SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İÜ Darbe Paneli Düzenledi

0
Güncellendi - 2019-07-16 04:18:51
İÜ Darbe Paneli Düzenledi
A- A+ PAYLAŞ

15 Temmuz darbe girişimi ve Türkiye’de bu güne kadar gerçekleşen darbelerde medyanın tutumu, İnönü Üniversitesi’nde düzenlenen bir panelde ele alındı.

‘Türkiye’de Darbeler, Yerel Basın ve 15 Temmuz’ konulu panel İnönü Üniversitesi Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Panele, Malatya Valisi Aydın Baruş, Malatya İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce, Rektör yardımcıları, STK temsilcileri, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan panelin ilk dakikalarında salonda bulunanlara Türkiye’de yaşanan darbeleri anlatan kısa bir video izlettirildi.

Panelin moderatörlüğünü İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek yaptı.

Panelistlerden Araştırmacı-Yazar Nezir Kızılkaya, Malatya’da yayın yapan yerel gazetelerin darbeler sürecinde nasıl bir yayın ilkesi izlediğini hazırladığı bir sunumla aktardı.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Vahap Güner ise Türkiye’de yaşanan darbelerde Malatya şehrinde neler olduğunu ve medyanın darbelerde tutunduğu tavrı anlattı.

Vuslat TV Haber Müdürü Ökkeş Cerit de 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında Vuslat TV’nin yapmış olduğu yayınlardan bahsedip, Anadolu medyasının 15 Temmuz darbesinin püskürtülmesinde ki katkısına değindi.

Panelin sonunda Vali Baruş, panelistlere plaket takdimi yaptı.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Hamit (4 yıl önce)
    Orada bulunmayı çok isterdim. Çünkü orada bulunanlardan anlatmalarını merak ettiğim bazı konular var. Kenarda oturan gazeteci olduğu söylenen zat acaba FETÖ organizasyonları ile yurtdışı gezisini de anlattı mı? Yine o zat FETÖ ile iltisaklı olduğu için kapatılan dernek ve okullardaki etkinliklere neden yoğun bir ilgi gösteriyordu? Bunların aslında cevabı internette herkesin rahatlıkla görebileceği fotoğraflarda var, ama ben yinede merak ettim. Birde şu KAYISIBİRLİK'in nasıl battığı-batırıldığı meselesini anlatsa? Kendisinin en iyi bildiği konudur aslında Kayısıbirlik!!! Birde paneli yöneten zat konuşurken gerçekten inanarak mı konuştu, samimimiydi. Ah keşke katılsaydım. Gözlerine bakar ve anlardım samimiyetini. Belki de "Hadi oradan" derdim. Yazık koca üniversite alet edilmiş,rektör yine farketmemiş.
    0
    0
    Yanıtla
  • kerim (4 yıl önce)
    bazıları üniversiteyi kullanaraktan kendilerini aklamaya çalışıyorlar gibi geldi bana.Bu konuşanlardan 3ünün aynı basında program yapıyor olması,bu basının patronlarından birinin fetöden ceza aldığı ilginç değilmi.Vali bey iyice araştırmadan bu tür yerlere gitmemesdir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemil (4 yıl önce)
    Düne kadar elele-kol kola gezenler haine ve müridlerine methiyeler düzenler bugün arkalarından en çok bağıranlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Üveys El Karani (4 yıl önce)
    Kahrolsun darbeler ve darbeciler!
    0
    0
    Yanıtla
  • Feryat (4 yıl önce)
    Şaşırtıcı! Düzenleyenlere dikkat. İlginççç.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tarık (4 yıl önce)
    15 Temmuz darbe girişiminde bu arkadaşlar ne yapmış merak ediyorum. Aklama sanatı yapayım derken çamur olmuş. Dün cemaatle kol kola gezenler bugün 15 Temmuz’u anlatır olmuş! Google bakın görün..
    0
    0
    Yanıtla
  • Hamit (4 yıl önce)
    Kızılkaya hariç orada oturanların hangisinin 15 Temmuz 2016 tarihine kadar bir tane FETÖ aleyhinde çalışması ve girişimi, paylaşımı var? Burası Malatya.
    0
    0
    Yanıtla
  • Saim (4 yıl önce)
    Yönetici ve seçilen bazı konuşmacılar beni çok şaşırttı.Resmen dalga geçmişler bu seçimlerle.Kızılkaya'yı yazılarından biliyorum,iyi araştırmacı ve arşivci.Ama ötekiler!!!!!
    0
    0
    Yanıtla