SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"33 Noktada Hizmet Veriyor"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:42:54
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yaptırılan Mobil Geri Dönüşüm Evi aracının tanıtım toplantısı Barguzu Ortaokulu’nda gerçekleştirildi.

Öğrencilere doğa dostu bir birey olma gerekliliğini aşılamak amacıyla haftanın iki günü belirlenecek okullarda hizmet verecek olan Mobil Geri Dönüşüm Evi ayrıca Geri Dönüşüm Evleri olmayan mahallelere de teknik geziler düzenleyecek. Gezici araç şeklinde dizayn edilerek, kendi enerjisini güneşten üreten bir mekanizmaya sahip olan Mobil Geri Dönüşüm Evi, aracının tanıtım toplantısı okullar arası atık pil toplama yarışmasında en fazla atık pil toplayan Barguzu Ortaokulu’nda gerçekleştirildi. Okul bahçesinde düzenlenen tanıtım toplantısına Yeşilyurt Belediye Başkan Vekili Salih Urfalı, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, Malatya Büyükşehir Belediyesi Birim Müdürleri, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, Yeşilyurt Belediye Birim Müdürleri, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, Çer-Çöp Projesi kapsamında yer alan Geri Dönüşüm Evleri’nin okullar ve bazı mahallelerde bilgilendirme gezileri düzenleyeceğini belirterek, Mobil Geri Dönüşüm Evi hakkında bilgiler verdi. Başkan Yardımcısı Şahin, “15 Aralık 2014 tarihinde Türkiye’de ilk olan Geri Dönüşüm Evi Projesi’ni başlattık. O günden bugüne kadar ilçemizde tespit edilen 33 noktada Geri Dönüşüm Evi halkımıza hizmet vermektedir. İnsan ve çevre sağlığına büyük katkı sağlayan bu projeyi daha ileriye götürmek için çok yoğun çalışıyoruz. Bu çalışmalar kapsamında özellikle öğrencilerimizin geri dönüşüm evleri hakkında bilgi almaları ve yararlanmaları için yapımı tamamlanan iki adet Mobil Geri Dönüşüm Evi aracımız bugün düzenlenen tören ile hizmetine başlıyor. Projesi ve tasarımı Yeşilyurt Belediyesine ait olan bu teknik donanımlı aracımız Türkiye’de bir ilk. İki adet yaptırdığımız araçlarımız okullarda ve eğitim alanlarında öğrencilere yönelik bilgilendirme yapmak amacıyla faaliyete geçmiş bulunmaktadır” şeklinde konuştu. İlk tanıtım toplantısının Barguzu Ortaokulu’nda yapılıyor olmasının özel bir anlam ifade ettiğini belirten Haydar Şahin, okullararası düzenlenen atık pil toplama yarışmasında Barguzu Ortaokulu’nun 260 kilo pil toplayarak, birinci seçildiğini kaydetti. Şahin, “Çevre sağlığına duyarlı bir yaklaşım gösteren bu okulumuza ayrıcalık gösterip ilk tanıtımımızı burada yapmayı uygun gördük. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzü ve Okul idarecilerini tebrik ediyorum. Aracımız hayırlı olsun” diye konuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkan Vekili Salih Urfalı ile Belediye Başkan Yardımcıları, gezici araç şeklinde dizayn edilen Mobil Geri Dönüşüm Aracı’nın ön tarafında bulunan bölümlere atık maddeleri bıraktı. Öğrencilere, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü personelleri tarafından Çer-Çöp Projesi ve Geri Dönüşüm Evleri’nin temel mantığı üzerine detaylı bilgilendirmeler yapıldı. Çer-Çöp Projesi için özel hazırlanan çizgi film ve slayt gösterilerine ilgi gösteren öğrenciler, yanlarında getirdikleri atık maddeleri Mobil Geri Dönüşüm aracındaki ilgili pencerelere bıraktı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız