SON DAKİKA
SON DEPREMLER

320 Bina Boyandı, 330 Daha Boyanacak..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi tarafından; kentin görüntü kirliliğinden kurtarılması, daha çağdaş ve estetik bir görünüme kavuşturulması hedefiyle başlatılan “Yıpranmış Bina Cephelerinin Boyanması Uygulaması” vatandaşlar tarafından takdir ve destekle karşılanıyor. Bu destek ve takdirin sonucu olarak Malatya şehir merkezinde kısa sürede çok sayıda binanın dış cephesi yenilendi.

Malatya Belediyesi Çevre Müdürlüğü kontrolünde başlatılan uygulama doğrultusunda pilot bölge olarak seçilen Cengiz Topel, Akpınar, Sivas, Atatürk (Kışla), İnönü (İstasyon), Kanalboyu, Turgut Temelli, Mehmet Buyruk Caddesi, Milli Egemenlik ve Fuzuli Caddeleri’nde çevre halkının da katkılarıyla geçmişteki çirkin görüntüden eser kalmadı. Sözkonusu bölgelerde son bir ay içinde dış cephesi yıpranmış 70 binanın dış cephesi boyandı. Böylelikle kampanyanın başlatıldığı günden bu yana dış cephesi yenilenen binaların sayısı 320’ye ulaştı ve bu binaların bulunduğu cadde ve sokaklar estetik bir görünüm kazandı.

Uygulama kapsamında 330 binanın daha dış cephe boyasının yenilenmesi için bina sahip ve yöneticilerine uyarıda bulunuldu. Kampanyanın, pilot bölgelerde başarılı olması nedeniyle şehir geneline yaygınlaştırılacağı belirtildi.

Malatya Belediyesi başlattığı bu uygulama doğrultusunda binaların boyanmasının yanı sıra, eskiyen ve standartlara uymayan tabelalar ile güneşliklerin de değiştirilmesi için esnafları uyarılıyor

Malatya Belediyesi’nin yıpranmış bina cephelerinin yenilenmesi ve kirli görüntülerin şehri çirkinleştirmesinin önlenmesi amacıyla başlattığı kampanya, Malatya halkı tarafından memnuniyetle karşılanıyor. Çok sayıda binanın yıllardır köhne bir görüntü verdiğini ve şehri çirkinleştirdiğini belirten vatandaşlar, dış cephelerin boyatılması ile birlikte hem binaların hem de cadde ve sokakların güzelleştiğini vurgulayarak, uygulamanın başlatılmasını sağlayan Belediye Başkanı Cemal Akın’a teşekkür ettiler.

Malatya Belediyesi, kampanya kapsamında denetimlerini de sürdürerek, dış cephesinin yenilenmesi uyarısında bulunulan binaların boyanıp boyanmadığını kontrol ediyor. Çevre Müdürlüğü. bünyesinde Görüntü-Gürültü Kontrol Denetim çalışmalarını sürdüren 3 ekip, dış cephe boyaları yıpranmış binaların yöneticilerine, dış cephe görüntüsünün yenilenmesi konusunda uyarıda bulunuyor. Belediye ekipleri, boyanma işleminin yapılmaması durumunda ise cezai işlem uyguluyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız