SON DAKİKA
SON DEPREMLER

33 Şehit İçin

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:49:10
33 Şehit İçin
A- A+ PAYLAŞ
 
Bingöl'de 24 Mayıs 1993'te birliklerine giderken teröristler tarafından şehit edilen 33 er, düzenlenen törenle anıldı.
 
Bingöl-Elazığ karayolunun 10. kilometresindeki Bilaloğlu köyü Mendo Deresi mevkiinde teröristler tarafından yolları kesilerek şehit edilen 33 er, ölümlerinin 19. yıl dönümünde düzenlenen törenle anıldı. Bingöl Şehit Aileleri Malulleri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) tarafından Bilaloğlu köyü Anıttepe mevkiinde organize edilen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hamza Celepoğlu, İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, Galatasaray Futbol Takımı Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahim Albayrak, daire amirleri, olayda şehit olan askerlerin aileleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törende, şehit Erkan Kaçar’ın annesi Zübeyde Kaçar’ın oğlunun temsili mezarına sarılarak ağlaması duygulu anların yaşamasına neden oldu.
 
Törene Malatya’dan katılan 33 şehit askerden Hikmet Özdemir’in 80 yaşındaki annesi Zübeyde Özdemir güçlükle ayakta durabilirken, yakını Hatice Sığmaz, şehit Hikmet Özdemir'in evin tek çocuğu olduğunu belirterek yaşlı annesinin 19 yıldır çocuğunun özlemini çektiğini söyledi. Şehidin nişanlı olduğunu belirten Sığmaz, “Askerliğini yapıp evlenecekti. Birliğine giderken burada hainlerce şehit edildi. Bu hayatta tek kalan annesi her gün, ‘Oğlumun düğününü yapamadım’ diyerek onun acısını yaşıyor, onun için ağlıyor” ifadelerini kullandı.
 
3 yıl önce yapılan ve bu yıl tekrar onarımdan geçirilerek modernize edilen anıtın açılışının da yapıldığı törende konuşan Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) Başkanı Ziya Sözen ise, 19 yıl önce eli kanlı terör örgütünün yol kesmek suretiyle tamamen silahsız ve savunmasız 33 eri şehit ettiğini hatırlattı. Sözen, “Kana susamış teröristler; otobüste binlerce yıldır aynı kültürde yoğrulmuş, aynı bayrak altında huzur içinde yaşayıp kader birliği etmiş insanları asker-sivil, doğulu-batılı diye ayırdı. En küçük bir acıma duygusu olmayan, insanlık onurundan nasibini almamış teröristler 33 askerimizi burada vahşice katletti” ifadelerini kullandı.
 
Sözen’in konuşmasının ardından gazi çocuğu Hande Yener ‘Bayrak’ adlı şiiri okurken, Türk Silahlı Kuvvetleri adına Piyade Kurmay Yüzbaşı Tuncay Temizişler ve Türk Şehitlikleri İmar Vakfı Başkanı Doğan Ömer Özyiğit de kısa birer konuşma yaptı.
 
Anıtın yapımında emeği geçenlere plaketlerinin verilmesi ile buradaki tören sona ererken, daha sonra şehir merkezinde bulunan Belediye Kültür Merkezi’nde ayrı bir program düzenlendi. Buradaki programda da BİŞHAK Başkanı Ziya Sözen kısa bir konuşma yaparken, daha sonra yarışmalarda dereceye giren şiir ve kompozisyonlar okundu.
 
Müezzin Mehmet Emin Selami’nin okuduğu Kur’an-ı Kerim’le devam eden programda, 29 Ekim 2011 tarihinde Bingöl çarşı merkezinde kendisini patlatan canlı teröristin üzerine atlayarak büyük bir kahramanlık gösteren şehit Hatice Belgin’in kızı Ceylan Belgin'in annesine yazdığı mektubu gözyaşları arasında okuması, duygulu anların yaşanmasına neden oldu.
 
İl Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in de bir konuşma yaptığı tören; şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi, Şehit Köy Korucusu Ali Kalan’ın ailesi için satın alınan evin tapusunun verilmesi, İl Jandarma Komutanlığı tarafından hazırlanan sinevizyon gösterimi, gelen aileler adına konuşmanın yapılması, Şehit Korucu Hacı Alan’ın annesi Saliha Alan’nın konuşması ve ‘Gittiler’ şiirinin Fatih İlköğretim Okulu öğrencilerinden Aleyna Azak tarafından okunması ile son buldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız