağladıklarını dile getirdi.

Ekonomi Bakanlığının öncülüğünü yapacağı ‘Helal Akreditasyon Kurumu’ ismiyle önümüzdeki günlerde TBMM’ye bir kurumun geleceğini söyleyen Kurtulmuş, Müslümanlara yönelik bir fuar yapılacağını, ancak inanç turizmi kapsamında başka din mensuplarının da kendi inançlarına uygun bir şekilde yemesi, içmesi, konaklaması üzerinde çalışmak durumunda olduklarını kaydetti.

Ankara, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız