SON DAKİKA
SON DEPREMLER

30 Ekim'e Kadar Uzatıldı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi, katılım payında indirim süresini 30 Ekim'e kadar uzattı.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, makamında yaptığı basın açıklamasında, "Gerek gayrimenkul mükelleflerinin bu yükünü azaltmak ve gerekse de belediyemiz gelirlerini artırmak amacıyla yönetim olarak aldığımız karar doğrultusunda, geçtiğimiz Temmuz ayında Katılım Payı oranında yüzde 50 indirim uygulamasına gitmiş idik.
Söz konusu uygulama başlatılmadan önce; 01.01.2009 - 09.07.2009 tarihlerini kapsayan yaklaşık 6.5 aylık süre zarfında 470 mükellefimiz müracaat etmiş iken; Başlatmış olduğumuz bu 3 aylık uygulama neticesinde; 7 bin 870 mükellefimiz belediyemize müracaat etmiş ve kendilerinden 5 milyon 806 bin 38 lira peşin, 1 milyon 45 bin 570 liralık da taksitlendirme olmak üzere toplam 6 milyon 851 bin 608 TL tahsilat yapılmıştır.

Geçtiğimiz Temmuz ayında başlatmış olduğumuz ve 1 Ekim 2009 tarihinde sona ereceğini belirttiğimiz bu uygulama, yukarıda verilen rakamlardan da anlaşılacağı üzere vatandaşlarımızın çok büyük ilgisini çekti. Ancak, Ramazan Bayramı ve okulların açılması nedeniyle ise vatandaşlarımızın önemli bir bölümü, katılım paylarını son güne bırakmak zorunda kaldılar. Bu durumu göz önüne alarak, vatandaşlarımızın uygulamadan istifade edebilmeleri amacıyla, Katılım Payı Son ödeme gününü 30 Ekim 2009 Cuma günü mesai bitimine kadar uzatma kararı aldık" ifadelerini kullandı. "Burada özellikle bir konuya dikkat çekmek istiyorum. Bugüne kadar vatandaşımız belediyeye gelerek Katılım paylarına ilişkin tahakkuk yaptırıyordu. Fakat bugünden itibaren biz bir ekip oluşturduk ve bu ekip Katılım Payları dahil belediyemizin bütün alacakları ile ilgili tahakkuk çalışması yapacaktır" diyen Çakır, "Ayrıca ekipler geriye dönük bu alacakların tahsiline gidilecektir. Bu konuda da yasaların tarafımıza vermiş olduğu bütün yetkileri kullanma hususunda da kesinlikle kararlı davranılacaktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız