SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"30-40 Bin Ton Kayısı Alın"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:36:25
A- A+ PAYLAŞ

CHP Milletvekili Veli Ağbaba, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten düşük fiyatlarla satılan kayısının değerini bulması için, öğrenciye, askere, vatandaşa dağıtılmak üzere 30-40 bin ton kayısının bakanlıkça satın alınması talebinde bulundu.

Ağbaba'nın, TBMM'de konuya ilişkin yaptığı konuşma ile bakanın yanıtı, meclis tutanaklarına şöyle geçti:

"..VELİ AĞBABA (Malatya) – Sayın Bakan, Malatya biliyorsunuz dünyanın ve Türkiye’nin kayısı üretiminin başkenti. Ancak, bu yıl Malatya çiftçisi açlıkla karşı karşıya. Bu dönem defalarca buradan gündeme getirdim Malatya’daki kayısı sorunlarını, çiftçimizin aç olduğunu. Malatya’daki kayısı, tabii sadece çiftçiyi ilgilendirmiyor; esnafı ilgilendiriyor, sanayiciyi ilgilendiriyor, Malatya’da yaşayan herkesi ilgilendiriyor bu kayısı. Bununla ilgili bir destek vermeyi düşünüyor musunuz ki şöyle, somut bir destek verilebilir: Bakanlığınız tarafından 30 bin, 40 bin ton kayısı alınırsa hem kayısı fiyatları artar hem de Türkiye’de yaşayan insanlar kayısı gibi önemli bir ürünü yeme fırsatı da bulurlar ve hem zekâları artar hem sağlıkları düzelir. Bu konuda bir şey yapmayı düşünüyor musunuz?

CEVAP: MALİYE BAKANI MEHMET ŞİMŞEK (Batman) – Kayısı üreticilerine, kayısı üretimine gelince, ben kayısı yiyorum, onu söyleyeyim. Ama şunu söyleyeyim: Türk Hava Yolları da bu aralar biliyorsunuz kayısı ikram etmeye başladı.."

FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız