SON DAKİKA
SON DEPREMLER

30 Milyon Yolcuya İkram Edilecek

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:49:57
30 Milyon Yolcuya İkram Edilecek
A- A+ PAYLAŞ

Yeni yasa ile birlikte büyükşehir olan Malatya’nın kayısısı 6 Aralık günüden itibaren Türk Hava Yolları’nda ikram edilmeye başlandı. Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın girişimleriyle THY’de ikram edilmeye başlanan kayısı 30 milyon yolcuya ulaşacak.

Çalık, konuya ilişkin TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Yeni yasa ile Malatya’nın büyükşehir olduğunu anımsatan Çalık, Malatya’nın bunun için çok çalıştığını söyledi. Malatya’nın doğunun cazibesi olacağını belirten Çalık, Malatya’nın bir dünya markası olan kayısı gibi bir ürününün olduğuna dikkat geçti. Malatya’da 40 bin ailenin kayısı ile geçimini sağladığını belirten Çalık, kayısının yüzde 50’sinin AB ülkelerine ihraç edildiğini söyledi. Çalık, “Türkiye AB üyesi olmadığı halde kayısı AB'ye girdi” dedi. 

Çalık, yıllık 760 bin ton yaş kayısı üretildiğini ifade etti. Bugünden itibaren THY’de kayısı ikramına başlanacağını bildiren Çalık, bir dünya markası olan Malatya kayısının 94 ülke, 204 noktaya 30 milyon yolcuya ulaşacağını söyledi. Çalık, Malatya kayısının THY’ye konulan ilk kuru meyve olduğunu söyledi. Kayısını yararlarını da anlatan Çalık, “Herkes bu lezzeti tadacak” dedi.

Çalık, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin THY’de fındık ikram edildiğini ikisinin birlikte kullanılması durumunda enerji patlamasının yaşanacağı söylemesi herkesi güldürdü. Gazetecinin bu sözleri üzerine Çalık da, Karadenizli vekillerin kendisine ‘Fındığı kaldırıyor musunuz?’ diye sorduklarını aktardı. Çalık, ambalajların içinde bir esmer birde sarı kayısı bulunduğu söyledi. Çalık, kayısının THY’de ikram edilmesiyle Malatya’nın ücretsiz reklamının yapılacağını ifade etti. Bir gazetecinin, “İkram edilirken fındık ile kullanılmaması için bir not yazmak gerekir mi?” yönündeki sorusu üzerine Çalık, “Kullananlar nasıl kullanacaklarını kendileri bilirler” dedi.

Basın toplantısında; bir gazetecinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İsmet İnönü ile ilgili sözlerini hatırlatması üzerine Çalık, Malatya’nın çok önemli siyasetçi, sanatçı devlet adamı yetiştirdiğini anımsattı. Malatya’dan Turgut Özal ve İsmet İnönü olmak üzere iki Cumhurbaşkanı çıktığını belirten Çalık, “İsmet İnönü de Turgut Özal da bizim cumhurbaşkanlığımız yapmış iki önemli isimdir. Fakat bu bir gerçeği ortadan kaldırmamaktadır. Milli şef unvanı İsmet İnönü’nün kendisi tarafından söylenip, unvanı tarihe, yazılara konu olmuştur. Dolayısıyla Sayın Başbakanımızın söylemek istediği hadisede sadece oradaki milli şefliğe ilgili unvandır” dedi. Çalık, bir soru üzerine İsmet İnönü’nün Kurtuluş Savaşında verdiği mücadeleye her zaman şükranla andıklarını söyledi. Basın toplantısının ardından Çalık, gazetecilere THY’de verilen kayısıdan ikram etti. 

Fotoğraf : Görüş Gazetesi Arşivi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız