SON DAKİKA
SON DEPREMLER

314 Girişimci Adayına Sertifika

0
Güncellendi - 2017-07-20 02:04:05
314 Girişimci Adayına Sertifika
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi, İşkur İl Müdürlüğü ve KOSGEB Malatya Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kursu’nu başarı ile tamamlayanlara sertifikaları verildi. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, bugüne kadar bin 400’ün üzerinde kişiye Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifikası verdiklerini söyledi.

Battalgazi Belediyesi, İşkur İl Müdürlüğü ve KOSGEB Malatya Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kursu’nu başarı ile tamamlayanlar için sertifika töreni düzenlendi. Sertifika törenine, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İşkur İl Müdürü Vahap Toman, KOSGEB Malatya Hizmet Merkezi Müdürü Murat Seki ve girişimci adayları katıldı. Sertifika töreninde ilk olarak konuşan İşkur İl Müdürü Vahap Toman, devletin vermiş olduğu imkanların en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, “Belediyemizin ve KOSGEP Müdürümüzün bize vermiş olduğu destekten dolayı şükranlarımı sunuyorum. Çünkü her yıl bize olan destekleriyle bizi yalnız bırakmayan Belediyemiz ve KOSGEP müdürümüz bu sene şu ana kadar en az 2 binin üzerinde girişimcilik eğitimi vererek 2 bin insanımızı kazanmış bulunmaktayız. Bizim gayretimiz insana fayda sağlamaktır. Devletin vermiş olduğu bu imkanları halkımızın ve toplumuzun yararına iyi bir şekilde kullanmaktır” dedi.

Sözlerine Başkan Gürkan’a teşekkür ederek başlayan KOSGEB Malatya Hizmet Merkezi Müdürü Murat Seki ise, “Ben sözlerime Başkanımıza teşekkür ederek başlıyorum. Çünkü başkanımız bu işin duayeni. Girişimcilik eğitiminin programlarının babası. Başkanımızın nezdinde belediyede çalışan ve eğitim veren arkadaşlara da çok teşekkür ediyorum. Sayın İşkur Müdürümüzde sağ olsunlar bu projenin finansmanını sağlanmasında ve sizlere ulaşmasında çok büyük emekler sarf etmekte. Bizde bu iki kurum içerisinde üçüncü kurum olarak bu protokolün gerçekleştirilmesinde ve daha sonrada sizin hayallerinizin gerçekleştirilmesi noktasında, iş hayatında girişimcilik başlaması noktasında da destek veren konumdayız. Biz Battalgazi Belediyemiz de bu güne kadar 1400 kişiye uygulama girişimcilik eğitimi verdik” diyerek, girişimcilere farklı iş kollarında iş kurmaları önerisinde bulundu.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da, iş kuracak olan girişimci adaylarına bazı nasihatlerde bulunarak, “Biz yaptığımız işi severek, isteyerek, içtenlikle ve bizzat gönülden yapmamız lazım. Eğer siz gönülden isteyerek, severek yapmazsanız o işten lezzet alamazsınız. Dolayısıyla siz geleceğiniz yeri hak ederek gelme olgusunu kendinize kabullendireceksiniz. Nefsinize kabullendireceksiniz. Olumsuz örneklerle kendimizi kısıtlandıracağımıza, olumlu örneklerle azimlendirmemiz lazım. Hangi işi yaparsanız yapın severek ve isteyerek yapmanız gerektiğini söylüyorum. Buradaki katılım vesilesiyle de biraz evvel KOSGEP Müdürümüzün de ifade ettiği gibi 50 bin TL hibe ve toplamda 150 bin lira para alıyorsunuz. 150 bin lira bugün ki Türkiye koşullarında bir kişinin, iki kişinin evine ekmek götürmek için yeterli sermaye birikimidir” diyerek, kendi işini kuracak olan girişimci adaylarına başarılar diledi.

Yapılan konuşmaların ardından 314 girişimci adayına sertifikaları Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İşkur İl Müdürü Vahap Toman ve KOSGEB Malatya Hizmet Merkezi Müdürü Murat Seki tarafından verildi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız