SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kıbrıs Gazilerine Madalya ve Berat

0
Güncellendi - 2019-11-22 01:20:30
Kıbrıs Gazilerine Madalya ve Berat
A- A+ PAYLAŞ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından Milli Mücadele madalyaları tüzüğü kapsamında Kıbrıs Barış Harekâtına katılan gaziler için hazırlanan Milli Mücadele Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni düzenlendi.

Valilik 3 Nolu Toplantı Salonunda düzenlenen törende Vali Aydın Baruş yaptığı konuşmasında, “Şanlı Gazilerimiz çok değerli aileleri Valiliğimize hoş geldiniz diyorum. Burada 40 gazimize madalya tevcih edeceğiz. Yedi gazimiz rahmetli olmuş, Allah cümlesine gani gani rahmet eylesin onlarında yakınlarına madalya tevcih edeceğiz.

Sizlerin de bildiği gibi gazilik hem dinimizde hem örfümüzde övülmüş bir müessese bunun temelinde de milletimizin kahramanlık hisleri yatıyor. Milletimiz tarih boyunca Anadolu'ya ayak bastığı bin yıldan beri Milletini ayakta tutmak Vatanına sahip çıkmak için ve bu Anadolu topraklarını ebedi yurt yapmak için her türlü mücadeleyi veriyor. Gerek tarihsel süreç içerisinde gerekse Cumhuriyet kurulduğundan beri bu topraklara biz kanımızı, canımızı feda ederek sahip çıkıyoruz. Bugün de terörle mücadelemiz de aynı fedakârlığı gösteren Vatan evlatları var. Şehit olanlara Allah rahmet eylesin, Gazi olanlara şifalar ihsan eylesin. Biz bundan gurur duyuyoruz, sizleri de burada görmekten çok mutluyuz. Sizler milletimizin gurur abidesisiniz Şanlı Gazilerimiz olarak bu milletin yazmış olduğu destanlara Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni bağımsızlığına kavuşturarak ayrı bir sayfa eklediniz.

Bundan 45 yıl önce bu Milletimiz, Devletimiz bu harekâtı yaparken, oradaki zulüm altındaki kardeşlerimizi bu esaretten kurtarmak ve başı dik yaşamalarını temin etmek için o topraklara gitti. Sizlerde bu mücadelede her türlü varlığınızı ortaya koyarak gazilik rütbesini aldınız. Devletimiz geçmişte sizlere madalyalar takdim etti buna ilaveten bugün de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti'nin ayrıca sizlere vermiş olduğu değeri ifade etmek üzere bizlerden takdim etmemizi uygun gördüğü madalyaları sizlere bugün vereceğiz. Bu madalyalar siz yaşadığınız müddetçe sevgili gazilerimiz, hayatta olmadığı müddetçe de aileleriniz, çocuklarınız, torunlarınız tarafından birer kahramanlık abidesi ve vatan uğruna yapılan fedakârlığın göstergesi olarak daima gururla taşınacak. Çünkü bu miras çok önemli bir miras. Bu kahramanlık ruhunu, fedakârlık ruhunu çocuklarımıza torunlarımıza çok çok iyi anlatmalıyız ki bu Vatanın ne fedakârlıklar uğrunda ayakta durabildiğini tarihe ne mal olduğunu iyice öğrensinler. Önemli olan burada yeni nesillerimizin, çocuklarımızın, evlatlarımızın bu değerin farkında olması ve bu madalyaları gördükçe de sizleri daima hatırlaması” dedi.

Konuşmaların ardından 40 Kıbrıs gazi ile vefat etmiş 7 gazinin yakınlarına Milli Mücadele Madalyası ve Beratları Vali Aydın Baruş tarafından verildi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Mustafa Sülü (4 yıl önce)
    Sayın Valim Kıbrıs Gazilerimize yapmış oldukları kutsal görevden dolayı hayatta olanlara ve rahmetli olanlarında varislerine Milli Mücadele Madalyası ve Beratları zati aliniz tarafında verilmiştir. Gazilerimiz bizim için çok kıymetlidir,daha kıymetlisi canını veren Şehitlerimizdir Malatyalı Kıbrıs Şehidimiz Durak Sülü Doğanşehir nüfusuna kayıtlı Durak Sülü Doğum: 01.01.1954 Şehadet : 21.07.1974 1954/1 Er 39.Tümen 50.P.Alayı 3.Tb.7.Bölük Komutanlığı Naaşı Girne Şehitliğinde Malatya Şehitliğinde adına Kitabe mevcuttur. Anne ve babası vefat etmiştir,kardeşlerinde veya yeğenlerinde birini davet edip Onur’a etseniz çok iyi olurdu belliki proğramı organize edenlerin bir eksikliği bilmem başka Malatyalı Şehidimiz varmıdır. Kıbrıs’ta toplam 498 Şehidimiz vardır.(Unutulan Ada Kıbrıs; İlker Başbuğ) Rabbim Şehitlerimize rahmet eylesin,Gazilerimize sağlıklı ve huzurlu bir hayat versin. Saygılarımla Mustafa Sülü
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (4 yıl önce)
    İnşallah birgün KIBRIS GAZİLERİNE İKİNCİ SINIF GAZİ MUAMELESİ YAPILMASINI BIRAKIRLAR...
    0
    0
    Yanıtla
  • Celal CİRAN (4 yıl önce)
    Allah size hayırlı ömürler versin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gazileri.. Yıl 1974 . Bugün olduğu gibi o zamanda tüm yabancı güçler birleşmiş, Türklere saldırmaya başlamışlardı.. Bu günkü gazilerimiz onların tüm planlarını bozmuş ve bugünkü hür ve huzurlu KKTC. ortamının oluşmasını sağlamışlardır. İşte bu gazilerin içerisinde bugün dimdik duran Tekel Yaprak Tütün İşletmelerinin çalışanı olan "Gazi" Ali CEYHAN'ımın bugünlerini kutluyor, ömür boyu sağlıklar diliyorum.
    0
    0
    Yanıtla