SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'32 Yıllık İnönü'de 7 Fakülte Varken..'

A- A+ PAYLAŞ

Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde açılmasına karar verilen 5 fakülte kararının YÖK tarafından onaylanması, kentte sevinçle karşılandı.

Mardin Artuklu Üniversitesi Senatosu'nun 3 fakülteli üniversite olamayacağı görüşüyle bir araya gelerek kurulacak akademik birimleri tespit ettiğini ve bunun karar altına aldığını ifade eden Kurucu Rektör Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, "Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde açılması kararlaştırılan 5 fakülte kararı YÖK Genel Kurulu tarafından onaylandı. Üniversite senatosu, YÖK Genel Kurulu üzerine düşeni yapmıştır. Bundan sonra görev siyasilerindir" dedi.

Kurulacak akademik birimlerin güçlü bir yapıya sahip olduğunu kaydeden Hilmioğlu, "32 yıllık Malatya İnönü Üniversitesi bünyesinde 7 fakülte olduğunu bilmek, Mardin Üniversitesi'nin akademik yapısının ne kadar güçlü olduğu konusunda mukayese açısından önemlidir. Fakülteler Mardin'e ve Mardinliler'e hayırlı olsun" diye konuştu.

AKP Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey ise, YÖK tarafından onaylanan 5 fakülte kararının Mardin'in geleceği için önemli olduğunu söyledi. YÖK'ün aldığı kararı Bakanlar Kurulu onayından geçirmek için Mardin milletvekilleriyle birlikte çalışacaklarını belirten Şahkulubey, "Bir kültür şehri olduğu kadar bir eğitim şehri de olan Mardin'de, yıllar önce üniversite görevini yapan medreseler, manastırlar vardı. Yüzlerce bilim adamı yetiştiren tarihi kentimizde yeni kurulan üniversitemizde yeni akademik birimlerin açılma aşamasına gelmesi beni son derece mutlu etti" şeklinde konuştu.

Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar da, yeni kurulan fakültelerin Bakanlar Kurulu onayından sonra en kısa sürede hizmete girmesi için çalışacaklarını söyledi.
Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde açılacak akademik birimler; Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Ziraat Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nden oluşuyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız