SON DAKİKA
SON DEPREMLER

300 Çocuğu Giydirdiler

A- A+ PAYLAŞ

Yardım Sevenler Derneği Malatya Şubesi tarafından 300 öğrenciye kışlık giyim ve gıda yardımında bulunuldu. Dernek üyeleri mağdur durumdaki okulun iki çalışkan öğrencisinin eğitimlerini de üstlendiler.

Yardım Sevenler Derneği Malatya Şubesi tarafından Gazi Osman Paşa İlköğretim Okulu'nda eğitim gören 300 öğrenciye mont ve ayakkabıdan oluşan yardım paketleri dağıtıldı. Törene Vali Halil İbrahim Daşöz, AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Malatya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır Altaş, Yardım Sevenler Derneği Başkanı Emine Taşçı, dernek yönetim kurulu üyeleri ve dernek üyeleri ile davetliler, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldılar.

Okulun aynı zamanda kardeş kuruluşu olan Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır Altaş, kendilerinin eğitim yılı öncesinde okulun tüm boya ve bana da onarım işlerini yaptırarak okulun diğer ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi.

Törende her yıl 100 öğrenciye burs sağladıklarını ifade eden Yardım Sevenler Derneği Başkanı Emine Taşçı, 300 öğrenciyi aynı anda sevindirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, önceki yıllarda da önemli yardım organizasyonlarını gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ise, "Malatya il genelinde 700'e yakın anaokulu, ilköğretim okulu ve lisemiz mevcut. Bunların hepsine Milli eğitim Bakanlığımız son yıllarda çok yüksek düzeyde parasal ve donatım katkısını sağlamakta. Ancak, hayır sever vatandaşlarımızın bu katkıları daha anlamlı ve daha önemlidir. Yardımlaşma duygusunu bir daha ortaya çıkarmış bulunuyorlar" dedi.

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık da, Yardım Sevenler Derneği'nin 20 yıla yakın bir süreden beri üyesi olduğunu aktararak, derneğin aynı anda 300 öğrenciye yardımda bulunmasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.

Vali Halil İbrahim Daşöz ise, Malatya'da bayanların bir çok güzel organizasyonlara imza attığını ve son organizasyon ile yapılan yardım töreninde bulunmaktan da mutlu olduğunu ifade etti. Daşöz, herkesin sorumluluklarını yerine getirmesi ile her şeyin daha güzel olacağını belirterek, "Sorumluluklarımızın bir kısmı da insanlara karşıdır" dedi.

Bu arada, tören esnasında geçtiğimiz yıl vefat eden Malatyalı işadamı merhum Murat Koçyiğit'in eşi Seda Koçyiğit, okulun en çalışkan öğrencilerinden olan ancak ailesi mağdur olan öğrencilerden birisini kızına kardeş yaparak, ilgileneceğini söyledi. Törende yine okulun bir başka çalışkan öğrencisini de, aynı zamanda CHP Kadın Kolları Başkanı olan dernek yöneticisi İnci Turfanda kızına kardeş yaparak, eğitimini üstlendi. Törende öğrencilere montları ve ayakkabıları giydirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız