SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"300 Gün İçerisinde Bitirilecek"

0
Güncellendi - 2016-09-26 21:02:59
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşil Kuşak Projesi içerisinde kalan ve Selçuklu Mahallesi’nde temeli atılan Atatürk Kız Anadolu Lisesi inşaat alanında incelemelerde bulundu. Başkan Gürkan, Atatürk Kız Anadolu Lisesi’nin 300 gün içerisinde bitirileceğini söyledi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beraberinde Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Nevzat Aslan, Selçuklu Mahalle Muhtarı Halil Ayaz ve bazı birim müdürleri ile birlikte Atatürk Kız Anadolu Lisesi inşaat alanında incelemede bulunarak, çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Yeşil Kuşak Projesi’ni Malatya’ya kazandırmak için çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirten Başkan Gürkan,  “Yeşil alanlar kapsamı içinde de, biliyorsunuz şehir parkı diye tabir ettiğimiz, şehir merkezinde insanların nefes alabileceği ve Malatya'nın akciğeri olabilecek bir internal belirledik. 200 dönüme yakın bir yer olan, sanat okulu, Atatürk Kız Lisesi’ni, Hürriyet Parkı’nı, Stadyumu, DSİ’nin hizmet binasının ön bahçesini Yeşil Kuşak Projesi kapsamında proje sunmuştuk. Ve bu proje kapsamı içerisinde ilk kazmayı vurma anlamında bir taraftan DSİ’nin bulunduğu yere ilk kazmayı vurup, orayı yeşil alana kazandırdıysak, bir taraftan da Atatürk Kız Lisesi diye belirlediğimiz ve Yeşil Kuşağı’nda orta kısmı olan,  orada da kendi bütçemizde ve kendi bünyemizde, hem yerin tahsisi konusunda, hem de Atatürk Kız Lisesi’nin aynı mübadilinde ve daha nitelikli, daha kaliteli, daha yeni bir okul ve kapalı spor salonu yapılması konusunda belediye olarak bunları üstlendik. Netice itibariyle sadece bunları yapmıyorsunuz. Karşı tarafa yeni bir ilköğretim okulu yapılması konusunda hem milli eğitim, hem de Malatya’mızın okullaşma oranının artırılmasına, eğitim kalitesinin yükseltilmesi konusunda görevimizi sosyal anlamdaki yazılı olmayan görevimizi yerine getirirken, bir taraftan da yeşil alanların miktarını çoğaltma noktasında ve Malatya'nın geçmişte anıldığı gibi, Yeşil Malatya ünvanı ile tekrar buluşması noktasında gayretlerimiz ve çalışmalarımız da devam ediyor. Şimdi şu anda temeli atılmış olan Atatürk Kız Lisesi de, bugünden itibaren 300 günlük bir zaman zarfında, 2017-2018 öğretim yılında bitirilerek.  Burada eğitim öğretim faaliyetlerine başlanacak. Buda aynı zamanda, Milli Eğitim tarihinde Malatya ölçeğinde 300 gün içerisinde bir okulun bitirilmesi rekor olacak diye düşünüyorum” diye konuştu.

Bülten 

akl1

akl2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız