SON DAKİKA
SON DEPREMLER

300 Binlik Kabloyu Kaça Sattılar?!..

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:02:11
300 Binlik Kabloyu Kaça Sattılar?!..
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya'da çeşitli zamanlarda gerçekleştirilen hırsızlık olayları sonrası çalışma başlatan Malatya Polisi, zanlıları kısa sürede yakaladı. Kablo hırsızlğı yapan kişilerin 300 Bin TL'lik kabloyu hurdacıya Bin 385 TL'ye sattığı öğrenildi. 
 
ARAÇTAN MAZOTU BİLE ÇALDI
 
Malatya'da 18 Mart günü, iki işyerinde hırsızlık ve bir araçtan mazot hırsızlığı yapılması ile ilgili yapılan çalışmalar sonucu, hırsızlıkları gerçekleştiren H.H.K. isimli kişi yakalandı. 
 
Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği'nin başarılı çalışmaları sonucu, H.H.K.'nın evinden ve arabasında yapılan aramalarda, hırsızlık eşyalar ve hırsızlığı yapmak için kullandığı malzemeler bulundu. Daha önce 54 suçtan kaydı olan H.H.K. tutuklandı. 
 
Malatya Emniyet Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle ; 
 
İlimiz genelinde;
1-) 18.03.2012 günü Müşteki H.A.’ya ait İşyeri kapısı kilit halkaları kesilmesi ve işyeri kapısının zorlanması olayı,
2-) 18.03.2012 günü Müşteki B.Y.’ye ait işyeri kapısı zorlanarak açılmak suretiyle 1 adet 106 ekran LG Marka Plazma televizyonu, 3 adet 16 led LCD TV toplam 4 adet televizyon çalınması olayı,
3-) 18.03.2012 günü Müşteki H.K.’ye ait park halinde bulunan 44 ** 926 plaka sayılı otonun depo kapağının açılarak 300 Lt. mazot çalınması olayı meydana gelmiş,
 
Konu ile ilgili olarak, Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerimiz tarafından yapılan çalışma ve araştırmalarda bahse konu hırsızlık olaylarını şüpheli H.H.K. isimli şahsın gerçekleştirdiği tespit edilmiştir.
 
Şüpheli şahsın İkametinde yapılan aramalarda; 1 adet 106 ekran LG Marka Plazma televizyon, 3 adet 16 led LCD Televizyon, 1 demir kesme makası,
 
Ayrıca arabasında yapılan aramalarda ise, 1 çift yün eldiven, 2 adet düz ağızlı tornavida, 1 adet kurusıkı tabanca, 1 adet şarjör, 23 adet dolu kurusıkı mermi, 1 adet yeşil renkli hortum, 1 adet kırmızı-siyah saplı yan keski elde edilerek geçici olarak muhafaza altına alınmış, bu malzemelerden ikamet içerisinde elde edilen 1 adet 106 ekran LG Marka Plazma televizyon ile 3 adet 16 led türünde olan toplam 4 adet televizyon elde edilmiştir.
 
Yakalanan şüpheli H.H.K.’nin 43 adet çeşitli Hırsızlık, 2 adet Uyuşturucu Madde Bulundurmak, 2 adet sahtecilik, 1 adet Dolandırıcılık, 5 adet Yağma, 1 adet 6136 SKM suçu olmak üzere toplam 54 adet Suç kaydının bulunduğu tespit edilmiş, yakalanan şüpheli H.H.K. hakkında düzenlenen (3) Üç ayrı tahkikat evrakı ile birlikte çıkarıldığı adli  merciler tarafından tutuklanmıştır. "
 
300 BİN TL'LİK KABLOYU BİN 385 TL'YE SATTILAR
 
Telekom’a ait 150 metre uzunluğunda toplam 300 Bin TL değerindeki kabloların çalınmasının ardından polis tarafından başlatılan çalışmalarda,  çalıntı kabloların 44 ** 554 plakalı araç ile Hurdacılar sitesinde A.S. isimli şahsa Bin 385 TL ye satıldığı tespit edildi. Polis, A.S. ile birlikte çalıntı kabloları getiren M.Y., A.S. ve İ.S. isimli kişileri yakaladı. 
 
Yakalanan şüphelilerden M.Y. ye ait 44 ** 554 plaka sayılı araç bagajında çuval içerisinde bir adet demir kesme makası, bir adet kontrol kalemi, bir adet pense, bir adet demir kesme testeresi, bir adet direğe çıkmak için kullanılan bel kısmına bağlanan güvenlik askı kayışı, iki adet direğe çıkmak için kullanılan ayağa takılan palet tabir edilen ayaklık ele geçirildi. Şüpheliler İ.S., A.S. ve M.Y. Adli Mercilerce tutuklandı.
 
SUÇÜSTÜ YAKALANDILAR
 
Aslanbey Mahallesi Mimar Sinan Caddesi üzerinde bulunan bir işyerinin kapısını zorlayarak hırsızlık yapmaya çalışan F.T. ve M.A.  isimli kişiler ise suçüstü yakalandı. Şahıslara ait el arabasında yapılan kontrolde içerisinde 2 adet tornavida,1 adet demir Murç, 30 cm uzunluğunda sapı olan demir nacak, 2 adet çuval, karton kutular olduğu görülerek araç ve içersindekiler geçici olarak muhafaza altına alındı. F.T. ve M.A. tutklandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız