SON DAKİKA
SON DEPREMLER

300 'Müteşebbis' Hayalet Oldu!

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:24:50
300 'Müteşebbis' Hayalet Oldu!
A- A+ PAYLAŞ

Kuruluş çalışmaları Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesi ile birlikte 1996 yılında başlayan ve yaklaşık bir yıl önce yatırıma hazır hale getirilen Darende Organize Sanayi Bölgesi’ne bugüne kadar herhangi bir firmanın yatırım yapmadığı, dolayısıyla milyonlarca lira harcanan sanayi bölgesinde 1 kişinin bile istihdam edilmediği öğrenildi. 

Organize Sanayi Bölgeleri’nin kuruluş ve çalışma esaslarını düzenleyen kanuna göre, bir ilçe ya da ilde organize sanayi bölgesi kurulabilmesi için yatırımcı talebinin olması gerekiyor. En az 300 yatırımcı firmanın yatırım yapma talep ve taahhüdünde bulunması halinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı organize sanayi bölgesinin kurulması için izin veriyor. 

300 firma OSB kurulması için dilekçe vermişti ama 1 firma bile yatırım yapmadı

Darende Organize Sanayi Bölgesi de kanunun öngördüğü şartları yerine getirerek kuruldu. Bölgenin kurulması için 300’ü aşkın firma yatırım yapma taahhüdüne bulunarak, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan Darende’ye OSB kurulması talebinde bulundu. 

Ancak, Darende OSB’de yatırım yapma taahhüdünde bulunan yüzlerce firmanın bu taahhüdünün kâğıt üzerinde, göstermelik bir taahhüt olduğu, dilekçelerin bir organizasyon sonucunda toplanarak bakanlığa verildiği öğrenildi. Zaten bir yılı aşkın süredir yatırıma hazır hale gelen OSB’de bugüne kadar herhangi bir firmanın üretim tesisi, ticari faaliyet için pratikte harekete geçmemiş olması da OSB’nin kuruluşu için toplanan dilekçelerin, filli olarak karşılığının olmadığını ortaya koydu. 

Hasan Erkoç’tan itiraf 

Darende Organize Sanayi Bölgesi’nin yatırıma hazır halde olmasına karşın bölgenin kurulmasını isteyen 300’ü aşkın firmadan herhangi birinin bile yatırım yapmadığı Malatya TSO Başkanı Hasan Erkoç tarafından da açıklandı. 

Malatya’nın ekonomi ve sanayi alanındaki gelişimini sağlamak gibi temel görev ve sorumluluklarından çok, başta BM Güvenlik Konseyi’nin yapısının değiştirilmesi gibi dünya siyasetini değiştirmeye yönelik kampanyalar başlatmakla meşgul olan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, geçtiğimiz yıl Kasım ayında ziyaret ettiği Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Derneği’ni ziyaretinde yaptığı açıklamada, Darende OSB’de bir firma hariç ciddi talep olmadığını açıklamıştı. Erkoç Malatya’daki OSB’ler konusundaki bir soruyu cevaplandırırken “Darende Organize Sanayi Bölgesi bitti. Ancak arsa tahsisi noktasında bir firma hariç ciddi talep alınmadı” diye konuşmuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız