SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"30 Yılda Yapılmayan Yapıldı"!

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:00:46
A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, sanayi sitesinde Malatya Belediyesi tarafından sürdürülen alt yapı ve asfaltlama çalışmalarını yerinde inceledi. İnceleme gezisine katılan esnaf temsilcileri, 30 yılda yapılmayan hizmetin 4 ayda getirildiğini öne sürerek, Çakır'a teşekkür ettiler.

Belediye'nin konuya ilişkin basın bülteni şöyle:

"İnceleme gezisine Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra, belediye başkan yardımcıları, MESOB Başkanı Şevket Keskin, ESKKK Başkanı Ali Evren, İmalatçı Demir ve Tamir Sanatkarları Odası Başkanı Cevdet Özyalın, daire müdürleri ve esnaflar katıldı. 

Sanayi Sitesine yapılan çalışmalardan dolayı Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür eden İmalatçı Demir ve Tamir Sanatkarları Odası Başkanı Cevdet Özyalın, “30-40 yıldan beri yapılmayan çalışmalar 4 ay gibi kısa bir süre içerisinde bitme aşamasına getirildi. Yapılan bu çalışmalardan dolayı başta Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. 

Sanayi Sitesinin 1976 yılında yapıldığını belirten MESOB Başkanı Şevket Keskin; “Malatya’mızın ilk göz ağrısı olan Ağaç Sanayi Sitesi 40 bloktan oluşmakta ve iki bine yakın esnaf burada faaliyet göstermektedir. Malatya’nın kalbinin attığı bu sanayimize 30 yıldır yapılmayan hizmeti yapan başta sayın Belediye Başkanıma ve bütün ekibine huzurlarınızda esnafım adına teşekkür ediyorum. Yapılan çalışmalar sadece sanayi sitesi ile sınırlı değil, Malatya’nın dört bir tarafında çalışmalar yürütülmekte. Yapılan bu çalışmalardan dolayı tekrar sayın Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi. 

Dört Belediye Başkanı ile çalıştığını belirten ESKKK Başkanı Ali Evren; “Sanayi Sitesi kurulduğundan beri alt yapısını parça parça yaparak bir yerlere getirdik. 4 ay önce başlatılan çalışmaların önemli bir kısmı tamamlanmış durumda. Yapılan yağmur suyu drenaj çalışmaları çok önemli. Önceki yıllarda yağmurların başlaması ile esnaflarımız büyük bir tedirginlik yaşıyordu. İnşallah bundan sonra bu tedirginlik yaşanmayacak. Ayrıca sanayi sitemiz kurulduğu zaman döşenen içme suyu şebeke hatları artık çürümeye başlamıştı. Yapılan çalışmalarla içme suyu şebeke hatları da yenileniyor. Yapılan bu çalışmalarda emeği geçen başta Belediye Başkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

Sanayi sitesindeki çalışmaların büyük oranda tamamlandığını belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır; “Sanayi sitemizde daha önce yağmur suyu drenaj kanallarının olmaması nedeniyle, yağmur sularının kanalizasyona bağlanması ciddi bir sorun oluşturuyordu. Sanayi sitesinde yapacağımız çalışmaların planlamalarını yaparken önce alt yapı çalışmalarının planlaması yapıldı. Sanayi sitemizde 8 km’nin üzerinde yağmur suyu drenaj çalışması yapıldı. Şu an itibariyle yağmur suyu drenaj döşeme çalışmaları % 80 oranında tamamlandı. Çok az bir bölgede çalışmalar devam ediyor. İçme suyu şebekeleri yıllardır hiç yenilenmemişti. Sanayi sitesi kurulduktan sonra ilk defa bütün içme suyu şebeke hatları ve abone bağlantıları yenileniyor. Çalışmalarımız Boztepe Caddesi ve Çavuşoğlu mahallesini içerisine alacak şekilde hem drenaj hem de içme suyu şebekelerini yeniliyoruz” dedi. 

Yolların düzensiz olduğunu belirten Başkan Çakır; “Altyapı çalışmalarının tamamlandığı bütün cadde ve sokaklarımızda asfaltlama çalışmalarımız devam ediyor. Sanayi sitemizde 7 caddemiz ile birlikte yaklaşık 40 sokağımız bulunuyor. 2000’in üzerinde esnafımızın faaliyet gösterdiği bir yer burası. Gerçekten Malatya’nın en büyük sanayi sitelerinden biri.  Buraya hizmetin acil bir şekilde gelmesi gerekiyordu. 3-4 ay gibi kısa bir süre içerisinde başlatmış olduğumuz çalışmalar bitme aşamasına getirildi. İnşallah bu çalışmalarımız tamamlandıktan sonra sanayimizin bize yansıyan önemli sorunları ortadan kalkmış olacak. Oda başkanlarımıza teşekkür ediyorum, her zaman yanımızda oldular.  Ayrıca özveriyle çalışan ekibimize bir kez daha teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.  

Sanayi Sitesi esnafları da Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür ederek, “Sanayi sitesi kurulduğu günden beri alamadığımız hizmetleri nihayet aldık. 30 yıldır yapılmayan hizmetler 4 ay gibi kısa bir süre içerisinde geldi. Bu çalışmalarından dolayı başta Belediye Başkanımız olmak üzere ekibine çok teşekkür ediyoruz” dediler." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız