SON DAKİKA
SON DEPREMLER

30 Ağustos Resepsiyonu İptal

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:19:29
30 Ağustos Resepsiyonu İptal
A- A+ PAYLAŞ

30 Ağustos Zafer Bayramı'nda çelenk, tebrik ve geçit töreninin yapılacağı, ancak akşamki resepsiyonun iptal edildiği bildirildi.

30 Ağustos Zafer Bayramı töreninde Atatürk Anıtı'na çelenk konulacak, Valilikte tebrik ve Sümerpark önünde geçit töreni yapılacak. Diğer kutlama etkinlikleri ise, yaşanan son terör olayları nedeniyle iptal edildi.

30 Ağustos Pazar günü uygulanacak program şöyle:

ÇELENK SUNMA TÖRENİ (Atatürk Anıtı)

08:00- 08:15 Törene katılacak personel İle Bando Tören Bölüğünün Yerlerini Alması.

08:15- 08:30 Protokolün yerlerini alması.

08:30- 08:35 Çelenklerin sunulması

08:35- 08:40 İstiklal Marşı

08:40- 08:45 Vali tarafından Anıt Şeref Defteri'nin yazılması

09:00 Tebrik Töreni ve kutlamaların kabulü (Valilik Makamı)

09:30 Törene iştirak edecek askeri ve sivil teşekküllerin yerlerini almaları  (Sümerpark Önü)

10:00 GEÇİT TÖRENİ (Sümerpark Önü)

-Tören Komutanının,tören birliklerini, Vali'ye takdimi.

-Vali ve beraberinde Garnizon Komutanı ve  Büyükşehir Belediye Başkanının tören birliklerini ve halkın bayramını kutlamaları

-Tören programının sunumu

-İstiklal Marşı

-Silahlı Kuvetler adına konuşma.

-Milli Eğitim Müdürlüğü'nün görevlendireceği 2 öğrenci tarafından şiir okunması

-Geçit Töreni

MESAJLAR 

Malatya Valisi Süleyman Kamçı

Malatya Valisi Süleyman Kamçı, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısı ile yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi; 

“Aziz Türk milletinin hürriyet ve istiklaline olan inancını bütün dünyaya haykırdığı, milli ruhunu ve onurunu yücelttiği, egemenliğin kayıtsız ve şartsız millete ait olduğunu simgeleyen Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu müjdeleyen 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı, büyük zaferin 93. Yıl dönümünde milletçe gurur ve coşkuyla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kahraman Türk ordusunun kazandığı bu emsalsiz zafer, necip milletimizin gerek duyulduğunda vatanının ve milli birliğinin düşmanları ile savaşmak için neleri göze alabileceğinin ve bağımsızlık aşkının Türk’e neler yaptırabileceğinin en nadide örneğidir. Esaretin reddi, boyunduruğun def’i, devlet ve milletin bekası için milli birlik ve beraberliğin lüzumu, 30 Ağustos’un temel faziletlerini teşkil etmektedir. Necip Türk milleti dün olduğu gibi bugün de, istikbalde de bu faziletleri muhafaza edecek ve kutlu değerlerini kaim kılmak yolunda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacaktır. Bu duygu ve düşünceler içerisinde; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere büyük zaferin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kahraman mimarlarını, milli güvenliğimizi korumak uğruna şehadete yürüyen emniyet ve güvenlik teşkilatı mensuplarımızı, kamu görevlilerimizi ve masum vatandaşlarımızı saygı ve rahmetle yad ediyor, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve emniyet güçlerimize muvaffakiyet ve muzafferiyetler diliyor, Malatya’mızın değerli halkına ve Aziz Milletimize Cenab-ı Allah’tan sağlık, esenlik ve huzur dolu günler niyaz ediyorum.”

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık

"26 Ağustos 1922 sabahı başlayan Büyük Taarruz ve ardından gerçekleştirilen 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi, vatanımızın ne pahasına olursa olsun teslim edilmeyeceğinin kanıtı ve aziz milletimizin kendi kaderine yalnızca kendisinin yön vereceğinin nihai ispatıdır.

30 Ağustos Zaferi, tarihi boyunca önüne çıkan tüm engelleri birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhuyla aşan aziz milletimizin iradesinin ortaya konulması ve milletimizin istiklale, bağımsızlığa olan inancının tezahürü olması hasebiyle büyük anlam ifade etmektedir.

Aziz milletimiz, onca yokluk ve imkansızlığa rağmen, milli ve manevi değerlerini canı pahasına korumasını bilmiş, inandığı yoldan asla dönmemiş, istiklaline kastedilmesine asla izin vermemiştir.

Dün olduğu gibi bugün de vazife ve sorumluluklarını yüksek bir görev şuuruyla yerine getiren Türk Silahlı Kuvvetleri'ne, her türlü terör örgütüyle mücadelesindeki üstün fedakarlıklarından dolayı şükranlarımı sunuyorum.

30 Ağustos Zaferi vesilesiyle, başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını rahmetle; gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.

Vatan savunması konusunda göstermiş olduğu fedakarlık ve diğergamlıktan ötürü de Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tüm mensuplarına şükranlarımı sunuyorum.

93'üncü yıl dönümünde İstiklal Savaşımızın en büyük zaferi olan 30 Ağustos Zafer Bayramımızı en kalbi hislerimle kutluyor, ülkemizin birliğine, dirliğine ve kardeşliğine vesile olmasını Rabbim’den niyaz ediyorum."

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Ağbaba mesajında "Bundan 93 yıl önce, dönemin tüm güçlü devletlerine karşı yokluk içinde kısıtlı imkanlar içinde verdiğimiz mücadele zaferle taçlanmıştır. Anadolu halkı müthiş bir azim ve kararlılıkla bağımsızlığını kazanmış, ülkesinin bütünlüğünü korumuştur. 26 Ağustos günü başlayıp 30 Ağustos'ta sona eren Başkomutanlık Meydan Muharebesi sadece bağımsızlığımız için değil aynı zamanda Cumhuriyetimizin ilanı ve kazanımlarımız için de önem taşımaktadır. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın değerli komutanlarına ve aziz şehitlerimize şükran ve minnetlerimizi sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ise yayınladığı mesaj şöyle; 

“30 Ağustos, milletimizin tam bağımsızlığını savaş meydanında ilan ettiği gün, yeni bir milattır. Ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen şer güçlere karşı, bin bir zorluk içerisinde vermiş olduğu mücadelenin sonunda, elde edilmiş onurlu bir zaferin adıdır 30 Ağustos. Şer odakları dün olduğu gibi bugün de birlik ve beraberliğimizi bozmak için her türlü kirli oyunu ortaya koymaya çalışmaktadırlar. Millet olarak her zamankinden daha çok birbirimize destek vermeli, kardeşliğimizi pekiştirmeli, bu kirli oyunu ortaya koymak isteyenlere fırsat vermemeliyiz. Bu vesileyle bir kez daha aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, gazilerimize minnettar olduğumuzu belirtiyorum. Tüm milletimizin Zafer Bayramı kutlu olsun.”

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda şunları belirtti: 

“Büyük Zafer’in 93. yıldönümünde millet olarak büyük bir gururu yaşıyoruz. 30 Ekim 1918’de imzalanan Mondros ve 10 Ağustos 1920’de imzalanan Sevr Antlaşması ile ülke toprakları işgale açık hale gelmiş, milletimiz işgalci kuvvetler tarafından yok sayılmıştır. 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da başlatmış olduğu bağımsızlık mücadelesi, 26 Ağustos 1922 yılında başlayıp, 30 Ağustos günü Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Dumlupınar'da zaferle sonuçlanan Başkomutanlık ve Meydan Muharebesi ile amacına ulaşmıştır. 30 Ağustos yalnız ülkemizin değil, dünya tarihine yön verecek sonuçlar doğurmuştur.  Türk milleti, söz konusu vatan, bağımsızlık, milli birlik ve beraberlik olduğunda neleri yapabileceğini tüm dünyaya göstermiştir. Bu inanç ve azim, dün olduğu gibi bu günde milletimizde mevcuttur.  Ülke topraklarını vatan yapan, bizlere bu onuru ve gururu yaşatan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tüm mensuplarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, gazilerimizi saygı, minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz. Ruhunuz şad olsun”  

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 93. Yıldönümü münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı.

Yazılı bir mesaj yayımlayan Polat, "Milletimizin en önemli değerlerinden olan özgürlüğünü muhafaza uğruna verdiği mücadele sonrasında kazanılan büyük zaferin yıldönümünü idrak etmenin mutluluğunu ve onurunu hep birlikte yaşamaktayız. 30 Ağustos 1922 tarihi, onurlu direnişin bağımsızlık ve Vatan sevgisinin yüceliğini dünyaya kabul ettirdiği tarih olmuştur. Vatan topraklarımız kurtarılmış, milletimiz Hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur" dedi.

Polat, "Bu zafer tüm mazlum halklara örnek teşkil edecek biçimde işgalci güçlere unutulmayan bir ders vererek, milletimizin hiçbir şekilde bağımsızlığından ödün vermeyeceğini, bütün dünyaya duyurmuştur. Bu büyük gün vesilesi ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, tüm halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” ifadelerini kaydetti.

MHP İl Başkanı Mehmet Erdem

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem’de yayınladığı mesajda şunları belirtti:

30 Ağustos Türk Milletinin ayağa kalkarak işgalcileri vatan topraklarından def ettiği günün yıl dönümüdür. Tarihin her sayfasında mazisi zaferle dolu olan Yüce Türk milleti Dumlupınar da, Başkomutanlık meydan muharebesinde gücünü ve kudretini tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Milletimiz Dumlupınar’da şunu da herkese ispat etmiştir ki şeref ve namusuna helal gelmesine asla izin vermeyeceğini şanlı mazisinde olduğu Milleti ile ordusunun bütünleşmesi ile kutlu zaferle taçlandırmış bir kez daha herkese göstermiştir. Dün olduğu gibi bugünde Emperyalist çevrelerin yanında duran, her türlü dayatmaya boyun eğen içte ve dıştaki hainler şunu iyi bilmedir ve unutmamalıdır ki tarih söylendiği gibi tekerrürden ibarettir. Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşuna giden yolda en önemli adımlardan biri olan, 30 Ağustos Başkomutanlık meydan muharebesinin zaferle sonuçlanmasının 93.yıl dönümü münasebetiyle büyük zaferin milletimize ve devletimize yeniden kutlu olsun…                             

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Erkoç, mesajında şunları ifade etti:

"Türk milletinin bağımsızlık uğruna verdiği büyük mücadelenin zaferle sonuçlandığı 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 93. yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kurtuluş ateşinin ülkeyi aydınlattığı, tarihimizin önemli zaferlerinden olan 30 Ağustos Zafer Bayramı;  ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı en zor koşullarda, yüce milletimizin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmış onurlu bir zaferdir. Bugün, bağımsız bir devlet çatısı altında, özgürce yaşayanlar olarak hepimiz bu zafere ve bu zaferi bize armağan edenlere çok şey borçluyuz. Bu duygularla, 30 Ağustos Zafer Bayramınızı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü, birlik ve beraberliği için canlarını seve seve veren tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum” 

Eğitim-İş Şube Başkanı Hüseyin Kara

Eğitim-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Hüseyin Kara da yayınladığı 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında şunları belirtti:

“Mustafa Kemal Atatürk  önderliğinde, 19 Mayıs 1919 da, emperyalizme karşı başlatılan Ulusal Bağımsızlık ve Kurtuluş Savaşımız; 30 Ağustos 1922 de kazanılan Başkumandanlık Meydan Muharebesi’yle ve zaferle sona ermiştir.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk’ta söylediği gibi: “Her evresi ile düşünülmüş, hazırlanmış, yönetilmiş olan bu savaş, Türk Ordusu’nun, Türk subaylarının ve komutanlarının yüksek güçlerini ve yiğitliklerini tarihte bir daha saptayan ulu bir yapıttır. Bu yapıt Türk ulusunun özgürlük ve bağımsızlık düşüncesinin ölümsüz anıtıdır.”

Ne yazık ki yaşadığımız günde emperyalizm ve işbirlikçileri, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni bölmek ve yıkmak heveslerinden vazgeçmemişlerdir. On üç yıl kesintisiz süren,  7 Haziran 2015 genel seçiminde son bulan siyasal iktidar döneminde, emperyalizmin hiç bir zaman vazgeçmediği ‘Sevr’ yeniden Türk ulusunun önüne getirilmiştir. 

Birlik ve beraberlik içinde bu badireyi de atlatacağımıza inanıyor,93.yıldönümünde bu zaferin mimarı başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Ulusumuzun bayramını kutluyoruz.”

Kızılay Malatya Şube Başkanı Av. Umut Yalçın

"11 Haziran 1868 tarihine dayanan köklerimizle yapmış olduğumuz çalışmaları destekleyen ve kuruluşumuza Kızılay ismini veren, yine bugünlerin rahatlığı ile geçmişimizi unutmamıza rağmen bizlere bugünleri armağan eden başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve zaferi kazanmamızı sağlayan kahraman Türk Askerlerini, saygıyla selamlar, 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlarız

30 Ağustos Zaferi” Milletimizin birlik ve beraberlik içinde vermiş olduğu, inançlı onurlu ve kahramanca mücadelenin sonucunda kazanılmış büyük bir zaferdir. 

Böyle zaferle yaşamamızı gerektirmeyecek gaflet uykusuna dalmadan geçireceğimiz birlik ve beraberlik dolu yıllar dileklerimize, Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu zafer yolunda canlarını feda eden İstiklal Savaşı kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz."

ORTAK AÇIKLAMA..

Bu arada 11 STK da 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla ortak açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

"Bugün 30 Ağustos

Başkomutanlık Meydan Savaşı’nın 93.yıldönümü.

Bu savaşta hiçbir etnik ve mezhepsel ayrım gözetmeksizin, birlik ve beraberlik içinde emperyalizme karşı verilen mücadelenin kahramanlarını başta Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.

Bugün Kocatepe’deki birlik ve kardeşlik ruhunun gölgelendiğini, barış içinde yaşamamızın önünün kesilmeye çalışıldığını,93 yıl önce Emperyalist güçlere karşı doğrulttuğumuz silahları birbirimize doğru çevirdiğimizi görmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz.

Sürecin hangi nedene bağlı olarak geliştiğini sonuçlarının neler olacağını tartışmayacağız. Çünkü bunlar tüm kamuoyu tarafından yakından bilinmektedir.

Bizler inanıyoruz ki Pir Sultan’dan, Hacı Bektaş’tan ,Mevlana’dan  ve Anadolu’muzun kadim halklarından günümüze taşıdığımız Anadolu hümanizmasının aşamayacağı hiçbir sorun yoktur. Bu anlayışla yoğrulan kültürümüz 21.yüzyılda gerçek anlamda demokratik bir toplumu var edecektir.

Yeter ki bu ülkede iktidara sahip olanlar, dün farklı bir anlayışla dile getirdikleri söylem ve icraatlarıyla bugün siyasi ikballeri için tam tersi söylem ve icraatlar içine girip ülkeyi iç savaşa sürükleyecek ihtiraslarının esiri olmasınlar.

Bizler birilerinin siyasi çıkarları uğruna bu vatanın aziz evlatlarının bu anlamsız savaşta şehit olmalarını istemiyoruz. Hiç bir makam ve mevkiinin insan hayatından daha değerli olduğuna inanmıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle 93,yıldönümünü kutladığımız Başkomutanlık Zafer Bayramımızın yıldönümünde barışın ve huzurun egemen olmasını diliyor, Bu zaferin mimarı Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

Basın Açıklamasını İmzalayanlar

1 Atatürkçü Düşünce Derneği

2 Eğitim İş

3 Genel Sağlık İş

4 Tarım Orman İş

5 Yol İş

6 Alvarlılar Derneği

7 Basaklılar Derneği

8 Sazlılar Derneği

9 Güzelyurtlular Derneği

10 Karacalılar Derneği

11 Ali Kapısı Derneği"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız