SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"30 Mart Mesajı Önemli"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:31:12
A- A+ PAYLAŞ

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, mahkemelerde bir ihtisaslaşmanın olması gerektiğini ifade ederek, “Türkiye’nin böylesine kritik sorunlarıyla mücadele edebilecek etkili, hukuki yöntemlerin kullanılması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Partisinin biz dizi etkinliklerine katılmak üzere Malatya’ya gelen Vural, Malatya Havaalanı’nda gazetecilerin sorularını cevapladı. Vural, MHP olarak 30 Mart seçimlerini önemsediklerini kaydederek, “30 Mart yerel seçimleri, ülkenin kaderini etkileyebilecek bir iradeyi belirleyecektir. Ve bu iradenin bundan sonraki dönemde Türkiye’yi nasıl idare edeceğine ilişkin önemli mesajlar verecektir. Malatya’da “Çözüm ve Barış Süreci” adı altında 30 Mart’tan sonra bu coğrafyada oyun oynamak isteyenlerin, Türkiye’nin milli ve siyasi birliğini bozmak isteyenlerin tuzağına düşülmemesi gerektiğini; özellikle bu eksende 30 Mart’tan sonra bir iradenin vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmesi gerektiğini ve iradenin bu şekilde oluşması gerektiğini düşünüyoruz. Dolayısıyla 30 Mart seçimleri bu gidişata dur diyebilecek bir iradenin oluşmasına hizmet edecektir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu milletin beraber ve birlikte yaşamasını temin edebilecek bir iklim içerisinde bulunmamız gerektiğini ifade ediyoruz. Bu bakımdan özellikle bu Çözüm ve Barış süreci adı altında siyasal bir çözümün bu milletin kardeşlerinin arasına duvar örülmesine izin verilmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu yönüyle bakıldığında parti olarak 30 Mart seçimleri bu eksende önemli bir mesaj olacaktır. Terör bitsin ama Türkiye bitmesin istiyoruz. Türkiye’yi bitirecek adımların atılmasını istemiyoruz. Bu bakımdan “dur” dememiz gerekir. Hepimiz, hep beraber Malatya’da kardeş gibi yaşıyoruz. Kendi ailelerimizin çocuklarının sınıflarını, okullarını, camilerini, iradelerini ayrılmaması gerektiğini düşünüyoruz. O bakımdan biz birlikten yani rahmetten yanayız” diye konuştu.

“MİLLİ İRADEYİ ORTAYA KOYAN HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ TEMİN EDİLMELİDİR”

Türkiye’nin geleceği açısından milli iradeyi ortaya koyan hukukun üstünlüğünün temin edilmesi gerektiğini belirten Vural, şunları söyledi:

“30 Mart seçimleri aynı zamanda makam ve mevkisini, milli iradeyi alanların, açıkçası bu makam ve mevkileri kimin menfaati için kullandıklarına yönelik bir muhasebe yapılacağı dönemdir. Özellikle 17 Aralık’tan sonra ortaya çıkan rüşvet ve yolsuzluk iddiaları ve bu iddialara karşılık yargıya yapılan müdahale açıkçası 30 Mart seçimlerinde bu iradenin sorgulanmasını sağlamalıdır. 

Milliyetçi Hareket Partisi olarak ayakkabı kutularında, para sayma makinelerinde, yatak odalarındaki kasaları, imar rantlarını yargı sürecinde açıkça sorgulanması gerektiğini düşünüyoruz. O bakımdan Türkiye’nin geleceği açısından milli iradeyi de ortaya koyan hukukun üstünlüğünün temin edilmesi gerekir. Hukuk devletine ve yargıya olan müdahaleler ekonomik risklerin realize edilmesine yol açmış, maalesef döviz ve faiz alabildiğince artmıştır. Bunun bedelini milletimiz ödemektedir. Dolayısıyla bu ekonomi politikası sonucu milletimiz, bu yanlış ekonomi politikasının hesabını da sandıkta sormalıdır. Malatya’da geçinemeyen çiftçimiz, emeklimiz, atanamayan öğretmenimiz ve işsizlerimizin olduğu bir ortam içerisinde gerçekten milletin kaynaklarının başkalarına nakledilmesini sağlayan bu ekonomik politikasının da iflas ettiğini ortaya koyuyor. İşte bu süreç içerisinde özellikle bugünlerde gündeme alınan özel yetkili mahkemelerle ilgili tartışma tamamen Türkiye’nin gündemini saptırmaya yöneliktir.

Parti olarak Türkiye’nin önemli sorunlarla karşılaştığı zaman hukukun güçlendirilmesinden yanayız. Milliyetçi Hareket Partisi olarak mahkemelerde bir ihtisaslaşmanın olması gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye bir bölücü terör sorunuyla karşılaştığına göre elinde silahı bulunana karşı milletin hukukunu güçlendirmek gerektiğini ve hukuk çerçevesinde mücadele edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. O bakımdan parti olarak Terörle Mücadele Kanunu’nun 10. Maddesi çerçevesinde görevlendirilen mahkemelerin görevlerinin sonlandırılmaması gerektiğini düşünüyoruz. Bu ihtisaslaşma, Türkiye’nin böylesine kritik sorunlarıyla mücadele edebilecek etkili, hukuki yöntemlerin kullanılması gerektiğini düşünüyoruz.”

CUMARTESİ GÜNKÜ PROGRAMI..

Oktay Vural'ın, Cumartesi günü Malatya'dan Yazıhan Fethiye Beldesi'ne gideceği, buradan Akçadağ ilçesine geçerek saat 12.00'de partisinin seçim bürosunu açacağı bildirildi.

Vural'ın, öğleden sonra Malatya'ya döneceği, saat 14.00'de Kanalboyu Battalgazi Sokak'taki MHP Seçim Bürosu'nun açılışına katılacağı, akşam da Malatya'dan ayrılacağı belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız