SON DAKİKA
SON DEPREMLER

3 Yılda 230 Gösterim

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:31:56
3 Yılda 230 Gösterim
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu (MBŞT) görevlileri tarafından son 3 yılda 230 gösterim yapıldığı bildirildi. 

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İhsan Gençay, “Uygulamalı Tiyatro” kurslarına, 3 yılda 7’den 77’ye 400’ü aşkın kursiyerin katıldığını kaydederek, Malatya’da oyunculuk eğitimine önemli bir ilginin bulunduğunu belirtti.

Yeşilyurt Halk Eğitimi Merkezi işbirliğiyle düzenledikleri kurs sonunda başarılı olan katılımcılara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verildiğini ifade eden Gençay, “Uygulamalı Tiyatro kursiyerlerimizin birçoğu, il dışında elde etmiş oldukları başarılarla bizleri gururlandırıyor. Ağrı’dan İstanbul’a birçok ilde sanat hayatlarını devam ettiren bu genç kardeşlerimiz arasında; Devlet veya Belediye Konservatuarı tiyatro bölümlerini kazanan, Devlet Tiyatrosu figürasyon kadrosuna seçilen, üniversite tiyatro toplulukları ve amatör tiyatro gruplarında yönetmen veya oyuncu olarak görev alan arkadaşlarımız da bulunuyor” dedi.

Gençay, “Seyyah Sinema ve Tiyatro TIR’ı ile de kentin dört bir köşesinde gösterimler gerçekleştiren MBŞT; klasik oyunlar, orta oyunları, çocuk oyunları, psikodramalar, dinletiler ve birçok farklı sahne etkinliğiyle seyircisiyle buluştu.

2011 yılından bugüne kadar 239 kez sahne diyerek ulaştığı 116 bin 795 izleyiciyle bölgesinde önemli bir rekora imza atan MBŞT, ayrıca hazırlamış olduğu “Hakkı Seven Aşıklar” radyo tiyatrosu ve “Sesli Masallar” eserleriyle de, ülke çapındaki yerel radyo istasyonları ve internet üzerinden yaklaşık 45 bin dinleyiciye erişti” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız