SON DAKİKA
SON DEPREMLER

300 Yıl Sonra Çözülen Denklem...

A- A+ PAYLAŞ
 
Google yine bir sürpriz yaparak kullanıcılarının karşısına farklı bir logoyla çıktı. Bugün logosunu değiştireren teknoloji devi, dünyaca ünlü hukukçu ve matematikçi Pierre de Fermat'ın 300 yıl sonra çözülen muhteşem teorisini koydu. Google logosuna tıklayanlar ilk etapta Pierre de Fermat ile ilgili arama sonuçlarına ulaşıyorlar. Google'ın Pierre de Fermat için çizdiği doodle'da renkli çizgiler bulunuyor. 
 
Pierre de Fermat, sayılar teorisinde önemli sonuçlar bulmuş, olasılık ve analitik geometriye de katkılarda bulunmuştu. Günümüzde hatırlanmasının en önemli sebebi Fermat'nın Son Teoremi'dir. İşte Google da bugün bu denklemi logo olarak kullandı. 
 
KİMDİR?
Pierre de Fermat (piyer dö ferma okunur) (d. 1601, Beaumont-de-Lomagne – ö. 12 Ocak 1665, Castres), Bask kökenli Fransız hukukçu ve matematikçi. İlk öğrenimini doğduğu şehirde yaptı. Yargıç olmak için çalışmalarına Toulouse’de devam etti. Fermat, memurluğunun yoğun işlerinden geriye kalan zamanlarında matematikle uğraştı. Arşimet'in eğildiği diferansiyel hesaba geometrik görünümle yaklaştı. Sayılar teorisinde önemli sonuçlar bulmuş, olasılık ve analitik geometriye de katkılarda bulundu.
 
GOOGLE DOODLE NEDİR?
'Doodle' olarak nitelendirilen özel tasarımlı logolar, 1999 yılından itibaren Google'nin kurucuları Larry Page ve Sergey Brin tarafından kullanılmış. Doodle uygulamaları, tüm dünya ülkeleri için önemli gün ve tatillere, kültürel olaylara ve tarihte yer alan önemli kişilere bu platformda yer vererek, dikkati çekmeyi amaçlıyor. Ayrıca internet kullanıcıları bu özel tasarımlı logonun üstüne tıklayarak, o güne/kişiye/konuya özel daha ayrıntılı bilgiye erişebiliyorlar. 
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız