SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"30 Ağustos Bir Kahramanlık Destanıdır"

0
Güncellendi - 2017-08-31 04:10:46
A- A+ PAYLAŞ

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. yılı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü, Malatya’da düzenlenen törenlerle kutlandı.

İlk tören Atatürk Anıtı önünde düzenlendi. Vali Ali Kaban, Garnizon Komutanı ve 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

“BÜYÜK BİR GURUR VE MUTLULUK YAŞIYORUZ”

Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Vali Ali Kaban, Anıt Şeref Defteri’ni imzalayarak, yazdığı mesajı okudu. Vali Kaban, “Kutlu Vatanımızı işgale yeltenen yedi düvele karşı önderliğinizde verilmiş olan İstiklâl Mücadelesinin 30 Ağustos 1922'deki zaferle taçlandığı günün 95. Yıldönümünde, Türk Milleti olarak o günkü inanç, azim ve kararlılıkla manevi huzurlarınızda bir araya gelmiş olmanın gurur ve mutluluğunu yaşamaktayız. Ortak düşüncesi Ulusal Egemenlik ve tam bağımsızlık olan Türk Milleti, bu zaferle, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyen güçlere asla unutamayacakları bir ders vermiş ve hürriyet aşkını bütün dünyaya ilan etmiştir. Aziz Atatürk, bir milletin dirilişine kadim zamanın şahit olduğu bu büyük zaferle, Necip Milletimiz şanlı mazisinden edindiği mukaddes değerlerini ayakaltı edilmekten ve Şehitler Yurdu Anadolu’yu parçalanmaktan kurtarmış, esaret altında yaşayan bütün milletlere de benzersiz bir örnek teşkil etmiştir” dedi.

TEBRİKLER KABUL EDİLDİ

Atatürk Anıtı önündeki törenin ardından Vali Ali Kaban, Garnizon Komutanı ve 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Valiliği’nde tebrikleri kabul etti.

İkinci tören ise Sümerpark önünde düzenlendi.  Yoğun güvenlik önlemi altında kutlanan Büyük Zafer’in 95. yılında Vali Ali Kaban, 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, tören birlikleri ile vatandaşları selamlayarak, 30 Ağustos Zafer Bayramlarını kutladı.

“30 AĞUSTOS, TÜRK VE DÜNYA TARİHİNE YÖN VERMİŞTİR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajının okunduğu törende,  Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşan 2. Ordu İstihkam Yarbay Mehmet Ünsal, “Bu büyük zaferle Türk milleti, tarih sahnesinde yeniden doğmuş; bağımsız, çağdaş, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olma imkanına kavuşmuştur. 30 Ağustos Zaferi Türk milletinin ve onun kahraman ordusunun milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde yurdumuzu işgal eden düşman karşısında ümitsizliğe kapılmak yerine ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ diyerek, kanının son damlasına kadar ve onu korumak adına gösterdiği eşsiz bir mücadelenin sonucudur. Bu zafer, Türk yurdunun bağrına dayanan hançerin milletçe sökülerek, özgürlük ve bağımsızlığı yok etmek isteyen düşmanın dize getirilişinin destanıdır. Türk ve dünya tarihine yön veren bu unutulmaz zafer, milletin bağrından çıkan dünü, bugünü şanla, şerefle dolu, canını vatanına adamış, o günün zor şartları altında yürekleri, canları ve kanlarıyla yazdıkları bir kahramanlık destanıdır” dedi.

15 Temmuz hain darbe girişimine de değinen Ünsal, şunları söyledi: “15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan hain darbe girişiminde bize şunu bir daha göstermiştir ki Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içerisine sızmış hainler ile vatanımız üzerinde çirkin emelleri olan unsurlar içeride ve dışarıda şer ittifakları oluşturmuşlardır. Milli birlik ve beraberliğimize kast etmişlerdir. Bu tuzağı bozan Türk milleti ve onun emrindeki Türk Silahlı Kuvvetleri, yaşanan darbe girişimine rağmen Fırat Kalkanı Harekatı’nı başarıyla icra etmiş, teröristlere büyük kayıplar verdirmiştir. Teröristle mücadelede harekatına kararlılıkla devam eden Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgedeki gelişmelere ve tehditlere süratle cevap verebilecek azim ve iradedir.”

Battalgazi Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileri Büşra Yeşilyurt, ‘Dumlupınar’da Şehit Askerin Mezarı Başında’, Uygar Kahraman ise ‘Akdeniz’e Doğru’ şiirlerini okumasının ardından tören geçişi gerçekleştirildi. Mehter takımının da yer aldığı tören geçişi esnasında vatandaşlar, Türk Bayraklarını sallayarak, coşkuya ortak oldu.

Tören alanına giren, Malatya ana caddelerinin bilindik varlığı, bayram törenlerinin vazgeçilmez konuğu sevimli köpek ise herkesi gülümsetti. 2. Ordu Bandosunun önünde bir süre yürüyen sevimli yaramaz, daha sonra tören alanından ayrıldı.

Kutlama programı, tören geçişinin ardından sona erdi. Törene; Vali Ali Kaban, Garnizon Komutanı ve 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, askeri ve mülki erkan katıldı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Ali (6 yıl önce)
    Resmi geçit törenindeki sarı sultanın vatan sevgisi birilerine örnek olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (6 yıl önce)
    30.agustos.bayrami.turk.milletinin.gururudur.
    0
    0
    Yanıtla