SON DAKİKA
SON DEPREMLER

3 Üniversiteye Olumlu Görüş

A- A+ PAYLAŞ

Yükseköğretim Kurumu (YÖK) Başkanlığı, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) ilişkin kılavuzu görüşerek karara bağladı. Buna göre, YGS için başvuru tarihleri YGS için başvuru tarihleri 18 Ocak-12 Şubat 2010, LYS için başvuru tarihleri 5-14 Mayıs 2010 olarak belirlendi.

YÖK Genel Kurulu sonrasında yapılan yazılı açıklamada, kurulda Başarı Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı ile Tanrıverdi Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı'nın Samsun'da kurmak istediği Canik Başarı Üniversitesi, Sistem Eğitim ve Kültür Vakfı'nın İstanbul'da kurmak istediği Süleyman Şah Üniversitesi ve Türkiye Diyanet Vakfı''nın kurmak istediği İstanbul Ön Asya Üniversitesi'ne ilişkin sunumların izlendiği olumlu görüşle Milli Eğitim Bakanlığına bildirilmesine karar verildiği bildirildi.

Genel kurulda ayrıca, YGS ile LYS ilişkin kılavuz görüşülmüş ve karara bağlandı. Buna göre, YGS için başvuru tarihleri 18 Ocak-12 Şubat 2010, LYS için başvuru tarihleri 5-14 Mayıs 2010 olarak belirlendi. YGS 11 Nisan 2010'da, LYS ise 19-20 Haziran 2010 ve 26-27 Haziran 2010 tarihlerinde yapılacak. Buna göre; LYS 1 (Matematik) 19 Haziran 2010, saat 10.00, 120 dakika; LYS 5 (Yabancı Dil) 19 Haziran 2010, saat 14.30, 120 dakika; LYS 4 (Sosyal Bilimler) 20 Haziran 2010, saat 10.00, 135 dakika; LYS 3 (Edebiyat, Coğrafya) 26 Haziran2010, saat 10.00, 120 dakika; LYS 2 (Fen Bilimleri) 27 Haziran 2010, saat 10.00, 135 dakika.

Toplantıda 11 fakülteye de dekan ataması yapıldı. Ataması yapılan fakülteler ve dekanları şöyle:

"Ankara İletişim Prof. Dr. Eser Köker
Veteriner Prof. Dr. Rıfkı Hazıroğlu
Bitlis Eren Fen-Edebiyat Prof. Dr. Metin Başarır
Gazi Eczacılık Prof. Dr. Turhan Baykal
Mühendislik Prof. Dr. Nail Ünsal
Giresun Tıp Prof. Dr. Orhan Yalçın
Hacettepe Diş Hekimliği Prof. Dr. Celal Tümer
Eczacılık Prof. Dr. Lütfiye Ömür Demirezer
Güzel Sanatlar Prof. Dr. Uğurcan Akyüz
Marmara İlahiyat Prof. Dr. Raşit Küçük
Uşak Eğitim Prof. Dr. Fatma Acun"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız