SON DAKİKA
SON DEPREMLER

31. Duruşmada Gizli Oturum

A- A+ PAYLAŞ

Zirve Yayınevi Davası'nın 31. duruşması yapıldı. Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, öldürülenler arasında bulunan Tilman Geske'nin eşi Suzanna Geske, Necati Aydın'ın annesi Hatice Aydın, olayın baş sorumlusu olduğu iddia edilen zanlı Emre Günaydın'ın babası Mustafa Günaydın, sanık ve davacıların avukatları ile bir grup Koreli genç katıldı.

Koreli bir grup gencin duruşmaya neden geldikleri anlaşılmazken, bazı çevreler Koreli gençlerin misyoner olduklarını iddia etti.

Malatya'da 18 Nisan 2007 tarihindeki Alman Tilman Geske, Necati Aydın ve Uğur Yüksel adlı misyonerlerin öldürüldüğü Zirve Yayınevi cinayetleri ile ilgili davanın 31. duruşması başlarken, özel yetkili Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada, sanıklar Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım, Cuma Özdemir, Hamit Çeker ve Salih Gürler Malatya Kapalı Cezaevi'nde, tutuklu sanık Varol Bülent Aral ise, Adıyaman Cezaevi'nde tutuluyor. Dava kapsamında Hüseyin Yelki, Kürşat Kocadağ ve Mehmet Gökçe ise tutuksuz yargılanıyor.

GİZLİ OTURUM..
Zirve Yayınevi Davasının 31. duruşmasında gasp suçundan Malatya cezaevinde bulunan Veysel Şahin'in dinlenmesi için gizli oturum yapılmasına karar verildi.

Duruşma başlarken söz alan sanık Emre Günaydın, "Rahatsızım, duruşmaya katılmazsam olur mu? Üşütmüşüm" dedi. Mahkeme başkanı ise talebi reddetti.

Malatya Kerkük Kardeşlik Derneği Başkanı iken gasp suçu işlemek ve el bombası taşımak suçundan yargılanarak ceza alan Veysel Şahin, mahkemeye tanık olarak getirildi.
Şahin, sanıklardan hiç kimseyi tanımadığını söyleyerek, mahkemede gizli oturumda ifade vermek istediğini söyledi.

Şahin, daha önceki ifadelerinden dolayı kendisinin ve ailesinin tehdit edildiğini iddia etti. Şahin, "Ben buraya savcıya ifade verip cezaevine götürülürken, cezaevi naklinde sorumlu başçavuş ifademi alarak ilgili yerlere faksladı. İfadem Savcı Zekeriya Öz'e ulaşmadan, başka yerlere ulaşmıştı. Levent Ersöz, tarafından da tehdit edildim" dedi.

Cumhuriyet Savcısı ise ek bilgi verecekse gizli oturum yapılmasına karar verilmesini talep etti.

Mağdur avukatlarından Erdal Doğan da Levent Ersöz'ün mahkemeye gönderdiği yazısında, Veysel Şahin ve diğer tanık Erhan Özen'in sahtekarlık suçlamasında bulunduğunu ve yazı içeriğinin tehdit ifadelerini içerdiğini belirterek, gizli oturum yapılmasını talep etti.

Sanık avukatlarından Ekrem Karadeniz ise, sanığın mahkemeye somut olmayan ifadeler vereceğinden gizli oturum yapılmaması gerektiğini kaydetti.

Mahkeme, gizli oturum yapılmasına karar vererek, salondaki basın mensupları ile birlikte diğer izleyicileri dışarı çıkarttı.

Bu arada, Mayıs 2008'de Malatya'da jandarma ekiplerince yapılan bir operasyon sonucunda Kerkük Kardeşlik Derneği Başkanı Veysel Şahin 3 adet el bombası ve 7 adet dinamit lokumu ile birlikte ele geçirilmiş ve bu olayda Şahin ile beraberindeki Cengiz Erdem ve Önder Ateş Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmıştı. yargılama sonunda Şahin'e silahla birden fazla kişiyle yağma suçundan 12 yıl, ikinci bir silahla birden fazla kişiyle yağma suçu olayından 12 yıl, ruhsatsız silah bulundurmaktan 1 yıl 6 ay
ve tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurmak suçundan 3 yıl 6 ay olmak üzere toplam 29 yıl hapis cezası vermişti.

Toplam 29 yıl ceza alan Veysel Şahin, Ergenekon davası kapsamında İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'e de ifade vermiş ve çok değişik iddialarda bulunmuştu. Şahin, Malatya'da yakalattığı 3 adet el bombasının Kuzey Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi Lideri Mesut Barzani'nin Ankara'daki ziyaretinde kullanılmak üzere kendisine verildiğini iddia etmişti.

Duruşmaya verilen ara sırasında öldürülen Necati Aydın'ın annesi Hatice Aydın, duruşma sırasında Emre Günaydın'ın sürekli kendisine dönüp bakmasından rahatsız olarak, bekleme salonunda bir süre ağladı.

Duruşma sonunda mahkeme, duruşmayı 4 Mart 2011 tarihine erteleyerek, bu duruşma tanık olarak mahkemeye çağrılıp ta gelmeyen JİTEM elemanı olarak tanıtan ve gasp suçundan hükümlü Erhan Özen'in talimatla ifadesinin alınmasına, diğer tanık Ercan Genli'nin de mahkemeye getirilmesine karar verdi.

Duruşma sonrasında açıklamada bulunan Av. Erdal Doğan, "Ergenekon soruşturmasında dinlenen Veysel Şahin, burada tanık olarak dinlendi. Daha rahat konuşması için kapalı oturumda dinlendi. Erkan Özen ve Ercan Genli bu duruşmaya gelmemişti. Onların gelmesi için talebimiz oldu. Daha önce tanık olarak dinlenen Orhan Kartal ile Varol Bülent Aral'ın aynı koğuşta kalmadığı mahkemeye bildirilmişti. Ancak mahkemeye oluşan tanık ifadesinde her ikisinin de aynı koğuşta kaldığı belirtildi. Veysel Şahin'in tanık olarak söylediklerini değerlendireceğiz" dedi. Doğan, davanın Ergenekon Davası ile birleştirilmesinden yana olduklarını söyledi.

Bu arada, öldürülen Alman Tilman Geske'nin eşi Suzanna Geske, bayan polis koruma eşliğinde adliyeye gelip ayrıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız