SON DAKİKA
SON DEPREMLER

32 Yıl Hapis Yattı

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:30:16
32 Yıl Hapis Yattı
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye'nin en uzun süre cezaevinde yatan mahkumlarından TDKP üyesi Tahir Canan 32 yıl sonra tahliye oldu. 4.yargı paketi kapsamında Bandırma M Tipi Cezaevi'nden tahliye edilen Tahir Canan, "Umarım benim başıma gelenler bundan sonra başkasının başına gelmez" dedi. 

32 yıllık mahkumiyet hayatının son 10 yılını Balıkesir'in Bandırma ilçesindeki M Tipi Kapalı Cezaevi'nde geçiren Tahir Canan (59)isimli mahkum bugün tahliye oldu. Avukatı Yıldız İlmek, müvekkili Canan hakkında Gaziantep 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen şartlı tahliye kararını Bandırma Adliyesi'ne giderek elden aldı.

Avukat, daha sonra ailesi ve arkadaşlarıyla cezaevine gitti. Yaklaşık 3,5 saatlik bekleyişin ardından 59 yaşındaki Tahir Canan tahliye edildi. Tahir Canan'ı eşi Gülnigar Canan (51) çocukları İmrankaya Canan (20) İlhan(35) Gökhan (34) Cahit (37) 6 torunu ve kardeşleri karşıladı. 

32 yıllık mahkumiyeti biterek yeni kanundan yararlanarak tahliye olan Can ailesiyle kucaklaştı. Cezaevi önünde bekleyen ailesine sarılarak tahliye sevincini paylaşan Canan,"Bu süreç sizin eseriniz oldu. Mücadele etmeseydik bugün dahi içerde olacaktık. Sizlerin çabasıyla bugün özgürlüğümüze kavuşmuş olduk. Bu mücadele burada bitmedi. Yıllardır hukuki karşılığı olmayan bir ceza yattım. Umarım bundan sonra hiç kimsenin başına bunlar gelmez. Gelmesini de istemem. Yarın da emekçi sınıfının 1 Mayısı. Yarın yine restleşmeler olur. Umarım hükümet bu restleşmelerden vazgeçer. Ben 1 Mayısta Gebze'de olacağım" dedi.

Canan, 32 yıldır içerdeyim. Hayatımda bir şey kaldı mı onu bilmiyorum. Sadece ailem kaldı. Bir de mücadelemiz kaldı. Onun dışında hiçbir şey kalmadı. Sizin kullandığınız aletlerin hepsine yabancıyım. Hiçbirini kullanmasını bilmiyorum. Bu her şeyi anlatabilir" diye konuştu.

Tahir Canan, 1978'de Gaziantep’te oturdukları mahallede sağ görüşlü iki kişinin öldürülmesi üzerine gözaltına alındı. Tahir Canan, 36 yıla mahkum edildi. Canan, 12 yıldan fazla cezaevinde yattıktan sonra 1991'de çıkarılan 'Şartlı Tahliye Yasası' ile birlikte serbest bırakıldı. 1993 yılında akraba ziyaretine geldiği Malatya’da yeniden gözaltına alınıp tutuklandı. TDKP örgüt üyeliğinden 12,5 yıl daha cezaya çarptırıldı. Şartlı salıverme ile tahliye olduğu için infazı yandı ve tekrar 36 yıla mahkum oldu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız