SON DAKİKA
SON DEPREMLER

30 Milyon TL'lik Yatırım Hedefleniyor

A- A+ PAYLAŞ
Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından  “Ekonomik Gelişme” ve “Tarımda Model İşletmeler” Mali Destek Programları teklifi çağrısı yapıldı. Mali Destek Programları ile Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli illerinde faaliyet gösteren KOBİ'ler, tarımsal üretici birlikleri ve kooperatiflerin, bölgesel kalkınmaya katkı sağlayabilecek projelerine destek verilmesi amaçlanıyor. 
 
FKA tarafından konu ile ilgili yapılan açıklama şöyle ;
 
"Proje Teklif Çağrısı kapsamında 8.700.000 TL bütçeli "Ekonomik Gelişme Mali Destek Programı" ve 6.000.000 TL bütçeli "Tarımda Model İşletmeler Mali Destek Programı aracılığı ile bölgeye yaklaşık 15 milyon TL kaynak aktarılacak.
 
Tarımda Model İşletmeler Mali Destek Programı kapsamında su ürünleri üretimi, hayvancılık, yenilenebilir enerji destekli seracılık, sertifikalı organik tarım ve iyi tarıma alanlarında faaliyet gösteren kuruluşların fiziki, teknik ve beşeri niteliklerinin geliştirilmesi yoluyla bölgemizde model tarım işletmeleri oluşturulması amaçlanmaktadır. Destek almaya hak kazanacak her bir proje için azami hibe miktarının 300.000TL olacağı programa KOBİ'ler, tarımsal amaçlı üretici birlikleri/
kooperatifleri ve çiftçi kayıt sistemine kayıtlı gerçek kişiler başvurabilecek.
 
Ekonomik Gelişme Mali Destek Programı kapsamında ise Gıda ve Tarıma Dayalı Sanayi, Makine- Teçhizat İmalatı, Yapı Malzemeleri İmalatı, Tıbbi ve Medikal Ürünlere Yönelik Sanayi, Tekstil Sanayi, Kimya Sanayi ve Bilgi ve İletişim Teknolojileri alanlarında faaliyet gösteren işletmelerin, ürün geliştirme yeteneklerinin güçlendirilmesi, üretim süreçlerinde kalitenin ve verimliliğin artırılması ile TRB1 Bölgesi'nde yenilikçi ve rekabetçi bir ekonominin geliştirilmesine katkı sağlama amacıyla
destek sağlanacaktır. Bingöl ve Tunceli illerinde uygulanmak üzere sunulan projeler için programın amacına uygun olmak koşuluyla bu alanların dışında projeler de değerlendirmeye alınacaktır. Destek almaya hak kazanacak her bir proje için 40.000 - 400.000TL arasında değişen miktarlarda destek almak mümkün olacak. Programa bölgede kurulu ve kayıtlı tüm KOBİ'ler başvurabilecek.
 
Bölgeye Yaklaşık 30 milyon TL Yatırım Gerçekleştirilecek
 
İlgili programlar kapsamında bölgeye yaklaşık 15 milyon TL kaynak aktarılması ve başvuru sahiplerinin asgari %50 eş finansmanı ile yaklaşık 30 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirilmesi öngörülmektedir. Son başvuru tarihi 30 Ocak 2012 olan her iki programla ilgili ücretsiz bilgilendirme ve eğitim toplantıları düzenlenecek olup toplantı tarihleri ve rehberlerle ilgili detaylı bilgiye www.fka.org.tr adresinden ulaşılabilir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız