SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"301 Yıldır Hizmet Veriyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:40:29
A- A+ PAYLAŞ

Her yıl 25 Eylül 1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası, Malatya’da da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. 

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Hanifi Acar, her yıl Eylül ayının son haftasının itfaiyeciler haftası olarak kutlandığını belirtti. Bu yıl 301’inci yıllarını kutladıklarını belirten Acar, “301 yıldır 7-24 milletimize hizmet vermenin gururunu yaşıyoruz. İtfaiye teşkilatımız Büyükşehirle beraber güçlenerek ve daha da büyüyerek hizmet vermeye devam ediyor” dedi.

Yıl içinde eğitim ağırlıklı olarak ciddi faaliyetler gerçekleştirdiklerini belirten İtfaiye Daire Başkanı Hanifi Acar, İtfaiye Haftası kapsamında çocuklara yönelik çalışmalarda yaptıklarını söyledi. Çocuklarda itfaiye adına farkındalık oluşmasının kendileri için oldukça önemli olduğunu kaydeden Acar, “Çocukların farkındalığının ebeveynlerinde farkındalığını da yanında getireceğini düşünerek çocuklara yönelik bir çalışma yaptık. Bunun için çocuklara yönelik maskeler hazırladık. Yine çocuklar için minik itfaiyecinin boyama kitabını hazırladık. Bunları okullarda öğrencilerimize dağıtmaya devam edeceğiz. Çocuklarımız için hazırlamış olduğumuz yapboz da ise çocuklarımız oynarken itfaiyeciliği de öğreneceklerini düşünüyoruz. Bu hazırlamış olduğumuz materyaller sayesinde çocuklarımızın itfaiye ile ilgili algılarının artacağını tahmin ediyoruz” dedi.

2015 yılı içerisindeki en büyük sıkıntılarının anız ve ot yangınları olduğunu dile getiren Acar, yaz döneminde çok ciddi anız ve ot yangınları yaşadıklarını bunun nedenin ise bahar aylarında yağışların fazla olmasından dolayı kaynaklandığını dile getirdi.

Çalışmalarla ilgili de bilgiler veren Acar, İl ve İlçe müftüleri ile yapılan görüşmelerde din görevlileri ile de bilgilendirme toplantıları yaptıklarını bunun yanı sıra yaklaşık 12 bin öğretmene yangın güvenliği ve temel itfaiyecilikle ilgili bilgilendirme dersleri verildiğini söyledi. Yangınların nedenleri arasında başta yangın tedbirlerinin alınmaması olduğunu belirten Acar, bunun yanı sıra bilgisizlik ve ihmal gibi konularında yangına neden olduğunu söyledi. Okullarda itfaiyecilik eğitiminde bu yedi yangın sebebini çocuklara öğrettiklerini belirten Acar, “Bunların altı tanesi insan kaynaklı. İnsan eğer isterse altı tanesini en aza indirebilir. Bunun için bu eğitimlerde gayemiz ve hedefimiz budur. Bundan dolayı muhtarlarımıza ve mahallerimize yapacağımız eğitim çalışmalarında inşallah anızlarla ilgili bir broşür hazırladık. Bunu çok önemsiyoruz çünkü bu yıl biz üç bin dolayında yangına çıkış yapmış durumdayız. Bunların çoğu anız ve ot yangınları. Mahallerimizde yapacağımız çalışmalarla hem gönüllü itfaiye teşkilatını hem de hemşerilerimizin yangınlara karşı hassasiyetini artırmış olacağız’’ diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız