SON DAKİKA
SON DEPREMLER

3 Yılda Dünya ve Avrupa Şampiyonu Oldu

0
Güncellendi - 2018-07-05 04:23:15
3 Yılda Dünya ve Avrupa Şampiyonu Oldu
A- A+ PAYLAŞ

8 yaşında geçirdiği elektrik kazası nedeniyle sol kolunu kaybeden ve 30 yaşında tekvandoya başlayan paralimpik tekvandocu Nurgül Bilek, Dünya ve Avrupa şampiyonlukları kazandı. Milli sporcu, "Zor şartlarda okudum. 2015 yılına kadar hiç spor yapmamıştım, 30 yaşında başladığım tekvandoda hedefim başarıları devam ettirmek" dedi.

Malatya'nın Akçadağ İlçesi'nde dünyaya gelen Nurgül Bilek, 1993 yılında elektrik akımına kapılarak sol kolunu kaybetti. 8 yaşında tek kolunu kaybeden Bilek, hayata yeniden başladı. Selçuk Üniversitesi Maliye Bölümü'nden mezun olan ve Halkla İlişkiler üzerine yüksek lisans yapan Bilek, Milli Eğitim Bakanlığının açtığı sınavda başarılı oldu ve Konya'ya memur olarak atandı. Bir arkadaşı sayesinde tesadüfen Tekvando Milli Takım Antrenörü Kürşat Özdemir ile tanışan Bilek'in hayatı 2015'ten sonra tamamıyla değişti.

 Kolunu kaybettikten sonra zor şartlarda eğitim hayatını sürdürdüğünü ifade eden Bilek, "Elektrik kazası nedeniyle sol kolumu kaybettim. Zor şartlarda okudum. Normal insanlara göre engelli insanların hayat şartları daha zor ama bıkmazsan, pes etmezsen bütün engelleri aşabiliyorsunuz. Aslında vatandaşlarla çok duyarlı, engellilere karşı yardımseverler. Herkes elinden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorlar. Ailem ve çevrem bana çok yardımcı oldu. Engelli arkadaşlarımızda evlerine tıkılıp kalmasınlar, topluma karışsınlar ve hedefleri doğrultusunda çalışsınlar" dedi.

Tekvando Milli Takım Antrenörü Kürşat Özdemir ile bir arkadaşının sayesinde tanıştığını ve spora başladığını anlatan Bilek, "Bir kamu kurumunda çalışıyorum. Bir arkadaşımın antrenör olan arkadaşı ziyarete gelmişti. Para-Tekvando ile ilgileniyormuş, tesadüfen orada tanıştık. 2015 yılına kadar hiç spor yapmamıştım. 'Ben yapamam' kaygısıyla başladım. Antrenmanlara bir süre katıldıktan sonra 'yapabilirim, denemeliyim' kanısı oluştu. Ondan sonrada sürekli antrenmanlara devam ettim. Antrenörüm Kürşat Özdemir sayesinde başarılar elde ettim, devamı da gelecek" diye konuştu.

Üç yılda 1 dünya, 2 Avrupa birinciliği elde eden Bilek, başarı serüvenini şöyle anlattı: "Spora yeni başladığımda açıkçası çok büyük bir beklentim yoktu. Kendimi de çok yeterli görmüyordum. Moldova'nın başkenti Kişinev'de düzenlenen 4. Avrupa Paralimpik Şampiyonası'na Avrupa ikincisi oldum. Her yenilgi bizim için daha iyi yerlere gelmek için daha çok çalışma azmini verir. 2015 yılında Samsun'da yapılan Dünya Şampiyonası'nda ikinci oldum. 2017 yılında biraz daha fazla çalışarak Londra'da gerçekleştirilen Dünya Şampiyonası'nda birinci oldum. Bayrağımızı dalgalandırdım, bu beni çok gururlandırdı. Yine aynı yıl Bulgaristan'da yapılan Avrupa Şampiyonası'nda da birinci oldum ve bayrağımızı dalgalandırdım. 2018 yılında Bulgaristan'da düzenlenen Avrupa Para-Taekwondo Şampiyonası'nda birinci oldum. Bunlar benim için yeterli değil, başarıyı korumak istiyorum. Olimpiyatlarda da iyi bir derece elde etmek istiyorum. 2019'da Dünya Şampiyonası Şubat ayında İstanbul'da yapılacak. Orada da ülkemizi güzel bir şekilde temsil etmek istiyorum. 2020'de Tokyo'da olimpiyatlar yapılacak, olimpiyatlara gidebilirsek hedefimde derece yapmak var."

Bilek, her gün mesai sonrası düzenli olarak antrenmanlarına devam ettiğini belirterek, "Son bir yıl yoğun tempoda çalışıyorum. Mesaiden sonra antrenmana gidiyorum. Haftanın 6 günü çalışıyoruz. Günlük 5 kilometre koşumuz, 1,5 saat tekvando antrenmanımız var. Yoğun ve yorucu oluyor ama hiçbir şey kolay olmuyor. Emek olmadan başarı gelmiyor" dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız