SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"3 Yıl Hapis Cezası Var.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:47:22
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MASKİ) tarafından bilboardlara asılan yazılarda, “Su hırsızlarına sponsor olmayın, ihbar edin”, “Kaçak su kullanmanın 3 yıla kadar hapis ve para cezası olduğunu biliyor muydunuz?” cümleleri dikkat çekti.

Kaçak su kullananların 'Alo MASKİ 185’in aranmasının istendiği açıklamada, “Kaçak su kullanmak büyük bir vebal olduğu gibi yasal olarak da suçtur. Bu suçu işleyenler hapis ve para cezası ile karşılaşmasına neden olmaktadır. Türk Ceza Kanununun 168. maddesinde “ Abonelik esasına göre yararlanılabilen elektrik enerjisinin, suyun veya doğal gazın sahibinin rızası olmaksızın ve tüketim miktarının belirlenmesini engelleyecek şekilde tüketilmesi halinde kişi hakkında bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasına hükmolunur” hükmü vardır. Kanunun bu maddesine göre kaçak su kullanan kişilere hapis cezası verilmektedir. Yine kaçak su kullanan kişilere kullandıkları kaçak su miktarı kadar, tarifede belirlenen miktarın birkaç katı bedel belirlenerek para cezası kesilmektedir.

MASKİ bünyesinde kurduğumuz ekiplerimizle bütün ilçe ve mahallelerimizde kaçak su tespit çalışmalarımız gece gündüz demeden aralıksız devam etmektedir. Kaçak su kullananlarla ilgili her türlü adli ve idari takibat 767 bin hemşerimizin hakkını ve hukukunu koruma adına tavizsiz bir şekilde yerine getirilecektir” denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız